23/8/19

Στα άδυτα της Μεγάλης Στοάς

Η αίθουσα της Μεγάλης Στοάς στην Αχαρνών. Σύμφωνα με τους κ. Πετρόπουλο και Κοντούλη, στις συναντήσεις εκεί «μάθαινες περισσότερα γι’ αυτόν που είχες απέναντί σου. Μπορεί να ήταν επιχειρηματίας, πρύτανης, πανεπιστημιακός ή υπουργός».

Μπορεί να έχουν περάσει 45 χρόνια, αλλά ο Μαρίνος Πετρόπουλος ακόμη θυμάται σαν χθες, το βράδυ της μύησής του στη μασονία. Ηταν  28 ετών και μετά δύο χρόνια συζητήσεων με έναν οικογενειακό φίλο και μία σειρά αυστηρών συνεντεύξεων, είχε έρθει η ώρα να ανέβει τα σκαλιά του διατηρητέου κτιρίου της Κυψέλης όπου στεγαζόταν τότε η Στοά στην οποία θα ανήκε. Φορώντας το καλό του μαύρο κουστούμι δεν είχε ιδέα τι τον περίμενε. «Αισθανόμουν εάν όχι φόβο, σίγουρα μια ταραχή. Δέος», θυμάται. Του έβαλαν ένα μαντίλι στα μάτια, και τον οδήγησαν σε μια αίθουσα που έμοιαζε με αρχαιοελληνικό ναό. Η τελετή κράτησε περίπου 2,5 ώρες, σε εκείνον βέβαια φάνηκε αιώνας. «Εγώ παρέμεινα ψύχραιμος. Εχω δει βέβαια στην πορεία μου, επιφανείς άνδρες να παθαίνουν σοκ, να βάζουν τα κλάματα και να ζητούν να σταματήσει η τελετή. Είναι έντονη η κατάσταση που βιώνεις», θυμάται.

Για τη συνέχεια kathimerini

7 σχόλια:

  1. Ποσο περισσοτερο φαιδρος μπορει καποιος που
    1) "Παρότι έχει πλέον διαγραφεί από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ουσιαστικά την ομοσπονδία όλων των Στοών), παραμένει πιστός στη μασονία και σε ό,τι αυτή πρεσβεύει. Γι’ αυτόν δεν είναι μια μυστική κοινωνία που δρα υπόγεια (Μαλλον εννοει οτι ειναι μια γνησια εγκληματικη οργανωση οπως υπαινισεται παρακατω"). Μπορεί να είναι –και είναι– ένα σύστημα με μυστικά, αλλά ουσιαστικά σκοπός της είναι να ενθαρρύνει τα μέλη της, μέσω της φιλοσοφίας και της ιστορίας να γίνουν καλύτερα μέλη της κοινωνίας και στο τέλος να προσφέρουν σε αυτήν μέσω της φιλανθρωπίας." Οι "καλοι" Μασωνοι ειναι που διαχειριζονται την δικαστικη εξουσια της δημοκρατικης πολιτειας και ειναι ο ποιο αναξιοπιστος και διατρητος θεσμος....Αυτα ειναι τα μασσσωνικα επιτευγματα...
    2) Ειναι σοβαρος ανθρωπος αυτος που μετεχη σε αγνωστη διαδικασια και σε "ένα τελετουργικό που μοιάζει με θεατρική παράσταση"...και "Για χρόνια, μία φορά την εβδομάδα, ακριβώς στις 8 το βράδυ έμπαιναν στη Στοά τους. Φορώντας ειδικές ενδυμασίες, ανάμεσα σε αναμμένα κεριά και κλασική μουσική ξεκινούσε το τελετουργικό."
    3) Ποσο ανοητος μπορει να εισαι και να θεωρεις οτι συμποσιαζεσαι με ορους ακρας μυστικοτητας, στην χωρα του Πλατωνα και του Αισχυλου με "...θεματολογία ποικίλλει, μπορεί να μιλήσουν, για παράδειγμα, για την αρετή ή τη δικαιοσύνη ή για ένα θέμα ιστορικό."? Παρομοιες εγκηματικες ενεργειες των μασσωνων εχουν διαρευσει στον καθεστωτικο τυπο και σε αλλες χωρες. Για ποια δικαιοσυνη μιλουν οι ιουδαιοπληκτοι εγκληματιες με τις ποδιτσες?....
    Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι στα "δημοκρατικα κοινοβουλευτικα" μορφωματα της "διαφανειας" επιτρεπεται και επιβαλλεται στις ψοφοδεεις ελιτ τους να συμμετεχουν σε σκοτεινες μυστικες αντιδημοκρατικες εγκληματικες οργανωσεις οπως οι Μασσωνοι, ενω στο καθεστως Καπποδιστρια, στα κομμουνιστικα και στην Εθνικοσοσιαλιστικη Γερμανια απαγορευοταν δια ροπαλου.....
    Για την ιστορια η "Καθημερινη" των Βλαχων, ηταν η ναυρχιδα της Μασσωνιας και της Intelligent Service στην Ελλαδα...Τωρα τους επιασε ο πονος να ενημερωσουν το αποβλακωμενο κοινο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι καλύτερες και σοβαρότερες φιλοσοφικές αδελφότητες υπάρχουν σε πολλες Ορθόδοξες μόνες, οι οποίες είναι συνεχιστές της ουσιαστικής αρχαίας φιλοσοφίας. Τη μασονία την έφτιαξαν οι προτεστάντες σε αντιδιαστολή των αδελφοτητων των Ιησουιτών. Δυστυχώς τα τυπικά, οι παραδόσεις και πολλές διδασκαλίες των αδελφοτητων που έχουν τις ρίζες τους στο καθολικισμό και τον προτεσταντισμό είναι αστοιοτητες. Ειδικότερα, η μασονία από την αρχή της υπήρξε όργανο υπηρεσιών φτιαγμένων από τη βρετανική άρχουσα τάξη για τον ιδεολογικο και οργανωτικο ελεγχο της κοινωνίας. Βέβαια, καλύτερος άνθρωπος συνήθως είναι ένας μασόνος από τον μέσο σκυλαδιστη που δεν έχει ιερό και όσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως μέχρι και αυτούς τους ανακατεψαμε με απατεωνιές. Γελάω βέβαια με αυτά τα πραγματα και βέβαια η μασωνια δεν ειναι καλή είναι εντελώς παρακρατικη και παραθρησκευτικη οργάνωση που δρα εναντίον της χώρας. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν βλέπεις ότι τους πέταξαν έξω για το Σκοπιανό ζήτημα, διότι κράτησαν πατριωτική στάση; Και στο παρελθόν διεθνής κύκλοι έχουν χτυπήσει Έλληνες μασόνους πάλι για το Σκοπιανό ζήτημα.
      Είναι ένα σύστημα που ήρθε από έξω πράγματι για να ασκεί επιροή στα Ελληνικά πράγματα. Όμως, προς τιμήν πολλών Ελλήνων μασόνων, δεν έγιναν προδότες.

      Διαγραφή
  4. Ρε τα Λαμογια.. Καλά.. Σοβαρατωρα, χρειάζεται να γίνεις μασόνος για να ασχοληθείς με την φιλοσοφία?

    Μας έχουν για εντελώς ηλιθιους.

    Περαστικά μας και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκεψου τι κτηριο εχτισε 28 ετη πριν μπει.Πληθια...ατακτως πεταμενα.. Αμα φορας ποδιτσα οταν φιλοσοφεις.. παει σωθηκε η φιλοσοφια..Καπου πρεπει να σκουπιζεις τα βρωμικα χερια..Σερβιετα φορουν ?? Ολα τα λεφτα του φιλοσοφου ειναι το ....Ιπποτες Αμερικης !!! Σαν να λες ..φασολια Πρεσπων στο ..Κατμαντου των Ιμαλαιων...Τοση . Φιλοσοφια !!! Μπροκολα Βρυξελων...Ζαρτιερες δεν εχουν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτριε, οι περισσότεροι μασόνοι είναι καλοί άνθρωποι και σοβαρότεροι από πολλούς που δεν ειναι μασόνοι. Όπως κάποιοι κύκλοι σκοτεινοί έχουν καπελώσει και τα κόμματα και μεγάλο μέρος της εκκλησίας και άλλων φορέων, έτσι έχουν καπελώσει και τη μασονία και μετατρέπουν κάποιους μασόνους σε τυφλά όργανα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.