14/8/19

Γιατί μία Στρατιωτική Σύγκρουση Τουρκίας - Κούρδων στη Συρία Μπορεί να Είναι Ευπρόσδεκτη από τη Ρωσία

Τα οφέλη της Ρωσίας από μία τουρκική επίθεση στη ΒΑ Συρία. –Του Ruslan Mamedov στο AL MONITOR




Η δυνατότητα του προέδρου Ερντογάν να υλοποιήσει την επαναλαμβανόμενη απειλή του να επιτεθεί στις δυνάμεις των Κούρδων στη ΒΑ Συρία εξαρτάται από το κατά πόσο η Άγκυρα μπορεί να εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις.  Πολλές από αυτές, ειδικά η αεροπορική υποστήριξη των χερσαίων επιχειρήσεων και η χρησιμοποίηση των φιλοτουρκικών παραστρατιωτικών ομάδων, μπορούν να υλοποιηθούν μόνο με τη συγκατάβαση της Ουάσινγκτον και της Μόσχας. Επί του παρόντος η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μία ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία· διαπραγματεύσεις που έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο» τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Η Ρωσία πιστεύει ότι τόσο η αμερικανική υποστήριξη προς τους Κούρδους όσο και η τουρκική προς συγκεκριμένες αντικαθεστωτικές ομάδες συνιστούν ξένη παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας και απειλούν την ενότητα της Συρίας. Η επίσημη θέση της Μόσχας είναι ότι ούτε για την Ουάσινγκτον ούτε για την Άγκυρα υπάρχει νομική βάση για τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία. Η Ρωσία, επίσης, κατηγορεί και τις δύο αυτές χώρες ότι συμβάλουν στην καταλήστευση των πόρων της Συρίας για να εξαγοράζουν την πίστη των φυλών του Ευφράτη. Παρόλα αυτά, η Ρωσία έχει συμφωνήσει με την Τουρκία να τη βοηθήσει να προετοιμαστεί για μία πιθανή επίθεση στη ΒΑ Συρία. Για παράδειγμα, η Ρωσία έχει συμφωνήσει να επιβάλει μία προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ που θα επιτρέψει στην Τουρκία να αναδιατάξει μέρος των παραστρατιωτικών της στην περιοχή του Ευφράτη.
Για τη συνέχεια Con-Ops

3 σχόλια:

  1. Τραγική κατάσταση και για τους Κούρδους και για τη Συρία
    Σφαγή συνεχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Συρία έχει καταντήσει η χοάνη όπου πολεμάει το Ιράν εναντίον πληρωμένων μισθοφόρων υπό την αιγίδα των τούρκων.
    Οσο θα διευρύνεται η χοάνη,τόσο θα διευρύνεται και αυτός ο πόλεμος.
    Οι Κούρδοι είναι οι παράπλευρες απώλειες ή μάλλον το κόκκινο πανί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....Μα το είπε ο πρόγονός μας,όσο διαρκεί ο πόλεμος και η σύγκρουση , τόσο και ξεκαθαρίζει η κατάσταση, είτε προσωρινά είτε οριστικά.
    Με λίγα λόγια οι Αμερικάνοι τελειωμένοι οικονομικά, θα τα μαζέψουν και θα ξεκουμπιστούν απ΄την περιοχή,γιατί δεν τους σηκώνει τίποτε πια,ούτε τα ψευτοδόλαρα ούτε τα μεγάλα λόγια.
    Προσπαθούν να ζητιανεύουν απ΄όλο τον κόσμο και να εκβιάζουν για να κάνουν πολιτική και πόλεμο.Δεν είμαστε καλά.
    Σε λίγο έρχεται η καταιγίδα και θα μείνουν με το στόμα ανοικτό.
    Βοήθειά τους...! Τι να πει κανείς μ΄αυτήν την συμπεριφορά,αν αυτό λέγεται πολιτική , τότε έχουμε αλλαγή των αξόνων της γης...
    Έχουν μυαλό να σκεφτούν ή θα σκεφτούν πάλι άλλοι γι΄αυτούς?
    Τώρα που έχασαν και το ταίρι τους τους Άγγλους,κλάψε Χαράλαμπε.
    Δεν τους λυπάται κανείς κι όλοι εύχονται την καταστροφή τους,γιατί με τους άδικους -ιμπεριαλιστικούς πολέμους πόνεσε ο κόσμος και η ανθρωπότητα ολόκληρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.