30/8/19

Διάβημα Δένδια στην Τουρκία για την αύξηση των προσφυγικών ροώνΚάλεσε εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο πρεσβευτή

Διάβημα στον Τούρκο πρεσβευτή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές τον κάλεσε εκτάκτως στο υπουργείο προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ροών μεταναστών από την Τουρκία, η οποία κορυφώθηκε με τη χθεσινή πρωτόγνωρη μαζική άφιξη άνω των 500 μεταναστών στη Λέσβο.
Ειδικότερα, στον Τούρκο Πρέσβυ κ. Μπουράκ Οζούγκερτζιν, ο Ν. Δένδιας υπενθύμισε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και την ανάγκη να εφαρμόζει αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί.

Από πλευράς του, ο Τούρκος Πρέσβυς, είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τις Αρχές του και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση και η πολιτική της εν προκειμένω δεν έχει αλλάξει.

Παράλληλα, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές ενημέρωσαν σχετικώς την ΕΕ, καθώς αφορά ένα μείζον ζήτημα πρωτίστως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Αναφερόμενος στις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το συμφέρον και των δύο χωρών είναι η εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Συνεπώς, ενέργειες που υπονομεύουν αυτόν τον στόχο δεν είναι αποδεκτές και πρέπει να αποφεύγονται.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

3 σχόλια:

 1. Το ερωτμα ειναι εσεις τι θα ακεντε για το προβλημα. Δεν ειναι φυσικο να σας πιεζουν μεχρι να κλαταρετε οι Τουρκοι????? Ρε εχετε μυαλο?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σημαντικός ο παράγων Τουρκία ! Ο παράγων γεμρμανια συζητείται καθόλου ? Μη ξεχνάμε οτι ο Σόιμπλε απειλούσε την Ελλαδα με τους μετανάστες οταν δεν εχει συμφωνήσει ο Τσιπρας το 2015... Οι πανίσχυρες γερμανικές μυστικές υπηρεσίες που ειναι και στις δυο όχθες του Αιγαίου δεν αντιλαμβάνονται το σκλαβοπάζαρο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευριπίδης Μπίλλης
  Για κ. κ. Δένδια και Μητσοτάκη

  Πρώτα κύριε Μητσοτάκη αποτελεί αναγκαίο να δηλωθεί ότι οι θεατρικές δηλώσεις (επιστροφή όλων από Χρυσοχοϊδη, παράσταση κ Δένδια στον Τούρκο πρέσβη κτλ), αποτελούν φαρισαϊκή πολιτική.

  Φρουρείστε αμέσως τα σύνορα, χωρίς να ερωτάτε την Μέρκελ. Αποτελεί Εθνικό (συγνώμη για την λαϊκίστικη και εθνικιστική λέξη) καθήκον σας να φρουρήσετε τα θαλάσσια σύνορα μας. Το αντίθετο κ. Μητσοτάκη, αποτελεί Εσχάτη Προδοσία

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.