12/8/19

Ο καθηγητής Νικόλας Οικονομίδης για το ανεξήγητο "χάϊδεμα" κύκλων των ΗΠΑ στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα

Nicholas Economides*
Προσπαθήσαμε πολλές φορές οι Έλληνες ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι του εξωτερικού (μεταξυ μας και ο νομπελίστας Πισσαρίδης) να δεχτεί η New York Times άρθρα μας κατά του Grexit, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014, το 2015. Πάντα μας είπαν όχι. Συγχρόνως τύπωναν άρθρα του Βαρουφάκη και ακόμα και στις ειδήσεις από την Ελλάδα έδειχναν τεράστια συμπάθεια στο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι όταν ήταν μικρό κόμμα. Ο επικεφαλής της σελίδας σχολίων Κρούγκμαν και τότε έγραφε αλλά ακόμη και σήμερα γράφει οτι θέλει Grexit και την νέα δραχμή! Αυτό δεν σταματάει την Καθημερινή να τον φέρνει στην Ελλάδα σαν Θεό. Χτες τύπωσε η NYT άρθρο προπαγανδιστή έμμισθου του Σύριζα ο οποίος παρουσιάστηκε σαν "δημοσιογραφος". Αυτά που έγραψε για την Ελλάδα και τον ΚΜ είναι οχετός από ψέματα που δεν θα επαναλάβω εδώ.
Τι μαθαίνουμε; Πρώτα, η NYT είναι κίτρινος τυπος, γράφει fake news. Αυτό το ξέρουμε χρόνια εμείς στην Αμερική, καιρός να το μάθουν και στην Ελλαδα. Δεύτερο, πρέπει επιτέλους η Καθημερινή να ξεκόψει απο την σχεση της και συνεργασια με την NYT. Οταν ξέρουμε ότι η NYT ψεύδεται ασύστολα περί Ελλάδος, πώς μπορεί να βασίζεται η Καθημερινή στις μεταφράσεις άρθρων της NYT για το τι γίνεται στην Αμερική στα πολιτικά και οικονομικά θέματα; 
Διαβάζοντας Καθημερινή νομίζεις ότι η Αμερική είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος από ότι πραγματικά είναι, γιατί τα άρθρα είναι κατ' ευθείαν μεταφράσεις των fake news των NYT. Καιρος να διαβάσουμε την αλήθεια και όχι τα fake news των NYT.

*Professor στην εταιρεία New York University Stern School of Business


https://www.facebook.com/Nick.Economides

5 σχόλια:

  1. Οι New York Times θέλουν τη δραχμη στην Ελλαδα ? Διότι απο τη λίγη ανάγνωση που κανω στην όντως υψηλών συμφερόντων αυτή εφημεριδα μαλλον υπερ της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη ειναι.Ενα και δυο άρθρα δε λένε τιποτα.Η γραμμη ποια ειναι.Κι ο Σκαι είχε βγάλει τον Καζάκη δυο φορές.Αλλα υπερ του ευρω ειναι.Εσχατως δε ο Βαρουφακης εχει στασίδι εκει.Για λόγος λογήους βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά αρχάς το Γκρέξιτ το απαγόρευσαν οι ΗΠΑ, για να ξέρουμε τι λέμε. Τον Βαρουφάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ τους θελουν οι ΗΠΑ διότι ειναι ευρωπαϊστες. Και τον κύριο Οικονομίδη θέλουν και πολλούς ακόμα. Οι Αμερικάνοι δε είναι ανεγκεφαλοι όπως μας λένε πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι υπερ των μεταναστών ! Οι nyt ειναι η εφημεριδα που έγραφε διθυράμβους για τον Τσιπρα στο θεμα και φοβούνται το Μητσοτακη διότι δεν θέλουν να αλλάξει το καθεστώς στο νησια.Οικονομικα και γεωπολτικα δε φοβούνται οτι θα αλλάξει κατι στην Ελλαδα.Αλλωστε τα δυο κόμματα και το μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού συμφωνούν στα θέματα αυτά.Το θεμα ειναι η μετανάστευση,Το ερώτημα ειναι γιατι τα συμφέροντα της Νυτ ειναι υπερ της μετανάστευσης.Δεν το γνωρίζω,Πάντως ειναι η γραμμη της εφημερίδας.Μπορει να ειναι και η πολιτική της άποψη,Θεμιτό.Δηλαδη να μη υπάρχουν συμφέροντα.Μπορει και να υπάρχουν όμως.

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρει τι λέει ο Νίκ. Αντιπροσωπευτικό ομογενές αμερικάνικο UFO. Τα έβαλε με την
    λατρευτή μας (και της αμερικανικής πρεσβείας) Καθημερινή, επειδή (λέει) προβάλλει τους
    υποστηρικτές του GREXIT και της Δραχμής και τους Νιού Γυόρκ Τάϊμς!
    Πάρε το αυγό και κούρευτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.