30/8/19

Η σημαντική καινοτομία στη διεξαγωγή του φετινού «Παρμενίωνα»



Μία νέα σημαντική – σημαντικότατη – καινοτομία παρουσιάζει η φετινή σχεδίαση (σε αυτή τη φάση) και υλοποίηση (στο αμέσως προσεχές μέλλον) της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως «Παρμενίων», που πραγματοποιείται υπό τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, και αφορά – σε αυτή τη φάση – τον Στρατό Ξηράς.
Η καινοτομία αυτή ή τουλάχιστον μία από τις βασικές καινοτομίες, για τον Στρατό Ξηράς, είναι το ότι για πρώτη φορά ως κεντρική νήσος αντικείμενο της ασκήσεως δεν ήταν κάποιο από τα «συνήθη» νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ή των Δωδεκανήσων, όπως παραδοσιακώς γινόταν ως τώρα, αλλά η νήσος Σαμοθράκη!

Μία νήσος του βορείου Αιγαίου, με πολλές δυσκολίες, μερικές από τις οποίες οι ντόπιοι και οι χιλιάδες τουρίστες της βίωσαν με τον πλέον δυσμενή τρόπο και αφορούσε τις… θαλάσσιες συγκοινωνίες που συνδέουν το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως την Αλεξανδρούπολη.

Το νησί, ως Διοίκηση Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) υπάγεται διοικητικώς στην Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού – Νήσων (ΑΣΔΕΝ), ενώ υπεύθυνη για την άμυνά του είναι η Τακτική Διοίκηση του 41ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41ΣΠ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.