15/8/19

Σβήνουν… οι μηχανές στη Γερμανία, οικονομικό σοκ στην Ευρώπη


Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της «παλεύει» με την ύφεση και με βάση τα σημερινά δεδομένα δύσκολα θα την αποφύγει. Το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% στο β’ τρίμηνο του 2019 και ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW κατέρρευσε σε χαμηλό 8 ετών τον Αύγουστο. Στον απόηχο των… κακών μαντάτων για τη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ δέχεται ισχυρές πιέσεις να προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Η κατάσταση είναι δύσκολη και η ΕΚΤ αυτή τη φορά φαίνεται πως ξεμένει από πυρομαχικά που συνεπάγεται ότι θα χρειαστεί να ανοίξει το Βερολίνο τις κάνουλες των δαπανών για να αναθερμανθεί η οικονομική δραστηριότητα.
Είχαν προηγηθεί τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή την περασμένη εβδομάδα που έδειξαν πτώση 1,5% τον Ιούνιο και σχεδόν 2% στο β’ τρίμηνο, μετά από σοβαρή συρρίκνωση στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Για  τη συνέχεια Liberal

5 σχόλια:

  1. Σας το εχω ξαναγραψει , ο δυτικος κοσμος ειναι σε φαση παρακμης και εδω πολυ νομιζουν οτι οι "Γερμανοι" κανουν κουμαντο.

    Στη Γερμανια εχει/ερχεται υφεση και οι ενημερωμενοι εκει απο τα mainstream μμε μιλουσαν για οικονομια που παει παρα πολυ καλά.

    Οι "προσφυγες" που τους ηθελε για υποτιθεται για φθηνο εργατικο δυναμικο οπως γραφουν πολλοι εδω; Πως φαινεται τωρα αυτο;Για ποια εργοστάσια υποτίθεται τους ήθελαν αυτους; (1.5εκκ επισημα) Τι ποσοστα απασχολησης εχουν; Αυτοι που εχουν "εργασια" που απασχολουνται;

    Σε μαθηματα καταρτησης απο τον εκει ΟΑΕΔ οπου νομικα(/στικα) δεν θεωρουνται ανεργοι αλλα εργαζομενοι, αρα δεν συμπεριλαμβανονται στους ανεργους.

    Αν η VW παει εργοστάσιο στην Τουρκία τι σημαινει; Οτι "οι Γερμανοι ειναι φιλοι των Τουρκων ...Αλαριχος..Ουνοι μπλαμπλα" και αυτο οτι βοηθα κατα κάποιο τρόπο την οικονομια τους ή οτι οι Τουρκοι εχουν βαλει χερι μέσα στην ίδια τη Γερμανία και την ξεκοκκαλίζουν; Και αν ναι πως;

    Δημογραφικα. Βρες λοιπον που δεν εχει συμβει δημογραφική αλλοίωση στο λεγόμενο δυτικό κόσμο τα τελευταια 50 χρονια ειδικά απο το 90 και μετα, πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε τ, ο γερμανικός λαός μπορεί να πεινάσει, ο ως το γερμανικό κεφάλαιο το οποίο είναι αυτόνομο από τους παντες έχει στην ιδιοκτησία του τεράστιες περιουσιες σε ΕΕ, Ασία, λατινική Αμερική κτλ. Έχουν ξεφύγει και θα ιδρώσει ο Τραμπ να τους μαζεψει, αν δεν τον ρίξουν.

      Διαγραφή
  2. Το 1975 στην σύνοδο των G7 στο Ραμπουγιέ, βγαίνει ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της ΟΔΓ Χέλμουτ Σμίντ και δηλώνει: "Ο Φορντισμός πέθανε". Δεν τους άρεσε ο Χένρυ Φορντ που τετραγώνισε τον κύκλο ανακαλύπτοντας τον τρόπο να χορταίνει το τέρας εκεί από πάνω και να ζεί αξιοπρεπώς και ο εργάτης. Ούτε ο Κέινς τους άρεσε που έκανε το ίδιο με τον Φορντ, αλλά σε επίπεδο μακροοικονομίας.Ούτε ο νόμος Γκλάς Στίγκαλ τους άρεσε που μάζευε κάπως την μπαρμπουτιέρα. Πάρτε λοιπόν καζινοκαπιταλισμό, παγκοσμιοποίηση, ορντολιμπεραλισμό και μίνι τζομπς. Με μίνι τζόμπς ποιός θα κάνει οικογένεια, ποιός θα καταναλώσει; Πάντως ο σχεδόν αγράμματος παππούς μου, Θεός σχορέστον, έλεγε πως όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως αυτο κανει..με εως χθες σπονσορες Ατλαντες..Ειναι πολυ κωλοφαρδοι που υπηρξε η Ρωσια εως χθες...Πολυ φαρδος.Οι λαθρο δεν θα αλλαξουν ποτε...οπως 700 χρονια δεν αλλαξαν οι τσιγγανοι...Ειναι κολπο Ατλαντικο..και Γερμανικο...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.