14/8/19

Δεν είναι στραβός ο γυαλός ...

Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη γλώσσα για να καταλάβεις τι λέει η ρεκλάμα: πρώτος μισθός για μέλος της Δημοτικής Αστυνομίας 39.000 κορόνες, ήτοι 1.500 ευρώ. Που όμως, με μία σειρά επιδόματα (σίτισης, στέγασης, μετακίνησης) και μπόνους ξεπερνά τα 2.000 ευρώ τον μήνα.
Οι δικοί μας δεν ρωτώ πόσα παίρνουν.
Αλλά εδώ, σε μια χώρα που ξεκίνησε το '90 από το μηδέν (και βασικά κάτω από το μηδέν), η οικονομία τρέχει με χίλια, έχουν καθαρή ανάπτυξη ~2,5% κάθε χρόνο, η ανεργία είναι 0%, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό απεργίας ή διαδήλωσης στα χρονικά (διαδηλώσεις γίνονται μόνο για να παραιτηθεί ο τύπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό) και βαριέσαι να βλέπεις υβριδικά αμάξια στον δρόμο, των 50 και των 100 χιλιάδων ευρώ... Και μιλάμε για την Τσεχία, όχι για την Αυστρία και τη Γερμανία, δηλαδή έλεος κάπου.


3 σχόλια:

  1. Τι νομισμα ειπαμε εχει η τσεχια????? Κορωνα?? Μα εμεις εχουμε σκληρο πυρηνα μονο ,γιατι απο ευρω τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εζησα στην Πραγα για δυο χρονια δουλευοντας σε εταιρεια κατασκευαστικη αρχης γενομενης το 2016 και αυτα που αναφερει το αρθρο και ο συντακτης του ο θεος να τον κανει ειναι φουμαρα και παπαντζες η επιτομη του FAKE NEWS.Η πορνεια ανθει η πρωτη χωρα μακραν στην ευρωπη σε παραγωγη και διακινηση ταινιων πορνογραφικου περιεχομενου.Ιδανικη χωρα για σεξοτουρισμο.Εξω απο την πραγα η φτωχεια και η ανεχεια θυμιζουν Ελλαδα δεκαετιας 50.Τελος οι μισθοι σε καμμια περιπτωση δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα που αναφερει το αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.