23/8/19

Κομάντος των Ιμίων στην ηγεσία του στόλου στην ανατ. Μεσόγειο


Έναν κομάντο SAT που επιχείρησε στα Ίμια το 1996 διόρισε στη ναυτική διοίκηση της ανατολικής Μεσογείου με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των διορισμών που δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μετά τις αποφάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου αρχές Αυγούστου, ανανεώνονται με 127 νέους στρατηγούς και ναυάρχους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, όπως αποκαλύπτει σήμερα η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ πρωτοσέλιδα, διοικητής στη ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) στην ανατ. Μεσόγειο διορίζεται ο αντιναύαρχος Ερτζάν Κιρέτστεπε, ο οποίος ήταν ένας από τους κομάντος (SAT) που επιχείρησαν στα Ίμια το 1996.

O Ερτζάν Κιρέτστεπε είχε κατηγορηθεί ακόμη και για διασύνδεση με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, FETÖ, ωστόσο αθωώθηκε καθώς δεν προέκυψαν σχετικά στοιχεία συμμετοχής του.

Την ίδια ώρα, στην 4η Στρατιά, γνωστή και ως στρατιά του Αιγαίου, με το νέο προεδρικό διάταγμα Ερντογάν, διοικητής ορίζεται ο αντιστράτηγος, Αλί Σιβρί.

Αλλαγές ηγεσίας και στην τουρκική στρατιωτική διοίκηση στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα Ερντογάν, στην Τουρκοκυπριακή ‘Ειρηνευτική’ Δύναμη στην Κύπρο διορίζεται ο υποστράτηγος Σεζάι Οζτούρκ και στη διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας ο ταξίαρχος Αλτάν Ερ. Αντίστοιχα στο 28ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού διορίζεται ο ταξίαρχος Τανέρ Ουουσάλ και στο 39ο ο ταξίαρχος Νιχάτ Εργκιούν. Επίσης, στην 14η Επιλαρχία Τεθαρακισμένων στα Κατεχόμενα διοικητής ορίζεται ο αντιστράτηγος Οσμάν Ακγιλντίζ.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

20 σχόλια:

  1. Α, για δες! Δεν «σκοτώθηκαν» τελικά οι Τούρκοι βάτραχοι των Ιμίων όπως με περισσή σιγουριά αναμετέδιδαν τότε κάποιοι Χαρδαβέληδες / Γαλυφαλόπουλοι / Βερύκοκοι κλπ και συνέχιζαν για δεκαετίες αργότερα να ταΐζουν σανό το τηλεοπτικό κοινό που κατάπινε αμάσητη κάθε ανοησία κι αισθανόταν εθνική υπερηφάνεια μάλιστα που «ο καλός θεούλης είδε την αδικία και τιμώρησε τους κακούς οθωμανούς»…

    …ε, μένει τώρα να περάσουν άλλα 20, 30, 100 χρόνια για να πεισθούν και οι πλέον αφελείς πως ούτε οι «προφητείες πεφωτισμένων αγιορειτών παππούληδων» περί ΑγιαΣοφιάς και ξανθού γένους διαθέτουν την παραμικρή σοβαρότητα. Και στο κάτω - κάτω, αν πράγματι υπήρχε κάποιος τέτοιος «παππούλης» με ικανότητες γεωπολιτικής ανάλυσης, ας πήγαινε στο ΥπΕξ αντί να ανάβει καντήλια και να πλέκει κομποσκοίνια.

    Μα τι λέω! Βρισκόμαστε στην Ελλάδα που έκαναν καριέρα ένας δήθεν τρις εκατομμυριούχος που πούλησε Απολλώνεια τεχνολογία, ένας ιδεοληπτικός καταληψίας που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη Λέσβο από τη Μυτιλήνη κι ένας (καταδικασμένος για οικονομικά αδικήματα) τηλεπλασιέ των χειρόγραφων επιστολών Χριστούλη. Μνημόνια, σφαλιάρα και τηλε-σανό μέχρι να σβήσει ο Ήλιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλμα επι κοντω...περιπλοκη συναφεια..και σκεψη..

      Διαγραφή
    2. Φίλε Pointman, το σχόλιο σου είναι παραλληρηματικό.
      1) Δεν καταλαβαίνω που κολλάει το ζήτημα με τους ΟΥΚ των Τούρκων. Αν ο Χαρδαβέλας είπε κάτι, ότι και να είπε είναι ασήμαντο για μια τελείως ασήμαντη υπόθεση.
      2) Οι προφητείες μιλάνε για διάλυση της Τουρκίας. Καμία προφητεία δεν είπε ότι θα παίξει ρόλο στην διάλυση της Τουρκίας η Ελλάδα. Το αντίθετο, οι προφητείες λένε ότι η Ελλάδα θα ηττηθεί. Και πράγματι, όποιος γνωρίζει γεωπολιτική (και πίστεψε με γνωρίζω πολύ καλά) η Τουρκία θα διαλυθεί γιατί η Ελλάδα είναι πάρα πολύ αδύναμη χώρα τεχνολογικά και βιομηχανικά. Μάλιστα εγώ γελάω με τους σχολιαστές του infognomon που παριστάνουν τους πολέμαρχους και παρακινούν για εμπλοκή με την Τουρκία. Ρε παιδιά η Ελλάδα δεν είναι ικανή να φτιάξει ποδήλατο, ποιος θα αντιμετωπίσει τους Τούρκους, οι ΕΠΟΠίνες (η «πολεμική» δήθεν Ελλάδα που είναι πρώτη σε γυναίκες και σε μάχιμες μονάδες). Τα σχόλια στο Infognomon μου θυμίζουν τους Μαοροί που κάνουν κάνουν διάφορους μορφασμούς και πολεμικούς χώρους, ως μιας απόδειξης, υποτίθεται, πολεμικής ικανότητας. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι ένα διασκεδαστικό φολκλόρ.

      Διαγραφή
    3. Να αρχίσω από το τελευταίο. Οι Μαοροί είναι οι μόνοι ιθαγενείς που δεν νικήθηκαν από τον αγγλικό στρατό και ανάγκασαν το ΗΒ να έρθει σε συνεννόηση μαζί τους για το μοίρασμα της εξουσίας. Εξ ού και η κατάληψη της θέσης του Α/ΓΕΕΘΑ το 2010 από ιθαγενή Μαορί στην καταγωγή.
      Βάζω στην άκρη τις προφητείες καθώς αφορούν γεροντάκια που χαιδεύουν τα αυτιά πιστών. Παράγουμε δεν παράγουμε όπλα, σημασία έχει ότι τα κατέχουμε. Κι εφόσον τα κατέχουμε, και τα κατέχουμε καλά, σημασία έχει ποιός τα κατευθύνει και πού. Ε, εκεί πράγματι θέλουμε κάποιον που να ξέρει γεωστρατηγική και όχι απλώς να ισχυρίζεται ότι ξέρει γεωστρατηγική.

      Διαγραφή
    4. Εν' τάξη πούλησες και εσύ μαγκιά σου. Θα τους φας τους Τούρκους εδώ μέσα μέσα σχολιάζοντας στο Internet. Να μην ξεχνάς βέβαια ότι το 2011 ο Μυτιληναίος αξιολόγησε το 43% της ΕΛΒΟ σε 1 ευρώ και χάρισε τις μετοχές του στο Δημόσιο (πράγμα που αποδεικνύει πανηγυρικά την αξιολόγησή του, όχι στα λόγια και στις ψεύτικες μαγκιές). Η Ελλάδα δεν είναι ικανή να έχει ούτε πιο απλοϊκή πολεμική παραγωγή.
      Όσο για το εάν χρειάζεται η Ελλάδα κάποιον που να ξέρει γεωστρατηγική, συμφωνώ. Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει. Εγώ μάλιστα στηρίζω τον Δένδια και την νόμιμη κυβέρνηση (χωρίς να σημαίνει ότι έχω ψηφίσει ΝΔ).

      Διαγραφή
    5. Ούτε μαγκιά αγαπητέ μου, ουτε internet.Γιατί 37 χρόνια ασχολήθηκα μ' αυτούς επαγγελματικά. Από όλα τα επίπεδα. Μέσα κι έξω.

      Διαγραφή
    6. @Γιώργος

      Γελά δ’ ο μωρός καν τι μη γελοίον εί.

      Διαγραφή
    7. @Γιώργος Γεωπόνος
      Από που προκύπτει ότι γελάω. Απλώς κάνω μια ρεαλιστική περιγραφή της κατάστασης. Όσο για τους πολεμικούς χορούς του Μαορι, φυσικά και πρόκειται για φολκλορ. Στην πραγματικότητα, είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ τους φολκλορ.
      Πέρα από αυτά που είπα για την ΕΛΒΟ θα ήθελα να προσθέσω ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχει εξοπλισμό γύρω στο 2% (Μάλιστα η Κύπρος έχει λιγότερες δαπάνες από την Ελλάδα). Καμία χώρα που ετοιμάζεται σοβαρά για πολεμικές επιχειρήσεις με υπέρτερο αντίπαλο δεν έχει τόσο χαμηλές δαπάνες.
      Για το ποιος είναι μωρός ας το κρίνει ο αναγνώστης.

      Διαγραφή
    8. Διαβάζεις την επικαιρότητα με """δικηγορίστικα και οικονομίστικα"" κριτήρια (όπως σχολιάζουν στο χωριό μου τις ειδήσεις της TV) και την μεταφέρεις ως εικόνα και κριτήριο για συμπεράσματα σε τομείς με τους οποίους ασχολούνται επιτελείς με πάνω από 30 χρόνια έκαστος ενασχόλησης με το αντικείμενο της άμυνας.
      Χεστήκαμε με την ΕΛΒΟ αγαπητέ μου, όταν δεν μπορεί να υποστηρίξει τις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου. Βρές μου χρήμα και σε χρόνο dt σου έχω έτοιμη την κάλλιστη λύση. Και σίγουρα πιό φθηνή από τα μεροκάματα των συνδικαλ(η)σταράδων που ξέσκισαν την ΕΛΒΟ.

      Διαγραφή
    9. @ Γιώργος

      1) "Από που προκύπτει ότι γελάω"

      Εσύ το δήλωσες ότι γελάς.

      2) "Απλώς κάνω μια ρεαλιστική περιγραφή της κατάστασης".

      Κι εγώ το ίδιο.

      3) "Πέρα από αυτά που είπα για την ΕΛΒΟ θα ήθελα να προσθέσω ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχει εξοπλισμό γύρω στο 2% (Μάλιστα η Κύπρος έχει λιγότερες δαπάνες από την Ελλάδα). Καμία χώρα που ετοιμάζεται σοβαρά για πολεμικές επιχειρήσεις με υπέρτερο αντίπαλο δεν έχει τόσο χαμηλές δαπάνες".

      Ξεχνάς ότι στο ΝΑΤΟ έχουμε από τα καλύτερα ποσοστά δαπανών για την άμυνα και από τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις. Απλώς πετάχτηκες για να τα ισοπεδώσεις όλα και να μας πεις ότι

      α) Γελάς με τους σχολιαστές του ιστολογίου.

      β) Η χώρα "δεν μπορεί να τα βάλει/πολεμήσει την Τουρκία" επειδή δεν κατασκευάζει ούτε "ποδήλατο".

      Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά και σε αυτό είσαι λάθος διότι η Ελλάδα κατασκευάζει ποδήλατα.
      Επίσης η Ελλάδα παρά τα χάλια της, κατασκευάζει (με διάφορες) κρατικές(με προβλήματα, κάποιες κρατικές με μεγάλα προβλήματα κιόλας) και ιδιωτικές εταιρείες φορητό οπλισμό και μερικά βαρέα όπλα, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα, πυραυλακατους, υποβρύχια, ηλεκτρονικά συστήματα και διόπτρες(με πετυχημένες εξαγωγές). Μερικά παραδείγματα μόνο:

      Στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ΤΟΜΠ Μ113 της Αυστραλίας σε επίπεδο ΤΟΜΑ το μόνο που δούλευε τέλεια ήταν το περισκόπιο(Ελληνικής σχεδίασης, Ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας) οδηγού(και για νυχτερινή οδήγηση) το οποίο ήταν Ελληνικής κατασκευής. Όλα τα άλλα συστήματα άλλων ξένων εταιρειών είχαν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στις πρώτες δοκιμές. Η ίδια Ελληνική εταιρεία πούλησε(αφού βγήκε πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό) διόπτρες νυχτός(επί του κράνους, αποκλειστικά Ελληνικής σχεδίασης διόπτρα) στο Σουηδικό Στρατό ενώ άλλη ιδιωτική Ελληνική εταιρεία κέρδισε μετά από διεθνή διαγωνισμό το πρόγραμμα αλεξίσφαιρων γιλέκων σε επίλεκτη στρατιωτική μονάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

      γ) Μας είπες επίσης για τον αριθμό γυναικών στο στράτευμα ότι μάλλον σε ενοχλεί ο "μεγάλος" αριθμός τους. Πρώτον δεν είναι τόσο μεγάλος όπως το περιγράφεις. Δεύτερον ο αριθμός των γυναικών ακολουθεί τη σύγχρονη τάση όπως σε άλλους στρατούς. Πλέον ο πόλεμος γίνεται με οπλικά συστήματα τον χειρισμό των οποίων(πχ εντοπισμός υποβρυχίου ή χειριστής ραντάρ σε αυτοκινούμενο Α/Α σύστημα) μπορεί άνετα να τον κάνει μια γυναίκα και με μεγάλη επιτυχία. Προσωπικά είχα γυναίκα ανθυπολοχαγό σε έναν λόχο στο τάγμα που υπηρέτησα και σε πληροφορώ ότι ήταν άριστη επαγγελματίας και με φυσική κατάσταση κλάσεις ανώτερη από κάτι κοιλαράδες Ελληναράδες που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τρώνε κεφτεδάκια, να πίνουν τσίπουρα και να τα ισοπεδώνουν όλα. Όταν ήταν Αξιωματικός υπηρεσίας η συγκεκριμένη το στρατόπεδο ήταν "φρούριο"...ούτε μονάδα καταδρομών να ήμασταν.

      Διαγραφή
    10. 4) Σημασία δεν έχει ποιος παράγει όπλα αλλά τι είδους όπλα έχει ένα στράτευμα και πόσο καλά τα χειρίζεται το προσωπικό. Εμείς εκτός από ποδήλατα έχουμε και όπλα και μάλιστα όπλα που μπορούν να στείλουν την Τουρκία 50 χρόνια πίσω μέσα σε 48 ώρες. Δεν είμαστε παραστρατιωτική οργάνωση αλλά βαριά οπλισμένο κράτος.

      Η "BUYUK" ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΡΩΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ.

      ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ.

      ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΤΟΥΣ ΓΑ..ΡΓΑΛΙΣΕ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΚΑΙ Ο ΑΛ ΣΙΣΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.

      ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝΕ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ. ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ Ο "ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ".

      ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΟΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΒΕΙ ΒΥΘΟ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΑΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙ.

      ΘΑ ΜΑΣ ΑΕΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΚΑΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

      5) Το πρόβλημα της Ελλάδα δεν είναι οι γυναίκες΄στο στράτευμα, ούτε τι όπλα παράγει η χώρα αλλά η ηττοπάθεια(σκόπιμη ή όχι) ανθρώπων στο πολιτικό σύστημα(πχ Σημίτης) της χώρας και ο ψυχολογικός πόλεμος που μεθοδικά προσπαθεί η Τουρκία. Άλλοι είναι πράκτορες της κι άλλοι απλώς χρήσιμοι ηλίθιοι.

      Πάντως τα ΜΙΤιτζάκια πολλές φορές στο διαδίκτυο(πχ ειδικά στο youtube) όταν προωθούν τη ποραπαγάνδα της Άγκυρας (με βίντεο τους ή σχόλια σε Ελληνικά βίντεο που τους πονάνε) μερικές φορές στα σχόλια τους είναι τόσο "δημόσιοι υπάλληλοι" που αντιγράφουν την ίδια παράγραφο! :) Ένα από τα βασικά κέντρα τους η Ολλανδία και η ταρίφα τους γελοία. Έχει γίνει ανέκδοτο στη διαδικτυακή πιάτσα. Κατά τα άλλα φτάνουν να ειρωνεύονται τους Έλληνες για τα οικονομικά τους προβλήματα. Δεν κοιτάνε που ούτε ένα "χαρτζιλίκι" της προκοπής δεν δίνουν στα ΜΙΤατζάκια.
      Θυμίζει τα δώρα του Ερντογάν όταν πήγε στη Θράκη. Δώρο κινητά ποιότητας κατώτερης του Κινέζου ο "Σουλτάνος". Πως το έλεγε η Βλαχοπούλου στο "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι" που έπαιζε το μέντιουμ στη Ρόδο? Μετά την "πρόβλεψη" της έδωσε αμοιβή κάτι ρολόγια ο συνωμότης κακός εξόριστος αδελφός του Εμίρη που ήθελε το θρόνο. Τα είδε η Βλαχοπούλου που ήταν φτηνιάρικα "του κιλού" και του είπε:
      "Γι αυτό έχασες τον θρόνο σου επειδή είσαι κακόψυχος και τσιγκούνης!".

      Τουλάχιστον οι Έλληνες το κάνουν και χωρίς μισθό και χωρίς να είναι τα λόγια τους "από βιβλίο". Τυποποιημένοι ηλίθιοι Ισλαμικά φασιστικά γουρούνια στη προπαγάνδα τους. Ελάχιστοι είναι "δυνατοί" για να έχει και ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    11. Εγώ έκανα σχόλιο σε αυτό το άρθρο γιατί ο χρήστης Pointman χλεύασε τον άγιο Παïσιο ο οποίος πέθανε το 1994 για μια τελείως ασήμαντη φήμη για ένα τελείως ασήμαντο θέμα που διακίνησαν Χαρδαβέλας και Βερύκιος σχετικά με τους Τούρκους ΟΥΚ, για ένα θέμα δηλαδή που συνέβη μετά το 1996. Αλλα αντ αλλων δηλαδή.
      Ξέρεις ποιο είναι το μοτίβο αυτού το site; Διάφοροι, μπορούν ανωνύμως και ανεξόδως να φαντασιώνονται τους πολέμαρχους και μετά να κατηγορούν τους υπόλοιπους ως προδότες. Σε προηγούμενο άρθρο βγήκε σχολιαστής και κατηγόρησε τον καθ. Καρυώτη ως « ελληνόφωνος αλλοεθνής με ελληνικό όνομα»;
      Αυτή η τακτική, να φαντασιώνεσαι ως πολέμαρχος σε ένα site και να κατηγορείς τους άλλους ως προδότες συμβάλει πολύ αρνητικά στην χώρα. Εγώ είχα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, και μετά το κούρεμα από ευκατάστατος έγινα φτωχός. Ποτέ ΔΕΝ διανοήθηκα να κατηγορήσω τον Βενιζέλο ως προδότη. Ίσα-ίσα λέω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του και τις τεράστιες ικανότητές του.
      Κανείς από τους πολιτικούς ηγέτες δεν ήταν προδότης. Αυτό που έκαναν ήταν να εκφράσουν την βούληση των ψηφοφόρων.
      Στα εθνικά θέματα οι πολιτικοί ενσωμάτωναν στις αποφάσεις τους την θεμελιώδη παραγωγική αδυναμία της χώρας. Και αντί να συζητήσουμε που οφείλεται αυτή η αδυναμία, σε αυτό το site τα σχόλια εκτοξεύουν κατηγορίες προδοσίας και θεωρίες συνωμοσίας ότι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι θέλουν να υποκλέψουν τις βιομηχανίες της χώρας. Ενώ συμβαίνει το ακριβώς το αντίθετο.
      Όταν Μυτιλιναίος έδωσε τζάμπα τις μετοχές του στην ΕΛΒΟ κανείς δεν σκέφτηκε: Καλά οι εργαζόμενοι γιατί δεν προσφέρθηκαν να πάρουν ΑΥΤΟΙ τις μετοχές; Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι πιο ειδικοί στην χώρα στον τομέα αυτό (οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ) αναγνωρίζουν ότι έχουν αδυναμία να παράγουν ανταγωνιστικά. Για να θυμηθούμε το εξής παράδειγμα: Πόσοι και πόσοι βιοπαλαιστές Έλληνες χωρίς καμία εκπαίδευση και χωρίς κεφάλαιο στην Νέα Ιωνία τις δεκαετίες του 1950-1960, δανείστηκαν και πήραν μηχανές και έκαναν φασόν και έφεραν φαϊ στο τραπέζι της οικογένειας και ανέθρεψαν παιδιά. Εδώ η πολιτεία πλήρωσε χρυσάφι την εκπαίδευση των εργαζομένων της ΕΛΒΟ (κάθε χρόνο εργασίας είναι ουσιαστικά εκπαίδευση (=>εργασιακή εμπειρία)) και ο πανάκριβος μηχανολογικό εξοπλισμός πάνω στην τεχνογνωσία τους διατίθεται δωρεάν (οι μετοχές Μυτιλιναίου) και αυτοί δεν αρπάζουν την ευκαιρία. Και κανείς δεν συζητάει το ζήτημα. Γιατί δεν βγήκαν να το θέσουν το ζήτημα οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, να πουν ότι «υπάρχει αυτή και αυτή η θεμελιώδης αδυναμία στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας».
      Σε άλλα σχόλια χλεύαζαν τον Μυτιλιναίο, που είναι ο ΜΟΝΟΣ που παράγει ανταγωνιστικά κάτι που να έχει σχέση με μηχανολογικό εξοπλισμό.
      Αυτή η πραγματικότητα (η παραγωγική και τεχνολογική αδυναμία της χώρας) ενσωματώνεται στις αποφάσεις των πολιτικών. Όποιος απευθύνει κατηγορίες για προδοσίες προκειμένου να ζήσει την φαντασίωση του πολέμαρχου, αποσταθεροποιεί την χώρα, κάνει κακό στην χώρα. Και η Ελλάδα φλέρταρε να υποπέσει σε failed state τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε ακόμα και ο Τσίπρας είναι προδότης. Απλώς ο Ελληνικός λαός θεώρησε ότι ο Σαμαράς είναι προδότης και επέλεξε έναν καταληψία να του λύσει το παραγωγικό του πρόβλημα. Σαν να βάζεις έναν μόδιστρο διοικητή στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων. Δεν θα φταίει ο μόδιστρος.
      Όσο για τις ΕΠΟΠίνες, το έθεσα γιατί υποτίθεται η παραγωγική αδυναμία της χώρας υπεραναπληρώνεται με το πολεμικό πνεύμα του στρατεύματος. Εγώ αναρωτιέμαι πιο είναι το ποσοστό γυναικών οδηγών βαρέων οχημάτων στον ιδιωτικό τομέα και πόσο στο στράτευμα. Και εάν υπάρχει απόκλιση που οφείλεται αυτή. Θα σημειώσω μόνο ότι ο κλάδος των οδικών μεταφορών αλλά και των υπηρεσιών βαρών οχημάτων έχει κτηνώδη ανταγωνισμό (υποαπόδοση ΔΕΝ συγχωρείται) ενώ στην φόρμουλα-1 εδώ και 27 χρόνια δεν υπάρχει ούτε μια γυναίκα οδηγός. Αρχίζεις να υποπτεύεσαι ότι υπάρχει δημοσιοϋπαλληλική αντίληψη εκεί που υποτίθεται θα αναπληρώσεις αδυναμίες που υπάρχουν αλλού.

      Διαγραφή
  2. Μα τι πραγματα ειναι αυτα ,ξεχασανε να διορισουν τους βασικους προταγωνιστες της κρισης των Ιμιων , τον σημιτη και τον παγκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταξίαρχοι και υποστράτηγοι σαν διοικητές ταγμάτων, αντιστράτηγοι σαν διοικητές επιλαρχιών. Ή έχουν χάσει το μέτρημα στους ανωτάτους ή έχουν σοβαρό πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κάποιος στην μετάφραση βαθμών & σχηματισμών έχασε τη μπάλα, εκτός κι αν ο κειμενογράφος θέλει να μας πείσει πως ενώ ο Αντιστράτηγος «Α» αναλαμβάνει επικεφαλής της 4ης Στρατιάς, την ίδια στιγμή ο συμμαθητής του και ομοιόβαθμος Αντιστράτηγος «Β» τίθεται Δκτής μιας Επιλαρχίας…

      …αν ισχύουν τα ανωτέρω (που ΔΕΝ!), τότε στη συγκεκριμένη Επιλαρχία, καθήκοντα νυκτερινού θαλαμοφύλακα θα εκτελεί τουλάχιστον Αντισυνταγματάρχης!

      Διαγραφή
  4. διορισμένοι πάντα ήτανε και οι δύο. πράκτορες της τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους αυτή η σιχαμάρα να τους λέμε όλους προδότες. Όχι. Δειλοί και μοιραίοι ήταν. Κι αυτό είναι χειρότερο. Τον προδότη τον εκτελείς και ησυχάζεις, αφού γόνος του για τις επόμενες γενιές δεν θα τολμήσει να εμφανισθεί πάλι για διεκδίκηση εξουσίας. Ενώ σήμερα, τα σημιτάκια και τα παγκαλάκια (με την πολιτική έννοια του όρου -για την ώρα) αλωνίζουν.

      Διαγραφή
    2. Ανανδροι..οκνηροι..κλεφτοκοταδες και λαοπλανοι καλοπερασακηδες ειναι..Απολαυσεις και ξερο ψωμι..(παντεσπανι κλεμενο απ τον φουρνο)..Δυο ..αρετες εχουν ...οκνηρια και ανανδρη πονηρια. Ταχα μαγκες.Λενε πως δινουν ..μαχες παντου..και αμολανε απο πισω τα ρεβυθια κατα ριπας..σε ολα.Τα συμβολα της ανικανοτητας ειναι με υφος καρδηναλιων.Ενα δεματι σχυρα 80 χρονια δεν χωρισαν στην μεση.Τωρα εδω καποιος κυριος λεει ειναι ..χρησιμοι..και θα βοηθησουν την χωρα..διοτι θελουν το καλο της.Ενα καλο που δεν μπορεσαν 80 ετη..
      Βοηθεια ..Θεε μου..βοηθα ..δεν γινεται παρ ολα τα μαθηματα που εδωσες..Τα χρονια περνουν , βοηθεια..Το αποτελεσμα ειναι εδω..ζωντανο..κι οι ερμηνειες δεν εχουν τελος και καταληξη.Το τσιπ αδυνατει να βγαλει ενα μονο και τελικο συμπερασμα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.