10/8/19

Στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εντός του Αυγούστου προανήγγειλε ο Ερντογάν


Στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας μέσα στον Αύγουστο, οπότε έχουν καταγραφεί και οι μεγαλύτερες νίκες -σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο- στην ιστορία της χώρας, από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι την Κύπρο το ’74, προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μήνυμά του για τη Γιορτή των Θυσιών, που άρχισε σήμερα και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές των μουσουλμάνων, αναφέρει η ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.
«Αυτό το μήνα (τον Αύγουστο) έχουμε βιώσει πολλά ορόσημα, με κορυφαία τη νίκη της 30ης Αυγούστου (σ.σ. κατά των Ελλήνων και των συμμάχων) μέχρι την επιχείρηση στην Κύπρο. Ενώ και πιο πρόσφατα το πρώτο μας χτύπημα κατά όσων προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας με τη Συρία, την Ασπίδα του Ευφράτη, πάλι Αύγουστο μήνα την ξεκινήσαμε. Ο μήνας Αύγουστος είναι για εμάς ο μήνας των νικών. Πρώτα ο Αλλάχ, και αυτόν τον Αύγουστο θα προσθέσουμε μία νέα νίκη στην ιστορία του λαού μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, αν και η συμφωνία που επετεύχθη με τις ΗΠΑ είναι για από κοινού δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα βόρεια της Συρίας, χωρίς στρατιωτικές συγκρούσεις στην περιοχή.

Παρόλα αυτά ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο σήμερα για ‘στρατιωτική επιχείρηση’ που θα διεξάγει η Τουρκία για να απομακρύνει τους Κούρδους της Συρίας από τα σύνορά της, προκειμένου να μην συστήσουν τον λεγόμενο ‘τρομοκρατικό διάδρομο’, που θεωρείται απειλή για την Άγκυρα και προανάκρουσμα δημιουργίας κουρδικού κράτους.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.