31/8/19

Ερντογάν: Δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα στην ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο

Για προσπάθεια πολιορκίας της Τουρκίας από τους γείτονές της, όπως κι έναν αιώνα πριν, έκανε λόγο χθες βράδυ στο διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, υποδεχόμενος τους εκατοντάδες καλεσμένους του σε δεξίωση στο Λευκό Παλάτι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή δίνει έναν μεγάλο αγώνα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. 
«Η Τουρκία διεξάγει έναν μεγάλο πολιτικό και οικονομικό αγώνα στην ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο, με κάποιους να τάσσονται με τις θέσεις των αντιπάλων μας. Κάποιοι προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά και κάποιοι άλλοι, προκειμένου να μεγαλώσουν την πίτα τους, μεταφέρουν νερό στο μύλο των αντιπάλων μας. Γνωρίσαμε αυτή τη νοοτροπία και πριν από έναν αιώνα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και οι σύμμαχοί τους κάνουν ακριβώς το ίδιο «εναντίον της Τουρκίας σχεδόν 100 χρόνια μετά».Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο στόχος του αγώνα που δίνει η χώρα του από τη Συρία μέχρι την ανατ. Μεσόγειο έχει παράλληλα και… ανθρωπιστικό χαρακτήρα.
 
«Σήμερα, ο αγώνας που διεξάγουμε στο Ιράκ, στη Συρία, στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και σε όλη την περιοχή γύρω μας έχει έναν στόχο. Ο σκοπός είναι κυρίως να προστατεύσει τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας και παράλληλα να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των φίλων και αδελφών. Γιατί όταν εκατομμύρια άνθρωποι πέρα από τα σύνορά μας ζουν υπό τον κίνδυνο της ζωής τους και της καταστροφής των εστιών τους, δεν είναι δυνατό εμείς εδώ να ζούμε γαλήνια», τόνισε.
SigmaLive

2 σχόλια:

  1. Ἀρρωστημένη ψυχολογία: Οἱ Τοῦρκοι καί οἱ ἄλλοι!
    Δηλαδή, τό 33% τῶν κατοίκων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας (ὅσοι εἶναι μόνον οἱ Τοῦρκοι μετά τῶν πράγματι τουρκεμένων), πολιορκεῖται ὄχι ἀπό ἄλλους,
    ἀλλά α) ἀπό τό παρόν του, πού εἶναι οἱ μή Τοῦρκοι τῆς Μικρᾶς Ἀσίας (67% τῶν κατοίκων της), καί
    β) ἀπό τά ἐγκλήματα τοῦ παρελθόντος του (ἐθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες) σέ ὅλους τούς λαούς γύρω του!
    Αὐτοί εἶναι οἱ ἄλλοι, πού ἡ σημερινή παρουσία τους, ἤ τό ἀδικημένο αἷμα τους, στήν γῆ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, δέν ἀφίνει εἰρήνη οὔτε στήν ψυχή τοῦ Ἐρντογκάν, οὔτε στήν ψυχή κανενός Τούρκου: Ὀργή, ὀργή, ὀργή.... Δίψα γιά αἷμα, γιά αἷμα, γιά αἷμα...
    (ὅπως τό φωνάζει ἄλλωστε μέ τό χρῶμα της, ἡ ἴδια ἡ Τουρκική σημαία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή μην πάθετε υπερκοπωση από τον πολύ αγώνα, και μετά δεν έχουμε με ποιον να παίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.