5/8/19

Η Μακεδονία, οι Μακεδονομάχοι και εκείνοι που ρίπτουν τα άγια τοις κυσί

Του Σάββα Καλεντερίδη
Το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα που έχει ιστορία 120 χρόνων και «λύθηκε» με την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, τις 12 Ιουνίου 2018.
Ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι μακεδονικό έθνος και γλώσσα δεν υπάρχει και ότι τα όρια της Μακεδονίας περιορίζονται σε αυτά της ελληνικής επικράτειας, με την ως άνω συμφωνία αναγνωρίσαμε «μακεδονικό» κράτος, γλώσσα και ταυτότητα.
Αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζω την συμφωνία ως κατάπτυστη και προδοτική.
Και για να ενισχύσω ακόμα περισσότερο την επιχειρηματολογία μου, να προσθέσω ότι τα Σκόπια ήταν διατεθειμένα από το 2008 να δεχτούν το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» υπό την προϋπόθεση ότι η όποια συμφωνία θα εξασφάλιζε την αναγνώριση της «μακεδονικής» και όχι «βορειομακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας όπως προκύπτει από τηλεγράφημα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια που έδωσε στη δημοσιότητα οιστότοπος WikiLeaks.
Το εμπιστευτικό τηλεγράφημα που υπογράφει η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, και έχει ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, αποκαλύπτει ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί πέτυχαν τους τρεις εθνικούς στόχους που είχαν θέσει από το 2008.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι Έλληνες που υπέγραψαν και υπερψήφισαν αυτήν τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, αν και γνώριζαν ότι δεν υφίσταται «μακεδονικό» κράτος, γλώσσα και ταυτότητα, τα αναγνώρισαν και με την πράξη τους, σε μια διαμάχη που κρατά 120 χρόνια, βοήθησαν τα Σκόπια να πετύχουν τους εθνικούς στόχους που είχαν θέσει από το 2008, ενώ δεν πέτυχαν κανέναν ελληνικό εθνικό στόχο.
Αν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι;
Πάμε τώρα στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.
Σε επιστημονικό επίπεδο, έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία γύρω από το αν η συμφωνία μπορεί να αλλάξει, να αντικατασταθεί, να ακυρωθεί ή όχι.
Οι «συστημικοί» διεθνολόγοι και νομικοί, που είναι και η πλειονότητα, θεωρούν ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει, αντικατασταθεί και ακυρωθεί, ενώ υπάρχει μόνο μια μικρή μερίδα που λέει ότι μπορεί αν γίνει το αντίθετο.
Πάντως, μια σοβαρή ημερίδα ή σοβαρός και θαρραλέος διάλογος για να ακουστούν και οι δύο «σχολές» σκέψης για το θέμα αυτό, έξω από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Σε διεθνές επίπεδο, το μόνο που ακούμε, εκτός από τα πολλά εύγε από Γερμανία, ΗΠΑ, Ε.Ε. και αλλού, είναι να μην τολμήσουμε να πειράξουμε τη συμφωνία, γεγονός που αποτελεί απόδειξη ότι η συμφωνία αυτή δεν πατάει σε γερά πόδια
Όλοι γνωρίζουν ότι είχαμε έπι χρήμασι δωροδοκίες βουλευτών στα Σκόπια και επί υπουργικώ θώκω και βουλευτική έδρα δωροδοκίες στην Ελλάδα, που αν τα ανακινήσει μια σοβαρή πατριωτική κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή τινάζεται στον αέρα.
Σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ξεφουρνίζει απόρρητα έγγραφα και επιστολές από την «καβάτζα» που έκανε όσο είχε την εξουσία και κατείχε τα αρχεία του κράτους, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε δεχτεί διπλή ονομασία, χωρίς αλλαγή συντάγματος, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτόν να αποδείξει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη και την ίδια στιγμή να αποδείξει ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τα συλλαλητήρια και για το θέμα της συμφωνίας ήταν υποκριτική!
Και ώ του θαύματος, έρχεται η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που χρωστά την αυτοδυναμία στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που έτρεχαν στα συλλαλητήρια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την συνομολόγηση αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, να επιβεβαιώσει αυτά που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την υποκρισία και τη διπλοπροσωπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σ’ αυτό το εθνικό ζήτημα.
Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η επιβράβευση Μαυρωτά με τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, εκτός από καθαρή δωροδοκία για την ψήφο του στη συμφωνία, μια δωροδοκία που γίνεται από τη ΝΔ και όχι από το ΣΥΡΙΖΑ
Να μη μιλήσουμε για άλλα στελέχη της ανύπαρκτης στην κοινωνία «Δράσης» που υποστήριζαν κι αυτά τη συμφωνία και πήραν κι αυτά το δωράκι τους σε υπουργικούς θώκους και θέσεις γενικών γραμματέων.
Όμως το χειρότερο που γίνεται τώρα από τη ΝΔ, είναι πρώτον οι δημόσιοι έπαινοι από υπουργούς της, τής μέχρι χθές κατάπτυστης και γι’αυτούς συμφωνίας και δεύτερον η απαξιωτική χρησιμοποίηση της λέξης Μακεδονομάχος, κάτι που μέχρι τώρα έκαναν εκείνοι που έχουν ιστορικά αποδείξει ότι το να μισείς και να μάχεσαι την πατρίδα και τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας, είναι τίτλος τιμής γι’ αυτούς.
Οι Μακεδονομάχοι ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν οικογένειες και πούλησαν περιουσίες για να πάρουν όπλα και βάρκες και να κινήσουν από την Κρήτη, την Κύπρο, τη Μεσσηνία, τη Μάνη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, να σπεύσουν στην Μακεδονία και μαζί με ντόπιους ψυχωμένους Έλληνες, σλαβόφωνους και ελληνόφωνους, να πολεμήσουν για να αποτραπεί ο εκβουλγαρισμός της Μακεδονίας, γιατί τότε το «φρούτο» που λέγεται Μακεδόνας χωρίς να είναι Έλληνας, δεν είχε εφευρεθεί ακόμα.
Αυτόν τον τίτλο τιμής, του Μακεδονομάχου, βρήκαν να απαξιώσουν και να του δώσουν το νόημα του «υπερπατριώτη, πατριδοκάπηλου, εθνικιστή» οι γνωστοί αρνητές της πατρίδας, υπερασπιστές συμφερόντων ξένων κέντρων της «επανάστασης» και λιποτάκτες των εθνικών αγώνων, αυτήν τη λέξη βρήκαν να απαξιώσουν οι Νεοδημοκράτες, βλέποντας ότι έρχεται κατά πάνω τους η οργή του κόσμου γι’ αυτό το μνημειώδες ξεπούλημα.
Μακεδονομάχος είναι τίτλος τιμής κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και καλό είναι, όσο είναι καιρός, να σταματήσετε αυτή τη διπλή ατιμία απέναντι στον «όχλο», όπως αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας εκείνους που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, που σας έδωσε αυτοδυναμία.
Εκτός κι αν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε κι εσείς τη λέξη «όχλος» για εκείνους που θα βγουν στους δρόμους, απαιτώντας αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στο θέμα της Μακεδονίας.
Όσο για την ιερή λέξη Μακεδονομάχος, δεν ρίπτουμε τα άγια τοις κυσί, κύριοι…
Πάντως, υπάρχει κι άλλο ένα σημάδι που δείχνει ότι διολισθαίνετε στις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόσφατα η αστυνομία έκανε προληπτικές συλλήψεις στην Κατερίνη, ατόμων που προετοίμαζαν εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του κ. Νίκου Παπά.
Είστε σε λάθος δρόμο, κάνετε αυτά για τα οποία κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ, και καλό είναι να σκεφθείτε λογικά, δίκαια και ψύχραιμα. 
Είναι γνωστό ότι η εξουσία θολώνει το μυαλό και τονίζει την αλαζονεία.
Γι’ αυτό είναι ο τύπος, για να υπενθυμίζει όλα αυτά που δεν λένε στην εξουσία οι κόλακες και οι αυλοκόλακες.
Και να μην ξεχνιόμαστε.
Η Μακεδονία είναι μια και βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και δεν υπάρχει «μακεδονικό» κράτος, έθνος και γλώσσα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news


37 σχόλια:

  1. Προσυπογράφω το άρθρο τίποτα άλλο. Τα λέει όλα ακριβώς όπως πρέπει. Στη ΝΔ πρέπει να συμμαζευτουν άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο αδέλφια του παππού μας έπεσαν στην Φλώρινα υπερασπιζόμενοι τα χωριά μας κι ένας τρίτος επέζησε. Η θυσία 100δων Κρητικών ήταν επί ματαίω; Η αντίδραση πολλών στην προδοτική συμφωνία ήταν υποτονική. Εμείς αισθανόμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας.

      Διαγραφή
  2. Και να συμπληρώσω πως δυστυχώς η ΝΔ χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τη συνέχεια του κράτους για να υποστηρίξει μια συμφωνία που ουσιαστικά λειτουργεί προς την ασυνέχεια του κράτους μας. Ας κάτσουν να σκεφτούν λίγο καλυτερα τι κάνουν και τι τελικά πρέπει να κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα δεχτώ όλα αυτά . Τι σημασία έχουν σήμερα; Who gives a shit? ΕΕ είμαστε και αύριο η Ευρώπη θα μας ενώσει με τους Μακεδόνες, τους Τούρκους και τους Αλβανούς ενώ εμείς επιμένουμε να ψάχνουμε διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν .
    Πού αποδεικνύεται ότι ο νοτιομακεδόνας είναι απόγονος του Μεγαλέκου και όχι ο βόρειος; Υπάρχει κάποιο DNA τεστ;
    Τι άξια έχουν σήμερα οι εκστρατείες του Μεγαλέκου; Για εμένα καμία αξία και ευτυχώς που δεν έχουν και επιβιώνει το μικρό και ασήμαντο κρατίδιο της Ελλάδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρασεολογία, "επιχειρηματολογία" και επίπεδο σκέψης της πεντάρας.

      Διαγραφή
    2. παγκοσμιοποιηση δεν θα υπαρξει ποτε,καλα θα κανοθν οι αριστεραντζες να το χωνεψουν...υπαρχουν εθνη κρατη λαοι που μολις νιωσουν οτι απειλοθνται επιστρεφουν στο εθνος κρατος. οσους παγκοσμιους πολεμους καλυμενους η οχι διαπραξετε παλι ητιμενοι θα ειστε....στο λεω με σαρκασμο ...

      Διαγραφή
    3. Μικρός στην ηλικια; Δεν γνωρίζω.στο μυαλό όμως ΝΑΙ!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο του άρθρου σου αγαπητέ μου Σάββα. Είμαι κι εγώ ένας Μακεδονομάχος από την Πελοπόννησο που ζω στην Μακεδονία την μόνη και πραγματική εδώ και 3000 χρόνια. Η συντονισμένη επιμονή μας στην αλήθεια, όπως έφερε η επιμονή των Σκοπιανών στο ψέμα και την κλοπή, θα φέρει αποτέλεσμα. Τίποτε δεν χάθηκε αν δεν το παρατήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΔ = 39 %....
    Συριζα = 31 5%
    Κιναλ = 8%
    ΣΥΝΟΛΟ : = 79.5%
    Συμπερασμα = συνεκμεταλευση με την Τουρκια για το καλο της χωρας..της Δυσης...και του τοπικου Γαλαξια .
    ΕΠΑΘΛΟ = μεταθανατια ζωη αναλογη με Αγιοτητα ...Αγιων...πεσοντων στα μαρτυρια για ...φαγητα πλουσια...τζιπ....πισινες...και γυναικες....
    Το εργο συνεχιζεται...μεχρι να ενωθει νερο με λαδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σημειωση :
    Δεν πρεπει με τιποτε να γινει θερμη αντιπαραθεση Τουρκιας - Ελλαδας ..διοτι τοτε ...θα σταματησουν οι ροες λαθρο...και θα φυγουν απ εδω οσοι με τοσο κοπο κι εξοδα ξενων ...ηρθαν..!!! Κι αυτο δεν γινεται...διοτι δεν ηταν χαζοι οσοι τους εστειλαν εδω τοσα χρονια. Πως θα γινει επιμειξια και σφαγη των ντοπιων ανοητων ?? Γιαυτο ..συνεργειες...συνεκμεταλευσεις ειρηνης...μοιρασιες αεριων...στεριας..θαλασσας...και κοινοκτημοσυνη ...πωπων.. και σταση μονογοφαγιας...μουνογοφαγια σε ολα τα εσω...γυρω και γυρω γυρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια διασάφηση τεχνικού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρος: Το από 29 Ιουλίου 2008 Αμερικανο-Σκοπιανό σχέδιο για το Σκοπιανό (country name: Northern Macedonia or North Macedonia, language: MACEDONIAN, nationality: MACEDONIAN) δεν το πρωτομάθαμε ως λαός από την WikiLeaks δήθεν πρόσφατα (όπως υπονοεί παραπλανητικώς, διά τής μεθόδου τής ασαφείας, το από 03.09.2018 δήθεν "αποκαλυπτικό" άρθρο τής εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στην οποία παραπέμπει το άρθρο σας διά υπερσυνδέσμου).

    Το σχετικό τηλέγραμμα (29.07.2008) της Αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια διέρρευσε και πρωτοδημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" από τό 2008, ΔΕΚΑ χρόνα πριν τήν "Συμφωνία τών Πρεσπών", και μάλιστα ως πρωτοσέλιδο θέμα και πολυσέλιδο (5σέλιδο) αποκαλυπτικό αφιέρωμα, με τίτλο "Στημένο παιχνίδι από ΗΠΑ-Σκόπια", στις 19 Οκτωβρίου 2008 (αρ. φύλλου 1358). Εκείνο τό πολύκροτο δημοσίευμα παρατίθεται αυτούσιο (φωτο-τετραχρωμία) στις σελίδες 211-215 του παρακάτω βιβλίου (δωρεάν διαθεσίμου):

    https://www.academia.edu/39858601/MACEDONIA_MADE_IN_USA_Από_το_ΟΧΙ_των_Ελλήνων_το_2008..._στο_YES_των_προθύμων_το_2018

    (MACEDONIA MADE IN USA: Από το ΟΧΙ τών Ελλήνων τό 2008... στο YES των προθύμων το 2018).

    Όσον αφορά δε την WiliLeaks, ανήρτησε ("released") το εν λόγω απόρρητο εισηγητικό τηλέγραμμα της Αμερικανικής Πρεσβείας μετά από τρία σχεδόν χρόνια, ήτοι στις 30 Αυγούστου 2011.

    Επομένως ο Ελληνικός λαός διατελούσε από το 2008 εν γνώσει τού Αμερικανο-Σκοπιανού Σχεδίου, εν γνώσει ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή τό απέρριψε τότε (2008), και επομένως εν γνώσει ότι οι Αμερικανοί αναγκάσθηκαν να περιμένουν 10 χρόνια για να το εφαρμόσουν (από το 2018), δια χειρός τών διαβοήτων ΠΡΟΘΥΜΩΝ κυβερνώντων, με τήν μαζική υποστήριξή τους από στρατιές Ελλαδιτών (σχεδόν 2.000.000 ΠΡΟΘΥΜΩΝ ψηφοφόρων), πριν και ΜΕΤΑ το "έγκλημα" της εσχάτης "προδοσίας", όπως ευλόγως καταγγέλετε από τον Ιανουάριο του 2018.

    Δηλαδή τό πρόβλημα δεν είναι οι (δήθεν κακοί) Αμερικάνοι, ούτε οι (αδιαμφισβητήτως πατριώτες) Σκοπιανοί. Αξιόλογοι και επεναιτοί ως πατριώτες και οι δύο! Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι άλλο: Η πόλις εάλω ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, εν λαϊκή γνώσει και εθνοπροδοτική επιγνώσει από το 2008, άνευ ελαφρυντικών...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζων ..πως ξερεις οτι ηξεραν ολοι..διαβαζαν...σκεφτηκαν...εκριναν...αξιολογησαν..και τελικα επραξαν οσα λες πως .." επρεπε" ???? Απο που το βγαζεις οτι ..ηξεραν ?? Απ τον εαυτο σου ?? Ηξερε..διαβασε..διεκρινε..κλπ...η γιαγια κι ο παππους στην πολη..η χειροτερα ..στο χωριο ?? Ηξεραν οι γυναικες ολες στην πολη και στο χωριο ..και οσο κι αν βρηκαν χρονο απ την γοητεια και τα καλη και τα συναφη ..που τις απασχολουν 23 ωρες την μερα ?? Κλπ...κλπ...Απο που το βγαζεις ?? Ηξεραν οι ..πχ. αγροτες ..οι γιατροι...οι....οι...οι...που το ευρος απασχολησης ειναι ...απ εδω εως εκει...και γυρω απ το καθε μερα ολη μερα ?? Δεν βγαινει το νουμερο ..με τιποτε .Κι αυτο το ..ξερουν οι τυποι..γιαυτο τα λενε σε χρονο και τοπο ακαθοριστο...και μετα ερχονται κι ..απο πανω και λενε.." εγω τοχα πει !! Ας εβλεπες !!" Το ξερουν φιλε....αριστα..με τι εχουν να κανουν.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη Κ., την απάντηση στο εύλογο ερώτημά σου τήν έδωσες εσύ ο ίδιος επιγραμματικά με δύο λέξεις στο σχόλιό σου παρακάτω (4 Αυγούστου 2019 - 8:20 μ.μ.): "Θέλει ηλεκτρολόγο"...

      Παρομοίως, ο Ζαν Ζακ Ρουσώ, στην πρώτη σελίδα τού "Κοινωνικού Συμβολαίου", αναρωτιέται (ρητορικό ερώτημα): "Εάν ένας λαός θέλει καταστρέψει εαυτόν, τίς δύναται να τόν εμποδίσει;"

      Και εδώ μιλάμε για ένα λαό σχεδόν 2.000.0000 Ελλήνων, για την ακρίβεια, 1.975.413 Ελλαδιτών ψηφοφόρων (34,97%) τών δύο εθνομηδενιστικών-ξενοδουλικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ (31,53%) + ΜεΡΑ25 (3,44%). Αυτός ο λαός τών 2.000.000 "προσεπικύρωσε" EX POST (εκ των υστέρων, εν γνώσει) δια τής ψήφου του την προδοτική "Συμφωνία των Πρεσπών", δηλαδή το από το 2008 Αμερικανο-Σκοπιανό σχέδιο -- και δεν πάει ο Σάββας να φωνάζει θαρραλέα από τόν Ιανουάριο 2018 περί εθνικής προδοσίας...

      Βέβαια, τα παραπάνω δεν συνιστούν επακριβή απάντηση στο ερώτημα που θέτεις, περί ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ εθνοπροδοτικών εγκλημάτων, όταν σε αυτά συνεργούν δράστες (ηθικοί ή φυσικοί αυτουργοί, συνοδοιπόροι, δοσίλογοι, ψηφοφόροι) που συναπαρτίζουν μια ξενόδουλη και αυτοκαταστροφική μάζα 2.000.000 ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.

      Θα επανέλθω λοιπόν αργότερα με συγκεκριμένα στοιχεία (αριθμητικά και άλλα) που απαντούν στο εύλογο ερώτημά σου (και θα γελάσει κάθε πικραμμένος).

      Διαγραφή
    3. Μπορει να σφαλω..αλλα νομιζω θελει ηλεκτρολ

      Διαγραφή
    4. Η θεσσαλονικη στα νειατα μου αριθμουσε γυρω στις 350.000 και σημερα μετραει 1.350.000. Ειναι ολοι αυτοι ΜαΚΕΔΟΝΕΣ ;;;;

      Διαγραφή
  8. 1)Ευτυχώς που δεν άλλαξαν ακόμα τον Ποινικό Κώδικα και μπορούμε, για την ώρα, να χαρακτηρίζουμε τις προδοτικές συμφωνίες, ως προδοτικές, όπως άλλωστε είναι.
    (Δεν αποκλείεται βέβαια, ίσως και στο εγγύς μέλλον, να αλλάξουν τον νόμο, και να μας κατηγορήσουν, ότι όσοι λέμε την Μακεδονία Ελληνική, ότι κάνουμε "κήρυγμα μίσους").

    2)Η 'Αριστερά', συνολικά, αποτελεί πλειοψηφία στην Ελλάδα. Μόνο ο Σύριζα με το Μέρα25, στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσαν 35%, αντί του 35,5% του 2015.
    Εάν βάλλουμε στην πρόσθεση το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ φθάνουμε το 50%. Μαζί με τα μικρότερα αριστερά κόμματα ξεπερνούν σαφέστατα το 50%.

    3)Όσον αφορά την δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού, εάν προσθέσουμε και στούς ήδη εκατοντάδες χιλιάδες "ελληνοποιημένους" αλλοδαπούς αυτούς που θα "ελληνοποιηθούν" τα προσεχή χρόνια, η Ελλάδα σε λίγα χρόνια δεν θα είναι πλέον Ελλάδα. Θα μοιάζει με Βοσνία-Ερζεγοβίνη ή με Λίβανο.

    4)Ορθόδοξοι Χριστιανοί επίσκοποι και κληρικοί διώκονται, σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον "αντιρατσιστικό" νόμο. Το κήρυγμα του λόγου του Θεού, η Καινή και η Παλαιά Διαθήκη, ποινικοποιούνται.

    5)Περιμένουμε από την ΝΔ, που μαζικά ψηφίστηκε από όλη την κατακερματισμένη δεξιά, ώστε να φύγει η άθεη και εθνομηδενιστική αριστερά, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και όχι να ακολουθήσει τα βήματα του Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ((( 4)Ορθόδοξοι Χριστιανοί επίσκοποι και κληρικοί διώκονται, σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον "αντιρατσιστικό" νόμο. Το κήρυγμα του λόγου του Θεού, η Καινή και η Παλαιά Διαθήκη, ποινικοποιούνται. )))

      Ποσο θα ηθελα να δω κατι τετοιο να συμβεί στα αληθεια..
      Αρκετή καταστροφη εφεραν στην Ελλαδα μας..

      Διαγραφή
    2. 1)Στρατηγός Μακρυγιάννης

      «...και βρίζουν, οι πουλημένοι εις τους ξένους, και τους παπάδες μας, οπού τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τούς είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον διά να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας ωσάν λεοντάρια. Ντροπή, Έλληνες!».

      2)Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

      «Σαν μια βροχή ήρθε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι γραμματισμένοι και οι έμποροι, όλοι συμφωνήσαμε στον ίδιο σκοπό και κάναμε την επανάσταση... Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν από όσας γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών τους είναι εμφύλιος πόλεμος· ο εδικός μας πόλεμος ήτο πλέον δίκαιος. Ήτον έθνος με άλλον έθνος».

      3)Εμμανουήλ Ξάνθος

      «Την επανάστασιν εκίνησαν και ενεψύχωσαν οι κληρικοί ... άνευ των οποίων ο λαός δεν ήθελε κινηθή...».

      4)Αλέξανδρος Υψηλάντης,

      «Είναι καιρός ... να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον και να υψώσωμεν το σημείον, δι᾿ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την Ορθόδοξον ημών πίστιν από την ασεβή των ασεβών καταφρόνησιν».

      5)Αδαμάντιος Κοραής

      «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομίαν του Γένους. Οι Έλληνες πολέμησαν όχι μόνο υπέρ πατρίδος, αλλά και υπέρ πίστεως».

      http://ikivotos.gr/post/1803/o-klhros-sthn-epanastash-toy-1821

      Διαγραφή
    3. Γεια σου βρε Φωτη..συμπολιτη αξιε...

      Διαγραφή
    4. Καιη χαριστική βολή:

      https://www.istorikathemata.com/2019/01/1821.html

      ("Οι τεράστιες θυσίες των Ιεραρχών της Ελληνορθοδοξίας το 1821")

      Διαγραφή
  9. Και στις . Μεθεπομενες.. μεχρι την επομενη
    Φορα της επομενης ..Ειναι θεμα κριτικης ανεπαρκειας...Το κυκλωμα εχει διακοπη καπου..λειωμενο καλωδιο.Αν δεν γινει γεφυρα..δεν υπαρχει περιπτωση να περασει ρευμα. Τι πιθανοτητες εχει απο ανω των 55 ετων να αυτοδιορθωθει ?? Διοτι μιλαμε για εκατομμυρια.. Καμμια. Θελει ηλεκτρολογο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το άρθρο περιέχει κάποιες ανακρίβειες. Η πιο χτυπητή είναι αυτή που λέει πως " τα όρια της Μακεδονίας περιορίζονται σε αυτά της ελληνικής επικράτειας". Δεν ισχύει.

    Βασίλειο της Μακεδονίας υπό τον Φίλιππο τον 5ο (221 – 179 πχ)
    https://en.wikipedia.org/wiki/File:Macedonia_and_the_Aegean_World_c.200.png


    Το ίδιο κι επι Ρωμαϊκής εποχής. Όποιος θέλει μπορεί να ψάξει να δει ποιά ήταν η Μακεδονία το 140 πχ

    Η λέξη Μακεδονομάχος είναι τιμητική για τους γνήσιους Μακεδονομάχους που χωρίς μεγάλα λόγια πολέμησαν ενάντια στον εκβουλγαρισμό της Μακεδονίας. Και το κατάφεραν. Χρησιμοποιείται ειρωνικά για τους σύγχρονους, δλδ κάποιους που αποκαλούν τους βόρειους γείτονες Βούλγαρους, λένε μεγάλα λόγια όπως "να εισβάλουμε" κλπ κλπ ακριβώς το αντίθετο των παλιών. Και στους στόχους και στις πράξεις. Έτσι νομίζω τουλάχιστον, δεν διεκδικώ το αλάθητο.

    Υπάρχουν αναμφίβολα και πολλοί με διεθνιστικές ιδεοληψίες, δεν αντιλέγει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον) Ἡ Μακεδονία τῆς ἀρχαιότητας ἦταν ὅλη Ἑλληνική.
      2ον) Ἡ σημερινή Μακεδονία πού εἶναι τό μεγαλύτερομέρος τῆς Βορείου Ἑλλάδος, εἶναι ἐπίσης Ἑλληνική.
      3ον) Οὐδέποτε ὑπῆρξε στούς συγχρόνους χρόνους Μακεδονία πέραν τῆς περιοχῆς τῆς Ἑλλάδος πού λέγεται Μακεδονία.
      4ον) Οὐδέποτε "μοιράσθηκε" Μακεδονία σέ τρία κράτη στούς συγχρόνους χρόνους, ἀλλά ὁριοθετήθηκε ἡ Ἑλλάδα μέ τήν Μακεδονία μέσα της.
      5ον) Ἡ ἔννοια Μακεδονία ἐκτός τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπικράτειας εἶναι ἀπαράδεκτος καί θά μείνῃ ἀπαράδεκτος.
      6ον) Μακεδονικό ἔθνος δέν ὑπάρχει.
      7ον) Οἱ Μακεδόνες εἶναι Ἕλληνες, καί ὄχι σλάβοι, οἱ δέ ἐλάχιστοι σλαβοφώνοι πού μιλοῦν τό σλαβο-ελληνικό γλωσσικό ἰδίωμα τῆς "μακεδονίτικης" διαλέκτου, πού δέν ταυτίζεται μέ τά (σερβο-)βουλγαρικά τῶν Σκοπίων, προέρχονται ἀπό μικτούς γάμους Ἑλλήνων Ρωμηῶν μέ Σλάβους Ρωμηούς, καί πάντως δέν συνιστοῦν χωριστό ἔθνος.
      8ον) Ἐάν δέν συμμορφωθῆ ἄμεσα, ἡ πολιτική πραγματικότητα μέ τήν ἱστορική πραγματικότητα, καί μέ τήν ἀντίστοιχη ἐθνική αὐτοσυνειδησία μας, στήν Ἑλληνική καί μόνον Ἑλληνική Μακεδονία, θά καταλήξουμε ἀργά ἤ γρήγορα, σέ τελειωτικό γιά τήν Ἐλλάδα ἐθνικό ἀκρωτηρισμό, πράγμα πού δέν πρέπει νά τό ἐπιτρέψουμε σέ κανέναν οὔτε ἐκτός οὔτε ἐντός τῆς Ἑλλάδος.

      9ον) Ὑπάρχει θέμα δίκης γιά ἐθνική προδοσία στό ζήτημα, τόσο τῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν, ὅσο καί τῆς ὅποιας ἐφαρμογῆς της,
      ἀφοῦ καί αὐτή ἡ συμφωνία ὅσο καί ἡ ὅποια ἐφαρμογή της, ἐξ ἀντικειμένου,
      ἀλλά πιστεύω καί ἐξ ὑποκειμένου (καί τοῦτο φαίνεται στίς κινήσεις καί δηλώσεις κατά τῶν ἀνθισταμένων στήν συμφωνία),
      στοχεύουν στόν ἀφελληνισμό τῆς Μακεδονίας.
      Αὐτό τό ἔγκλημα, εἶναι ἀπαράγραπτο.

      Διαγραφή
    2. 1) Παρέθεσα χάρτη της αρχαιότητας, του 221 – 179 πχ.
      8ον) Από αλλού έρχεται ο ακρωτηριασμός αλλά κάποιοι δεν το βλέπουν φίλε μου. Θα σου θυμίσω πως κάποιοι έβλεπαν ακρωτηριασμό κεφαλής εκ του βόρειου κουμουνιστικού κινδύνου και τελικά χάσαμε το δεξί πόδι μας. Καλό είναι να μην χάσουμε και το δεξί χέρι μας ασχολούμενοι πάλι με φανταστικούς κινδύνους.

      Διαγραφή
    3. Τα Σκόπια μέ τόν ὅρο Μακεδονία, εἶναι ἐγαλεῖο καταστροφῆς μας παντοῦ καί μέ κάθε τρόπο: στήν οἰκονομία τῆς Βορείου Ἑλλάδος, στήν συμμαχία τους μέ τήν Τουρκία, στήν παραποίηση τῆς παγκόσμιας ἱστορίας μέ ἀφελληνισμό και μέ ἀποχριστιανισμό τοῦ πολιτισμοῦ, στήν ἄμεση μείωση τῆς γεωπολιτικῆς παρουσίας τοῦ Ἑλληνισμοῦ, στό κόψιμο τῆς Ἑλλάδας στά τέσσερα. -Καί κάτσε καί περίμενε μετά, τόν ἀπό ἀνατολάς κίνδυνο μόνο....

      Διαγραφή
    4. @Nikolaos Kavasilas
      Η Τουρκία έχει κόψει την Κύπρο στην μέση, εξαφάνισε τους Έλληνες απο Ιμβρο Τένεδο Κωνσταντινούπολη, έχει θέσει casus belli στην νόμιμη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ - αν γνωρίζεις τι είναι χωρικά ύδατα αυτό ισοδυναμεί με ακρωτηριασμό, δεν σ αφήνει να πας στα Ιμια, ρητά έχει δηλώσει πως θέλει να κόψει το αιγαίο στην μέση, διεκδικεί τους πόρους μεταξύ καστελορίζου Κρήτης και μας έχει ήδη δηλώσει πως μας αναγνωρίζει μειωμένη κυριαρχία στην Θράκη. Οι Σκοπιανοί, υπάρχουν μερικοί γραφικοί που ονειρεύονται Θεσσαλονίκες. Αν σε τρομάζει αυτό καλύτερα ν ανοίξουμε μια τρύπα, να μπούμε μέσα και να μην ξαναβγούμε.. Συγνώμη φίλε μου, πιο πιθανό είναι να τους εξελληνίσουμε παρά να μας αφελληνίσουν..

      Διαγραφή
  11. Δεν διαφωνώ σε κανένα σημείο και όχι μόνο δεν διαφωνώ αλλά λέω και ένα μεγάλο μπράβο !!!
    Τι είναι αυτό που κάνει τη ΝΔ και παίρνει τα πατήματα του Σύριζα ;
    Και αν είναι έτσι κάθε φορά να εκλέγεται μια νέα κυβέρνηση και άλλα να λέει και άλλα να κάνει, εμείς τι πρέπει να κάνουμε ;
    Μήπως εσείς κύριε Σάββα να ψάξετε να βρείτε μερικούς πατριώτες και να αλλάξετε τα πράγματα στην πορεία αυτής της δύσμοιρης χώρας ;
    Κάντε κάτι !!!! Τι περιμένετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ἔχουμε στίς φλέβες μας τό σπέρμα τοῦ χαμοῦ.
    "Στό πεπρωμένο μας κάτι μοιραῖο ὑπάρχει".
    Δέν συμπληρώσαμε οὔτε 200 χρόνια λευτεριᾶς
    καί μᾶς ἔπιασε ἡ νοσταλγία τοῦ ραγιᾶ.
    Κάποιοι προνοητικοί ἔχουν γίνει ἤδη γενίτσαροι...!

    ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φαντασθείτε ότι και 400 Χρόνια σκλαβιάς !!!!!!
      Δεν έχουμε 200 Χρόνια ελευθερίας και μας φαίνεται μακριά, ξεχαστήκαμε !!!!!
      Και 400 Χρόνια κάτω από τον Τούρκο !!!! και μετά από τόσα χρόνια βρέθηκαν πατριώτες και ξεσηκωθηκαν !!!!
      Αυτοί είμαστε !!!!!!!

      Διαγραφή
    2. 400 -- ( 200)---400....( ολο το μυαλο..για μια λιρα..)

      Διαγραφή
  13. "Όλοι γνωρίζουν ότι είχαμε έπι χρήμασι δωροδοκίες βουλευτών στα Σκόπια και επί υπουργικώ θώκω και βουλευτική έδρα δωροδοκίες στην Ελλάδα, που αν τα ανακινήσει μια σοβαρή πατριωτική κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή τινάζεται στον αέρα".
    Ὁμοίως, ἄν τολμήσῃ νά τά ἐρευνήσῃ ἡ δικαστική ἐξουσία, πράγμα πού ἀργά η γρήγορα πρέπει νά γίνῃ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nikolaos Kavasilas(5/8/2019 12.o3 πμ)
      Αν
      «όλοι γνωρίζουν ότι είχαμε επί χρήμασι δωροδοκίες βουλευτών στα Σκόπια και επί υπουργικώ θώκω και βουλευτική έδρα δωροδοκίες στην Ελλάδα»
      Αν ο Ελληνικός λαός δεν εκλέγει
      «μια σοβαρή πατριωτική κυβέρνηση»
      Αν
      «Η δικαστική εξουσία δεν τολμήσει να ερευνήσει»
      Τότε γιατί «όλοι όσοι γνωρίζουν ότι είχαμε επί χρήμασι δωροδοκίες βουλευτών κλπ κλπ»
      Δεν προσφεύγουν στην δικαστική εξουσία για να απαιτήσουν ενυπόγραφα να διερευνήσει «αυτό το έγκλημα που είναι απαράγραπτο»;

      Διαγραφή
    2. Για τον ιδιο λογο που δεν κατεφυγαν στην δικαιοσυνη οι Γερμανοι πολιτες οταν ο Χιτλερ παραβιασε και την λογικη κι ολα...

      Διαγραφή
  14. Δηλαδή εσύ χρηστάκο, δε κατάλαβες να έγινε κάποιου είδους συναλλαγή. Δεν κατάλαβες τίποτε από τις μεταγραφές που έγιναν εν μία νυκτί, από πολιτικές κωλοτούμπες που δεν βλέπεις ούτε σε τσίρκο. Είσαι ευτυχής αόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Σάββα, εγώ θα σου συμβούλευα να μην ξαναπάς ποτέ σε κομματικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως έκανες προεκλογικά και να πεις τα παράπονά σου στον φίλο σου Βουλευτή της ΝΔ κ. Αναστασιάδη Σάββα, ο οποίος έγινε Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ίσως σε χρειαστεί ο άνθρωπος. ΝΕΣΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πολιτική δεν είναι σφαγείο.
      Οι διαπροσωπικές σχέσεις σε υποχρεώνουν να κάνεις ορισμένα πράγματα, για παράδειγμα να στηρίξεις φίλους.
      Αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτίζεσαι με το κόμμα που ανήκει.
      Πήγα και στήριξα και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι έντιμος και καλός πατριώτης.
      Τι σημαίνει αυτό, ότι στηρίζω το ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.