25/8/19

Μηδενίζοντας το Έθνος και την Πατρίδα, ενισχύεται ο εθνικισμός!

 Νίκος Αντωνιάδης 
Είπα να σωπάσω. Σκέφτηκα πως ότι κι αν (τους) πούμε είναι σαν να ρίχνουμε αβγά στον τοίχο. Μα δεν έχουν το Θεό τους (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Δικαίωμά τους, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί τα πιστεύω κανενός, αρκεί να μην είναι ακραία και να μην προκαλούν ζημιά σε συνανθρώπους μας. Αρκεί να προάγουν τη Δημοκρατία και να αναδεικνύουν την ελευθερία του λόγου και όχι την ενθάρρυνση της βίας και του bullying. 
Μάιος 2019, Πανεπιστήμιο Harvard, Παρουσίαση Μελέτης για τα παιδιά της Κύπρου.
Μεταξύ άλλων αποτελεσμάτων:
1. Η καταπίεση των παιδιών τα αποτρέπει από το να εργαστούν για μια καλύτερη κοινωνία και να πάνε στην κάλπη για το καλό του τόπου τους
2. Η ποιότητα των μαθημάτων (είδος, όχι ποσότητα) σπρώχνει τα παιδιά στην (υγιή) κοινωνία και στην κάλπη απομακρύνοντάς τα από αρνητικές ενέργειες (bullying, ναρκωτικά, βία, κ.λπ.)
3. Η ενθάρρυνση της Πολιτείας και των καθηγητών μπορεί να σπρώξει τα παιδιά στην (υγιή) κοινωνία και στην κάλπη απομακρύνοντάς τα από αρνητικές ενέργειες (bullying, ναρκωτικά, βία, κ.λπ.).
4. Η γενιά που γεννήθηκε μεταξύ 1977-2000 (millennials) μεγαλώνει με την τεχνολογία όμως νοιάζεται για το μέλλον της και περιμένει από τους «πάνω» να τους εμπλέξει (όλα αυτά μέσα από διεθνείς έρευνες)
5. Όχι μόνο στην Κύπρο και την Ελλάδα, ένας στους τρεις πολίτες δεν ψηφίζει, ενώ σχεδόν ένας στους δύο νέους ούτε γυρίζει να δει την Πολιτεία (παρόλο που «την» διαβάζει και ενδιαφέρεται)
6. Σε Κύπρο, Ελλάδα και πολλές άλλες δημοκρατικές χώρες, οι γενιές πριν το 1977 μεγάλωσαν με το τρίπτυχο: Μητέρα - Πατρίδα - ΘρησκείαΚι εδώ τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα: Θα αλλάξει αυτό το τρίπτυχο με τον εθνομηδενισμό; Που να χτυπιόμαστε ανάποδα, να ρουφάμε τη Μεσόγειο και να την κάνουμε σάλιο να τη δώσουμε στον Τούρκο, ΜΟΝΟ ακρο-δεξιά της Μεσογείου στέλνουμε τη νέα γενιά, η οποία με το δίκιο της διερωτάται και φουσκώνει μέρα με τη μέρα! Μια νέα γενιά, που ειδικά στη μικρή μας πατρίδα είναι έτοιμη να εκραγεί μιας και μοναδική διέξοδος της είναι το τσιμέντωμα της απάθειας, ή, ο αρρωστημένος εθνικισμός, ή, η φυγή εκτός Κύπρου (και Ελλάδας), ή, απλά να μην επιστρέψει ποτέ από τις σπουδές! Κυριολεκτικά τoυς έχουμε τρελάνει αντί να προσπαθούμε να βρούμε τους τρόπους για να τους κρατήσουμε μαζί μας, σε ένα υποφερτά υγιές περιβάλλον.
Πάμε ξανά πίσω στο τρίπτυχο: Μητέρα - Πατρίδα - Θρησκεία
Μητέρα: Ας αφήσουμε τη μάνα έξω, είναι το μόνο που φαίνεται πως έμεινε ιερό, έστω κι αν στη σημερινή κοινωνία (δυστυχώς) “κάποιοι” θα πωλούσαν και τη μάνα τους για λίγη δόξα ή λίγα ευρουλάκια παραπάνω.
Θρησκεία: Επίσης, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, το οποίο μπάζει. Ενώ η Εκκλησία θα μπορούσε να αποτελέσει μια υγιή διέξοδο για τους συνανθρώπους μας, τα καμώματα αρκετών ιερωμένων και η άρνηση τους να προσαρμοστούν στις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας επέφεραν και επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα (όπως π.χ. η μη αποδοχή της ομοφυλοφιλίας, που επίσης σπρώχνει αρκετά παιδιά, αρκετούς συνανθρώπους μας, σε μονοπάτια εκτός της κοινωνίας, «ενθαρρύνοντας» ακόμη και το bullying, και όχι μόνο).
Πάμε και στην Πατρίδα: Η αγάπη για την πατρίδα (πατριωτισμός) είναι ο συναισθηματικός δεσμός με το έθνος, το οποίο ένα άτομο αναγνωρίζει ως πατρίδα του. Αυτή η σχέση, γνωστή και ως εθνικό συναίσθημα αφορά το έθνος του, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών, πολιτιστικών, πολιτικών ή ιστορικών πτυχών.
Και ερωτώ τώρα εγώ ο “χαζός”: Τι παραπάνω έκανε ο Μερκής όταν προκλήθηκε μέσα στο γήπεδο “να θυμηθεί τι μας έκαναν οι Τούρκοι το 1974”; Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή; Έπρεπε να του δώσει το χέρι, να συμφωνήσει μαζί του και να αγκαλιάσει τον αντίπαλο; Έπρεπε να αποδεκτεί τις προκλήσεις (Βλέπε Τουρκία - εισβολή - ΑΟΖ, κ.λπ.) και να τον χαϊδέψει σαν να μην συμβαίνει τίποτα; Έπρεπε, μόλις τελειώσει ο αγώνας να πάει στην κερκίδα και να βγάλει selfie με φόντο τη σημαία του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, που “διοικούν” τη μισή μας πατρίδα και απαιτούν να τη διοικήσουν όλη; Με απλά λόγια, έπρεπε να δείξει απάθεια, όπως να ’ναι (δηλαδή λύση - συνομιλίες να ’ναι κι ότι να ’ναι); Αυτό θέλουμε για τα παιδιά μας; Να ανεχόμαστε να τα βιάζουν και να σωπάνε; Και μαζί τους να σωπάμε κι εμείς; Να ανεχόμαστε να τα προκαλούν και να δίνουν το χέρι για να δεχτούν και σφαλιάρες (μαζί με το bullying);
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!
OMG (Oh my God) Άντρο Κυπριανού κ.λπ. Είπαμε, ναι, να ζήσουμε με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας (όσοι απέμειναν αποκεί). Ναι, να αγκαλιάσουμε τις όποιες προσπάθειες για το καλό του τόπου και την επανένωση. Αλλά όχι και να μηδενίζουμε τη σημαία της Ελλάδας που μας έδωσε εκατομμύρια θέσεις δωρεάν μόρφωσης, μια μόρφωση που στον μεγαλύτερο βαθμό, σε όλες σχεδόν τις επιστήμες, σε όλο τον κόσμο, αυτή ξεκίνησε. Είτε μας αρέσει είτε όχι, μιλάμε αυτή τη γλώσσα και αυτό τον ύμνο έχουμε ως Εθνικό. Μια γλώσσα που έγραψε την Αρχή της Δημοκρατίας και όχι μόνον. Και ο μηδενισμός του Έθνους αντιτίθεται της Δημοκρατίας και των αρχών της. Μα πάνω από όλα, σπρώχνει επικίνδυνα τη νέα γενιά εκεί που λες ότι πολεμάς (δεν το αμφισβητώ, η μεγάλη πλειοψηφία αυτό πολεμάμε), την ακροδεξιά, τον εθνικισμό. Όμως πρέπει να ξέρουμε και πώς. Γι’ αυτό, και με όλο τον σεβασμό και θαυμασμό μου στις χιλιάδες αγνούς, τίμιους ακελικούς ψηφοφόρους, αμφισβητώ την κρίση σου να καταλάβεις «κάποιες» διαφορές (τις οποίες ο Τσίπρας πλήρωσε): Ο Εθνομηδενισμός ενθαρρύνει τον Εθνικισμό. Και ο Εθνικισμός οδηγεί σε τραγικά γεγονότα (βλέπε 1974)!

Υ.Γ. Τόσο η ηγεσία του ΑΚΕΛ όσο και η ηγεσία του ΔΗΣΥ “ασθενούν” με το σύνδρομο της  “σύγχυσης”. Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναθεωρήσουν τα καταστατικά τους πριν βρεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
*Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com & LA Voice.
Φιλελεύθερος

12 σχόλια:

  1. όπως π.χ. η μη αποδοχή της ομοφυλοφιλίας ;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενταξει ...αλλα αυτο με την ομοφυλοφιλια...περα απο παιδαριωδες..αμερικανικο..σπουδαιος (!!!) λογος για την κακη κατασταση της Θρησκειας..τοσο ωστε να ...αναφερθει σαν ...αιτιο !!! Δεν ειμαστε καθολου καλα...Ωστε επεσαν τα Ιμαλαια..κι αιτια ειναι η αγκιδα στο νυχι .!! Ιδιοφυια εε ?? ( ποιος ξερει τι φοβηθηκε και ηθελε να το πει..να το ακουσουν καποιοι...μην τον παρουν ασχημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ολα πανε στον μηδενισμο..τοτε στο μηδεν θα πανε ολα !! Λαθος ?? Οχι...
    Αρα..και η ομοφυλοφιλια μηδεν..και η παγκοσμιοποιηση..και η αριστερα..και η δεξια...και οι τραπεζες...και το υπαρχον πολιτικο συστημα...και οι συμμαχιες...και τα εμπριμε περιπτερα...και οι ακραιοι..και τα δανεια..και οι συντεχνιες..και ολα μηδεν !!! Ολα !! Συμφωνουν ολοι ?? Μηδεν δεν θελουν ?? Μηδεν ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἄλλος ἕνας ἐκκλησιομάχος μὲ ἀντιφατικὲς θέσεις καὶ διπλή σκέψη.
    Μάνα κι ὁμοφυλοφιλία πᾶνε μαζί;
    Ὲνδιαφέρονται τοιοῦτοι καὶ τζιβιτζιλοῦδες γιὰ τὸ αὔριο; Αὐτοὶ βρέ, μισοῦν αὐτὸ ποὺ εἶναι καὶ θέλουν νὰ τὸ ἀλλάξουν, θὰ νοιασθοῦν γιὰ τοὺς ἄλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο θεσμός της μάνας, έχει χάσει την ιερότητά του, απο την στιγμή που οι "προοδευτικοι", αυτοί που "προσαρμοζονται στις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας", θεωρούν οτι ο Μπάμπης ο μουστακαλής, εκτός απο το δικαίωμα να κυκλοφορεί με δωδεκαποντα, έχει δικαίωμα να γινει και μάνα,υιοθετώντας ένα παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ερωτημα ειναι εαν αυτος ο ανθρωπος ειναι ακαδημαικος δασκαλος και μορφωνει τα παιδια του κοσμου λεγοντας τετοιες αηδιες? "Δικαίωμά τους, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί τα πιστεύω κανενός, αρκεί να μην είναι ακραία και να μην προκαλούν ζημιά σε συνανθρώπους μας. Αρκεί να προάγουν τη Δημοκρατία και να αναδεικνύουν την ελευθερία του λόγου και όχι την ενθάρρυνση της βίας και του bullying." και "Ο Εθνομηδενισμός ενθαρρύνει τον Εθνικισμό. Και ο Εθνικισμός οδηγεί σε τραγικά γεγονότα (βλέπε 1974)!"....... Καποιος να εξηγησει σε αυτον βλακα, οτι η πατριδα και το Εθνος ειναι υπερανω πολιτευματων......Και οτι η δημοκρατια (κοινοβουλευτικη) στην Ελλαδα και Κυπρο, τις εχουν κανει προτεκτορατα και τους πολιτες των ραγιαδες.....
    Σαββα το σκεπτοσουν πολυ να μας βαζεις τετοιες γελοιες αναρτησεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαχει πλακα να διδασκει..Τι σκεψη εε ? Το 1% των φωνασκουντων σαν κοκκορια μυρια και μας εχει πρηξει απ τις υστερικες φωνες του..οι ομοφυλοφιλοι προκαθοριζουν (!!) και την θρησκεια ..κι ολα !! Η θα παρουν το ελευθερο στο παθος..η θα διαλυθουν ολα !!! Τι να πεις στις αμοιβαδες ?? Μαθηματικα ?? Πολυ φασαρια κανει το ..τιποτε ..Εχουμε και καρυδια...κριμα το πρηξιμο ...κοντευει να γινει βουνο.

      Διαγραφή
  7. Η ομοφυλοφιλία, είναι ανωμαλία. Ωμά ψυχρά. Αν δεν ήταν η φύση θα επέτρεπε τον πολλαπλασιασμό του είδους μέσω της συγκεκριμένης πράξης. Αυτό όμως δεν γίνεται. Ο πολλαπλασιασμός του είδους μπορεί να γίνει μόνο με πράξη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού. Οι ομοφυλόφιλοι από γυναίκα γεννιούνται. Χρειάζονται μήτρα.Με άλλο τρόπο δεν γίνεται τι να κάνουμε.
    Τα γονίδια προδιάθεσης στην ομοφυλοφιλία(που δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του στις περισσότερες των περιπτώσεων διότι έχει σημασία και πόσο ισχυρό είναι το γονιδιακό φορτίο προδιάθεσης + το περιβάλλον) έτσι περνάνε στους απογόνους. Διαφορετικά χωρίς γυναίκα δεν θα περνούσαν, δεν θα υπήρχαν απόγονοι.

    https://www.kathimerini.gr/792498/article/epikairothta/episthmh/kai-8ema-gonidiwn-h-omofylofilia

    https://www.protothema.gr/ugeia/article/739596/anakalufthikan-ta-prota-duo-gonidia-pou-einai-suhnotera-stous-gei/

    ΕΠΕΙΔΗ ομως είναι πράξη μεταξύ ενήλικων ανθρώπων είναι δικό τους θέμα το τι θα κάνουν στο κρεβάτι τους. Δεν είναι όπως η παιδεραστία που για όποιον το κάνει θα έπρεπε να υπάρχει ποινή θανάτου γιατί κατά τη γνώμη μου είναι το χειρότερο έγκλημα που όλες οι δολοφονίες, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών δεν μπορούν να το ξεπεράσουν.

    Δεν γίνεται όμως να προωθείται από κάποιους η ανωμαλία της ομοφυλοφιλίας ως κάτι "φυσιολογικό" όπως μία ετεροφυλοφιλική σχέση και να ζητάνε να μεγαλώσουν και παιδί.
    Σύμφωνο συμβίωσης για να ρυθμίζονται μια σειρά θεμάτων(οικονομικά, κληρονομικά κ.α) δεκτό. Ο γάμος όμως δεν έχει κανένα νόημα για ομοφυλόφιλους από τη στιγμή που δεν κάνουν παιδί. Το να ζητάνε γάμο είναι λοιπόν εκ του πονηρού με τελικό στόχο την υιοθεσία παιδιού. Το παιδί τι πρότυπα θα πάρει? Ακόμα και χωρίς την παραμικρή γονιδιακή προδιάθεση, αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει ομοφυλόφιλος.
    Όπως αντίθετα κάποιο παιδί χωρίς καν να το ξέρει μπορεί αν έχει ένα υπολειπόμενο γονίδιο προδιάθεσης ομοφυλοφιλίας από κάποιον πρόγονο, προπάππο του προπάππου (που ήταν πχ αμφί, παντρεύτηκε κανονικά γυναίκα και πέρασε η προδιάθεση σε κάποιον από τους απογόνους τους ζευγαριού) μέχρι πχ 14 γενιές πίσω αλλά να μην είναι ομοφυλόφιλος αλλά αποκλειστικά ετεροφυλόφιλος γιατί η προδιάθεση δεν είναι ισχυρή και μεγάλωσε σε κατάλληλο περιβάλλον.

    Επίσης οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι παρελάσεις με πούπουλα κτλ τους προσβάλουν ενώ το να τοποθετούν μέχρι και εικόνες Αγίων στα "ευαίσθητα σημεία τους" προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα. Δεν μπορεί να απαιτείς σεβασμό όταν ο ίδιος δεν σέβεσαι τους άλλους.
    Ξέρω ανθρώπους οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και είναι αξιοπρεπείς. Δεν αυτογελοιοποιούνται με πούπουλα και δηλώσεις "Είμαστε ανώμαλες ουυυυ"κτλ που δεν τους τιμούν καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Γεωπόνος25 Αυγούστου 2019 - 8:00 μ.μ.

      Ἐὰν οἱ ἐνήλικες μποροῦν νὰ κάνουν ὅ,τι θέλουν στὸ κρεββάτι του, τὸ ἑπόμενο στάδιο εἶναι ἀκριβῶς ἡ παιδεραστία, μιὰ χαρὰ εἶναι κι αὐτή, ἀναπτύσεται δυνατὴ σχέσις μεταξὺ ἐνηλίκου καὶ ἀνηλίκου καὶ οἱ ἀνήλικοι τὸ ἔχουν ἀνάγκη.
      Τέτοια ἐπιχειρήματα χρησιμοποιοῦν ἀκριβῶς οἱ παιδόφιλοι καὶ προσφάτως ἐπὶ ΣΥΡΙΖΑ κατήθηκε ἀπὸ τὸν Π.Κ. τὸ ἄρθρο 347 περὶ παρὰ φύσιν ἀσελγείας.
      Ὄχι γιὰ μένα δὲν εἶναι ἀποδεκτὸ οἱ ἐνήλικες νὰ μποροῦν νὰ κάνουν ὅ,τι θέλουν στὸ κρεββάτι τους.

      Διαγραφή
  8. Μπορεί ο άλλος να είναι ομοφυλόφιλος, "να σου την πέσει" με διακριτικό τρόπο, να του δώσεις να καταλάβει ότι εσύ έχεις αδυναμία μόνο σε γυναίκες(γιατί και μερικοί είναι αμφί που κατά τη γνώμη μου είναι χειρότερο από ομοφυλόφιλο για πολλούς λόγους) και το θέμα τελειώνει εκεί ήρεμα και ωραία χωρίς να επηρεάζεται η πχ επαγγελματική σχέση.
    Μου έχει συμβεί όταν δούλευα σε έναν εκπαιδευτικό χώρο και κάποιος εκεί ήταν ομοφυλόφιλος και δεν φαινόταν με την "πρώτη ματιά" που λένε γιατί δεν ήταν και "κουνιστός".
    Ήταν όμως σοβαρός και ευγενικός άνθρωπος(και πολύ καλός επαγγελματικά, εξαιρετικός συνεργάτης) στους τρόπους του και το θέμα έληξε πολύ ήρεμα και πολιτισμένα.

    Και ξέρω αντίθετο παράδειγμα με έναν παιδικό φίλο μου από την Τούμπα, οδηγό ταξί(πρώην καταδρομέα στη θητεία του) που ένας ομοφυλόφιλος ενώ καθοταν δίπλα του(βραδινή κούρσα) στο ταξί(συνοδηγός) του άπλωσε χέρι στα "ευαίσθητα σημεία" και σοκαρισμένος-ενστικτωδώς το φιλαράκι μου του έδωσε "μπουκέτο" στο πρόσωπο και του είπε να κατέβει γιατί παίζει να τον "καθάριζε" με τα νεύρα της στιγμής. Του ήρθε πολύ ξαφνικό με τον ανώμαλο εκεί που οδηγούσε χαλαρός.

    Ούτε καν σκέφτηκε, μόλις άπλωσε χέρι ο άλλος..."πααπ" από εκεί που κρατούσε τον μοχλό ταχυτήτων, έφυγε το χέρι γροθιά. Και εκτός από πρώην καταδρομέας είναι και πυγμάχος πως δεν έμεινε ο άλλος επιτόπου από το "μπουκέτο" να είχαμε κι άλλα.

    Να έχουν δικαιώματα στην προσωπική τους ζωή οι ομοφυλόφιλοι, να ρυθμίζονται νομικά με το σύμφωνο συμβίωσης τους μία σειρά από θέματα, να μπορούν να κυκλοφορούν αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι "φυσιολογικό" που να δικαιούνται μάλιστα υιοθεσία παιδιού! Αυτό είναι απαράδεκτο...υιοθεσία παιδιού από ομοφυλόφιλους και στο πασάρουν κάποιοι και ως "πρόοδο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν πολλη φασαρια δεν κανουν ?? Λες και μας νοιαζει εμας τι και πως γιαυτους . Ουτε καν φανταστηκαν οτι τους εχουμε γραμμενους στα παντα.Και για ναμαστε σοβαροι..τι συζηταμε μ αυτους ?? Πως θα εχουν ηδονες ?? Και γιατι δεν συζηταμε το γενικο καλο της επιβιωσης της κοινωνιας να μας πουν εναν λογο σοβαρο που δεν πανε στον στρατο γιαυτην ?? Που πανε ολη μερα ?? Μονο στις ηδονες ?? Καλα τι μας θεωρουν ?? Ηλιθιους ??

      Διαγραφή
  9. Κατι γιαυτο το μπουλιγκ.
    Εμεις εδω απο παλια εχουμε την λεξη "αλητεια".Εχουμε την πιο πλουσια γλωσσα στην Γη.Δεν θελουμε αλλες λεξεις..και ειδικα οσες ..αθωωνουν την εννοια την δικη μας ..με ηχο αλλο.Δεν βλεπω εναν λογο να τις λεμε αδικως.Δεν μας νοιαζει κιολας.Και στην Κινα αλλιως το λενε ηχητικα.Ουτε αυτο μας νοιαζει ...οπως δεν νοιαζει τους Σαξωνες πως το λεμε εμεις..Τι αναγκη τοχουμε δηλ. ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.