19/8/19

Συρία: Αεροπορικά πλήγματα κοντά σε τουρκική στρατιωτική φάλαγγα στην Ιντλίμπ - Επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν θέσεις κοντά στην τουρκική φάλαγγα, η οποία είχε ακινητοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Συρία αφού είχε περάσει νωρίτερα σήμερα μέσα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Το Παρατηρητήριο, το οποίο έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανακοίνωσε πως σκοτώθηκε ένας μαχητής οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία και συνόδευε τη φάλαγγα, ενώ άλλοι τραυματίσθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται από τη Ρωσία και τη Συρία όχι μακριά από την τουρκική φάλαγγα ώστε να την εμποδίσουν να συνεχίσει τον δρόμο της.
Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν πως η φάλαγγα εισήλθε σήμερα στο έδαφος της Συρίας, μεταφέροντας πυρομαχικά για να βοηθήσει τους αντάρτες στην πόλη Χαν Σεϊχούν, οι οποίοι μάχονται εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων.
Τα συριακά ΜΜΕ έκαναν λόγο για μια «κατάφωρα επιθετική ενέργεια» εκ μέρους της Άγκυρας, από την οποία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο.
Αναταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε σήμερα το πρωί μια φάλαγγα περίπου 50 στρατιωτικών οχημάτων, μεταξύ των οποίων τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς στρατιωτών και τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης, να κατευθύνονται προς τη Μααρέτ αλ-Νομάτ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. βόρεια της Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ. Η φάλαγγα αυτή φθάνει στην περιοχή την επομένη της εισόδου των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ μέσα στην πόλη Χαν Σεϊχούν, για πρώτη φορά από το 2014.
Η πλήρης ανάκτηση της πόλης αυτής από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις θα τους επέτρεπε να περικυκλώσουν το βόρειο τμήμα της γειτονικής επαρχίας Χάμα, που βρίσκεται κι αυτή στα χέρια τζιχαντιστών και μερικών μερικών ανταρτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα. Εκεί βρίσκονται επίσης τουρκικά παρατηρητήρια. 
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για μια ρωσική επιδρομή εναντίον μικρού φορτηγού που ανήκε στις ανταρτικές οργανώσεις και προηγούνταν της τουρκικής φάλαγγας για να επιθεωρεί τον δρόμο στις παρυφές της Μααρέτ αλ-Νομάν. Από τον βομβαρδισμό αυτόν σκοτώθηκε ένας αντάρτης της ανταρτικής οργάνωσης Φαϊλάκ αλ-Σαμ που συμμετέχει στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο που υποστηρίζεται από την Άγκυρα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, η φάλαγγα υποχρεώθηκε να σταματήσει για ένα χρονικό διάστημα, πριν συνεχίσει τον δρόμο της.

3 σχόλια:

  1. Κινήσεις πανικού από τον Ερντογάν. Προφανώς λόγο της δυσκολίας του να δημιουργήσει νέες ζώνες επιρροής ανατολικά του Ευφράτη, προσπαθεί να γαντζωθεί με νύχια και με δόντια σε ότι έχει ήδη στην Ιντλίμπ.

    Φαντάζομαι ότι ο λόγος για τον οποίο επέλεξε να εμπλακεί πιο ενεργά τελευταία στιγμή είναι γιατί προφανώς δεν θα τον ενοχλούσε που μέχρι τώρα έχανε μερικά εκατοστά εδάφους την ημέρα χωρίς απώλειες. Αλλά μόλις άρχισε να ρολάρει ο SAA και να εγκλωβίζονται οι όποιες δυνάμεις είχε στα παρατηρητήρια τότε το πήρε απόφαση.

    Οπότε άντε με το καλό να στείλει ότι έχει από F16 να δούμε τι ψάρια πιάνουν τα TOR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρέσει που τα'χουν σκεφτεί όλα οι οθωμανοί...
    Στέλνουν τα Kibris δίπλα σε βυτιοφόρα...
    χαχαχαχαχα!!!
    Απλά ακαταμάχητοι!!!
    https://youtu.be/DH2Cbfdla6M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ασαντ ειναι ο " ανθρωπος" μας εκει.Κι ομως δεν κανουμε τιποτε γιαυτον...ουτε για τον Σισυ...Δεν ξερω αν οι ηγετες ειναι τενεκε μαχαλα...η παιρνουν κοκα...και παιζουν με φιρφιρι διπλα στην εκαστοτε ..νταντα τους. Οτι κατι ..παιζουν με μοναδικη μανια...ειναι βεβαιον. ...μεχρι...αιμμα βγαζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.