22/8/19

Ουκρανία και Τουρκία αναπτύσσουν από κοινού, νέας γενιάς επιθετικό ΜΕΑ



Η ουκρανική κρατική εταιρεία εμπορίας όπλων Ukrspexexport και η τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar, έχουν ως πρώτο σχέδιο τους την παραγωγή ενός ΜΕΑ Akinci νέας γενιάς.

Όπως μεταδίδει η τουρκική έκδοση του ρωσικού Sputnik, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από την αμυντική εταιρεία Ukrspexexport, η εταιρεία που συνέστησαν οι Ukrspexexport και Baykar, θα έχει ως πρώτο της σχέδιο την ανάπτυξη ενός επιθετικού ΜΕΑ.

Στο σχέδιο αυτό λαμβάνονται υπόψιν οι ανάγκες τωμ στρατιωτικών κρίσεων του 21 αιώνα ενώ θα είναι κατάλληλο για τους στρατούς και της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που αναφέρεται πως θα έχει το νέο ΜΕΑ είναι ότι θα μπορεί να εκτοξεύει με μεγάλη ακρίβεια τα όπλα τα οποία χρησιμοποιούνται σε συνηθισμένα αεροσκάφη. Στο ΜΕΑ Akinci περιλαμβάνονται πυρομαχικά βάρος εκατοντάδων κιλών.

Στο νέας γενιάς ΜΕΑ δίνεται η δυνατότητα πτήσης σε μια τροχιά μεγαλύτερη των 12 χιλιομέτρων, ενώ αυτό φέρει δύο κινητήρες ουκρανικής παραγωγής.

Το άνοιγμα των πτερύγων του είναι 20 μέτρα. Χάρη στο άνοιγμα των πτερύγων το θα μπορεί να μεταφέρει όπλα βάρος πάνω του ενός τόνου και θα μπορεί να παραμείνει στον αέρα περισσότερο από 24 ώρες.

Μεταξύ των πυρομαχικών του αεροσκάφους θα περιλαμβάνονται κατευθυνόμενοι πύραυλοι και βόμβες συνηθισμένες αλλά και μεγάλης ακρίβεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.