30/8/19

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας ανέδειξε ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ

 • Ο Nίκος Δένδιας συμμετείχε στην άτυπη συνάντηση «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο καθώς και την επιθετικότητά της Τουρκίας εναντίον της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέδειξε ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνεδρίαση της άτυπης συνάντησης «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Ελσίνκι.
«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τους ομολόγους μου και να συνομιλήσω μαζί τους για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Καταρχάς, συζητήσαμε για τις υβριδικές απειλές και τους τρόπους αντιμετώπισης τους», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Τόνισε ακόμη ότι «αναφερθήκαμε στην τεταμένη κατάσταση στον Περσικό Κόλπο και την αναζήτηση τρόπων προστασίας της ναυσιπλοΐας», καθώς η Ελλάδα είναι χώρα ποντοπόρου ναυτιλίας και έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα.
Ο Ν. Δένδιας είχε σειρά διμερών επαφών τους Χάικο Μάας (Γερμανία), Νίκο Χριστοδουλίδη (Κύπρο), Αικατερίνη Ζαχαρίεβα (Βουλγαρία) και Νίκολα Ντιμιτρόφ (Σκόπια). Όπως αποκάλυψε, αποδέχθηκε πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του για επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο. Με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο Έλληνας υπουργός είχε την πρώτη συνάντηση κατά την οποία «συζητήσαμε για τις πτυχές εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κατέστησα απολύτως σαφές στον κ. Ντιμιτρόφ ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στην αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας».

Ο Ν. Δένδιας με τον Ν. Ντιμιτρόφ (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
Τέλος, με την Αικατερίνη Ζαχαρίεβα «συμφωνήσαμε να συναντηθούμε στη Σόφια στις 10 Σεπτεμβρίου».

4 σχόλια:

 1. Στρατός; Στρατούλης; Ἑνιαῖο ἀμυντικὸ δόγμα;
  Δὲν βλέπω κάτι πειστικότερα ἀπὸ αὐτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αρα εχει αναδειχθει το θεμα..Συντομα θα μετρησουμε τις επιτυχιες.Πατηστε το μπουτον μετρησης....τικ τακ...τικ τακ..τικ τακ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τους ενημερωσες ετσι? Λες και δεν το ξερουν .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξερουν σιγουρα αν ειναι μετρητης ...η ..αλλο ..τικ τακ...τικ τακ..

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.