31/8/19

Η Ελλάδα συνεχίζει να τρώει τα παιδιά της! Χυδαία αντιμετώπιση προς Βορειοηπειρώτες απ' το προσωπικό του Παν. Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Οι πρωτόγονες υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και η μη κατάλληλη νοσοκομειακή περίθαλψη στον τόπο μας, οδηγούν τους Βορειοηπειρώτες και όχι μόνο, στα πλησιέστερα ελληνικά νοσοκομεία. 
Παρά την οικονομική και σωματική ταλαιπωρία, αρκετοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν στο himara.gr το ρατσισμό τον οποίο βιώνουν από μερίδα του ελλαδικού νοσηλευτικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, προ ημερών άτομα από την περιοχή της Δερόπολης, μετέβησαν εσπευσμένα στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ούτως ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και εκεί αντιμετωπίστηκαν με ρατσισμό και μεροληψία. Χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια είπε στο νοσηλευόμενο: "Σας στέλνουν εσάς τους Αλβανούς για να σας κάνουμε εμείς καλά. Να κάτσετε εκεί που είστε. Τι δουλειά έχετε εσείς στα δικά μας νοσοκομεία;"
Όχι μόνο τώρα, αλλά και στο παρελθόν, πολλά είναι τα περιστατικά κατά τα οποία Βορειοηπειρώτες εξυβρίστηκαν και υπονομεύθηκαν ως αλλογενείς Αλβανοί. 
Οι  Βορειοηπειρώτες περιθάλπονται στα ελληνικά νοσοκομεία ως γνήσιοι Έλληνες και οχι χάρις στην ελεημοσύνη ορισμένων. Αλλά δυστυχώς η ημιμάθεια καλά κρατεί.
Το αγαθό προνόμιο στην υγεία είναι δικαίωμα όλων και κανένας δεν πρέπει να το στερείται, ασχέτως της εθνικής του καταγωγής. Πόσο μάλλον όταν Έλληνες δεν αναγνωρίζουν τους ομοεθνείς τους εκτός των σημερινών ελληνικών συνόρων. 
Ελπίζουμε αυτή η αντιμετώπιση να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Ο Ανταποκριτής

Πηγή: Χιμάρα

8 σχόλια:

  1. Πάντα έτσι ήμασταν, όταν ήρθαν οι Έλληνες από τη Σμύρνη και την υπόλοιπη Μικρά Ασία τους είχαν πεταμένους σαν τα σκυλιά και η πλειοψηφία τους θεωρούσε ξένους. 1,5 εκατομμύριο Έλληνες ήρθαν και το ένα πέμπτο από αυτούς πέθαναν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στο πρώτο χρόνο.

    Τώρα, 100 χρόνια μετά, που γίναμε πιο πολιτισμένοι και υπεράνω υποτίθεται από προκαταλήψεις και στερεότυπα, κάθε λογής παράνομο μετανάστη του προσφέρουμε τα πάντα από χρήματα και υγειονομική περίθαλψη μέχρι ευκολία για εύρεση στέγης και εργασίας, αλλά εάν έρθει κάποιος από την Αλβανία και δηλώσει Βορειοηπειρώτης, εκεί έτερων εκάτερον.

    Δύο μέτρα δύο σταθμά, στη περίπτωση των Βορειοηπειρωτών δεν θέλουμε να βοηθήσουμε, φοβόμαστε να μην δυσαρεστήσουμε τον κοινωνικό μας περίγυρο που είναι κάποιας υπόστασης και εκπροσωπεί κάποια ιδεολογία στην οποία μας αρέσει να ανήκουμε. Και αυτό το "ψευδο-life-style" το βάζουμε πάνω από τον συνέλληνα που έχει ανάγκη.

    Έτσι είναι όμως, σε κάποιους δεν αρέσει που υπάρχουν Έλληνες και έξω από την Ελλάδα οι οποίοι αισθάνονται ακόμη Έλληνες. Και εάν τη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη τη θεωρούμε απλά κιτς, τον συνέλληνα από τις χαμένες πατρίδες θα τον πούμε ακόμη και φασίστα μόνο και μόνο επειδή έβγαλε την Ελληνική σημαία στο σπίτι του και ας το πλήρωσε με τη ζωή του (βλέπε Κατσίφας) και ας του γκρέμισαν μετά τη πόλη του (βλέπε Χειμάρα).

    Τώρα έρχονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας και αντί να χαιρόμαστε με αυτό και να τους θεωρούμε δυο φορές Έλληνες τους διώχνουμε. Και δεν τους διώχνουμε μόνο από το νοσοκομείο τους διώχνουμε από τον Ελληνισμό.

    Τόση ξεφτύλλα και τόση υποκρισία που σε κάνει να ντρέπεσαι για λογαριασμό τους.

    Που καταντήσαμε, να είμαστε περήφανοι που ακόμη διατηρούμε την υγειονομική περίθαλψη δωρεάν σε σύγκριση με άλλες χώρες αλλά να κάνουμε διακρίσεις για το ποιος θα έχει το προνόμιο να τύχει αυτής.

    Οι Βορειοηπειρώτες στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων είναι ανεπιθύμητοι ενώ ας πούμε οι Ρομά και οι Πακιστανοί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που τα κατακλύζουν κατά εκατοντάδες κάνουν ιατρικό τουρισμό.

    Καμία ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι της γης οι κολασμενοι ιατρικο τουρισμο κανουν στη χωρα που ανθει φαιδρα πορτοκαλεα και δεν τολμας να τους πεις και τιποτα ....

      Διαγραφή
  2. Ὑπάρχει κάτι πού πρέπει νά ἀντιμετωπισθῆ.
    Καί εἶναι τό ὅτι, ὁρισμένοι ἀπό τούς βορειοηπειρῶτες Ἕλληνες, κατά τήν διάρκεια τοῦ κουμουνισμοῦ, ἀσπάσθηκαν τόσο τήν ἀθεΐα ὅσο καί τόν ἀνθελληνισμό έκείνων τῶν Ἀλβανῶν πού ἦσαν ἀνθέλληνες.
    Μετατράπηκαν δηλαδή ἀκόμη καί σέ προδότες τῶν ἄλλων Βορειοηπειρωτῶν.
    Μίλησα μιά φορά μέ ἕναν, καί ἐξεπλάγην, μιλοῦσε σάν ἐθνικιστής Ἀλβανός, κατά τῆς ἱστορικῆς ἀλήθειας.
    Ἀκόμη δέν ἤξερα, ὅτι ἀφοῦ τοῦ εἶχε ἐπιτραπῆ νά σπουδάσει σέ Πανεπιστήμιο ἐπί κουμουνισμοῦ, ἄρα ἦταν ἀπό τή ἀνθελληνική πλευρά.

    Αὐτοί οἱ χαλασμένοι Βορειοηπειρῶτες, ἦλθαν μέ τίς εὐλογίες τοῦ καθεστῶτος στήν Ἑλλάδα, ἀμέσως μετά τό 1991 καί... βρῆκαν ὅσους ἤδη ἦσαν ἐδῶ....
    Ὅταν λοιπόν ἔρχονται τέτοιοι Βορειοηπειρῶτες, φέρονται σάν ξένοι καί σάν "δικαιωματιστές" Ἀλβανοί μόνον.
    Αὐτό, πέραν μιᾶς διαφορᾶς στήν συμπεριφορά τῶν λοιπῶν Βορειοηπειρωτῶν, σέ σχέση μέ τούς ....ἐξευρωπαϊσθέντες ἐξ ἡμῶν, διαφορᾶς φυσικῆς γιά τόσα χρόνια πιέσεων, πού ὐπέστησαν.
    Ἑπόμενο εἶναι, στό Νοσοκομεῖο Ἰωανννίνων νά μήν μποροῦν νά ξεχωρίσουν πάντα τί "Αλβανοί" ἤ "Βορειοηπειρῶτες τούς ἔρχονται, παρά μόνο ἀπό τό ...φρόνημα. Ἕνας Ἕλληνας, πού δέν ἔχει κιοτέψει καί χαλάσει, ἔχει μιά ἀρχοντιά ὄχι μιά ξιπασιά, ὄταν κάτι ζητάει ἐν δικαίῳ.

    (Ἐρευνητέον λοιπόν, περί τίνος ἀκριβῶς ἐπρόκειτο στή ἀνωτέρω περίτπωση, γιά οὐσιαστικά ἀνθελληνικό ρατσισμό, ἤ γιά ὑγιῆ ἀμυντικά ἀνακλαστικά, ἔστω καί ἐκ πλάνης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αληθες.
      μια μερα ευρισκομενος στο νοσοκομειο ιωαννινων εανς υπηκοος αλβανιας ηταν μαζι μμετην γθναικα του η οποια δεν μιλουσε ελληνικα στομ ιατρο,ΣΣε ερωτηση μου διατι δεν ομιλει ελληνικη γλωσσα ενω βρισκεται ατην ελλαδα οπου ζει, μου απηντησε οτι δεν την γνωριζει.Τωρα τιθεται τιο ερωτημα πως οι δηθεν βορειοηπειρωτες ευρισκομενοι απο το 1995 στην ελλαδα δεν ομιλουν την ελληνικη σε αντιθεση με τους σαρακατσανους της βουλγαριας οι οποιοι καιτοι διαβιουντες σε χειροτερο απο αλβανια καθεστως ομιλουν τα ελληνικα καλλιτερα απο εδω ελληνες.
      Ενα βραδυ μετα απο εμπλοκη με καποιον αλβανο, στα πραγματα του ειχε το πορτοφολι του με φω τογραφια χοτζα και μπερισσα και το αποκομμα της συνταξης που λαμβανε απο την ελλαδα.Σχολια δικα σας.
      Οσο για το νοσοκομειο ιωαννινων ειναι το καλλιτερο στην ε΄λαδα και εχει εξυπηρετησει ολη την αλβανια.Και φυσικα μην ξεχνατε οτι υπηρχαν και υπαρχουν εποχες που οι εισαχθεντες προσ νοδηλεια εκ αλβανιας πετουσαν απο τα παραθυρα κουβερτες σινδονια μεχρι και χαρτια υγειας.
      Στο θεμα λοιπον. Σε τι γλωσσα μιλησε ο θιχθεις υπηκοος αλβανιας στην νοσοκομα?
      μηπως στα αλβανικα απαιτωντας να απντησει και αυτη στα αλβανικα?
      το βορειοηπειρωτικο θα λυθει. Μεχρι τοτε υπομονη.Τωρα εξαλλου οποιος θελει φευγει απο αλβανια.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕς Ας ΜΑς ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕς ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ.

      Διαγραφή
  3. Bεβαια, ολοι τους αυτοβαπτιζοντοι "Βορειοηπειρωτες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανουμε γενικα απλοικες.γενικευσεις σε πολλα θεματα.Αυτο ειναι μια σοβαρη αιτια.Ερχομενοι απο Αλβανια αυτοι στο μυαλο γινεται μια απλοποιηση χωρις αλλα στοιχεια.Ας πουμε ειναι μια οκνηρη σταση του νου.Τον βαφτιζει Αλβανο γιατι ηλθε απ εκει.Και καθαρισε σαν λειτουργια..Δεν σκρεπτεται καν αν εκει ειναι κι Ελληνες.Ουτε παει να μαθει. Το θεωρει κοπο του νου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.