24/8/19

Το Οθωμανικό Όνειρο του Ερντογάν Είναι Καταδικασμένο σε Αποτυχία


Αύγουστος 24, 2019. 17:38
Από την αρχή της κρίσης στη Συρία, η τουρκική αποικιοκρατική αδηφαγία ήταν ξεκάθαρη. Το καθεστώς του Ερντογάν προσπαθεί να αναβιώσει το οθωμανικό σουλτανάτο. Έχει φιλοδοξίες να καταλάβει τη γη άλλων λαών για να αναδημιουργήσει  την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Αμέσως, μετά την έναρξη της κρίσης στη Συρία, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου  έσπευσε κρυφά στη Συρία για να επισκεφθεί τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, πρόγονο του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
Η μη εξουσιοδοτημένη επίσκεψη, που έγινε χωρίς την άδεια της κυβέρνησης της Συρίας, είναι μια κραυγαλέα επίθεση εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας που είναι κράτος – μέλος του ΟΗΕ και αποτελεί σοβαρή παραβίαση των διεθνών νόμων και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών.
Ωστόσο, αυτή η επίσκεψη δεν ήταν η πρώτη ένδειξη του τουρκικού ονείρου για την αποκατάσταση της παλαιάς αποικιοκρατικής ιστορίας των Οθωμανών. Προηγήθηκε η απεριόριστη τουρκική υποστήριξη προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούσαν στη Συρία.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο της τουρκικής υποστήριξης προς τους τρομοκράτες πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις ημέρες όταν τα τουρκικά  στρατιωτικά οχήματα και φορτηγά φορτωμένα πυρομαχικά, όπλα και υλικό εξοπλισμού, πέρασαν τα συριο-τουρκικά σύνορα και έφθασαν στην Σαρακέμπ στο δρόμο προς την πόλη  Χαν – Σεϊχούν για να βοηθήσουν  τους τρομοκράτες της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, οργάνωση που περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ως τρομοκρατική οργάνωση.


Η απελευθέρωση του Χαν-Σεϊχούν αποτέλεσε μια άμεση στρατιωτική οπισθοχώρηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, καθώς ήταν η κύρια θέση των τρομοκρατών στο νότο της Ιντλίμπ.

Η πράξη αυτή επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη συνεχιζόμενη απεριόριστη οικονομική και υλικοτεχνική στήριξη που παρέχει το τουρκικό καθεστώς στις τρομοκρατικές ομάδες.

Αυτή η επιθετική συμπεριφορά και η εξωφρενική παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών από το τουρκικό καθεστώς δεν επηρέασε με κανέναν τρόπο την ισχυρή αποφασιστικότητα του Συριακού Αραβικού Στρατού να συνεχίσει να ξεριζώνει τα απομεινάρια των τρομοκρατών στην Χαν Σεϊχούν και σε άλλες περιοχές μέχρι να καθαρίσει κάθε σπιθαμή της συριακής γης από την τρομοκρατία.

Η τουρκική αποικιοκρατία ήταν επίσης εμφανής μέσω της συμφωνίας που ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές και τουρκικές κατοχικές δυνάμεις για την ίδρυση της λεγόμενης «ασφαλούς ζώνης».

Η προκλητική συμφωνία συνιστά κατάφωρη επίθεση κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και κατάφωρης παραβίασης των αρχών του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η συμφωνία αυτή έδειξε με μεγάλη σαφήνεια την αμερικανο-τουρκική συνεργασία στην επίθεση κατά της Συρίας, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ισραηλινής κατοχής και των τουρκικών επεκτατικών φιλοδοξιών.
Ο συριακός λαός και ο ηρωικός στρατός που θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της Συρίας έναντι των τρομοκρατικών ομάδων Τακφίρι και των υποστηρικτών τους, είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν τα πάντα για να διατηρήσουν την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας τους.

 Οι Άραβες πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους των επεκτατικών φιλοδοξιών του τουρκικού καθεστώτος που εξαπλώνει το θάνατο και το χάος σε διάφορα μέρη του αραβικού κόσμου από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη και το Σουδάν και δεν θα σταματήσει μέχρι να ικανοποιήσει τις αυταπάτες του για την αναβίωση  του Οθωμανικού Σουλτανάτου.

Η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ θα πρέπει να καταδικάσουν την καταστροφική επίθεση των ΗΠΑ και της Τουρκίας, που συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση και θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και τον κόσμο και εμποδίζει όλες τις θετικές προσπάθειες για εξεύρεση λύση στην κρίση της Συρίας.

 Ο συριακός λαός δεν θα επιτρέψει να αλλάξει η γεωγραφική ή η δημογραφική κατάσταση της γης του ή να σχεδιάζουν εναλλακτικούς χάρτες δημιουργώντας τις αποκαλούμενες ασφαλείς ζώνες ή οποιοδήποτε άλλο απειλητικό σύστημα.

--

3 σχόλια:

  1. Ναι...ναι...όσο εμείς ασχολούμαστε με τα στρατοπεδάκια-παγίδες των τούρκων στο Ιντλίμπ,αυτοί (οι οθωμανοτουρκο-πράκτορες των αμερικανών) έχουν στήσει,εν ριπή οφθαλμού, 15 αντίστοιχα στρατόπεδα στο Ιρακινό Κουρδιστάν.
    Ξέρετε, αυτό που σήκωνε Ισραηλινές σημαίες...
    https://iraq.liveuamap.com/en/2019/20-august-kurdistan-regional-government-the-foot-of-mount

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό με την αλλοίωση του δημογραφικού με ταρακούνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να ταρακούνησε εσένα.
      Η πλειονότητα των ηλιθιο-ελλήνων όμως, είναι σφόδρα αντιρατσίστρια με το αζημείωτο και πάνω απ΄όλα εφησυχασμένη εν χριστώ φιλάνθρωπος.
      https://youtu.be/n0xyFLCCPio

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.