12/8/19

Παντελής Σαββίδης: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Επί χρόνια συσσωρεύθηκε εύφλεκτο υλικό στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση και η προσθήκη των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου δημιουργεί την κρίσιμη μάζα για μια εκρηκτική εκτόνωση.
Τα ερωτήματα σαφή:
-Θα τηρηθεί το διεθνές δίκαιο ή η Τουρκία θα επιβάλλει τη βούλησή της;
-Δημιουργείται το κατάλληλο κλίμα για μια επώδυνη λύση στο κυπριακό;

-Θα μπορέσει η Ελλάδα να υποστηρίξει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο με τις τριμερείς,  ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, πιεζόμενες από τη ρωσοτουρκική συνεργασία θα αφήσουν ελεύθερο το πεδίο;
-Τι θα κάνουν ΗΠΑ και Ισραήλ με το κουρδικό;
-Έχουν οι ΗΠΑ μεσανατολική στρατηγική ή «βλέποντας και κάνοντας»;
-Γιατί ο Τράμπ είναι τόσο φοβισμένος απέναντι στον Ερντογάν; Εκβιάζεται και πως;
-Που βρίσκεται το Ισραήλ και ο εμβληματικός πρωθυπουργός του τις κρίσιμες αυτές ώρες;
Η Ελλάδα περνώντας μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, έχει να φροντίσει τις πληγές της την ίδια ώρα που τα μεγάλα θέματα των εξωτερικών της σχέσεων, ιδιαιτέρως με την Τουρκία, βρίσκονται  επι ξηρού ακμής. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα.
Και λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω διαφόρων ιδεοληψιών μιας «πολιτικώς ορθής» ομάδας που κυριάρχησε σε όλους τους θεσμούς τα τελευταία αρκετά χρόνια, η Ελλάδα εμφανίζεται αδύναμη και φοβισμένη στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση. Αν και αποτρεπτικές δυνατότητες διαθέτει η χώρα, δεν τις χρησιμοποιεί καταλλήλως.
Αποτροπή σημαίνει προβολή των δυνατοτήτων και της αποφασιστικότητάς σου για να αποφύγεις τον πόλεμο. Αλλά, ποτέ δεν διακηρύσσεις urbi et orbi πως ό,τι και να γίνει η Ελλάδα δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία. Απόλυτος στόχος είναι η αποφυγή του αλλά δεν το λες καθημερινά. Ο άλλος θα εκμεταλλευτεί την αδυναμία σου και θα σε χορέψει, όπως και το κάνει, στο ταψί.
Τελευταία, μάλιστα, σε όλους τους πολιτικούς χώρους, εμφανίστηκαν «ορθολογιστές» που προσεγγίζουν τα ελληνοτουρκικά από την τουρκική οπτική, όχι στη βάση του Διεθνούς Δικαίου αλλά με μια λογική επιείκειας απέναντι στην Τουρκία η οποία «δεν μπορεί να μην δικαιούται αυτά που διεκδικεί».
Δεν αντιλαμβάνονται (;) ότι έτσι και αρχίσουν οι υποχωρήσεις, το τέλος θα είναι η ελληνική εξάλειψη από την περιοχή;
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Τουρκία σχεδιάζει και διεκδικεί στο Αιγαίο και τον ευρύτερο μεσογειακό χώρο από την δεκαετία του ’50.
Ο πρώτος παράνομος χάρτης που δημοσιεύθηκε από την Τουρκία, ίσως να μην χρονολογείται το 1974 αλλά το 1957, σύμφωνα με τον καθηγητή Κοντογιώργη.
Ο κ. Κοντογιώργης εντόπισε σε διδακτορική διατριβή του 1957 που υποστηρίχθηκε στο Παρίσι παρόμοιο χάρτη με τις τουρκικές διεκδικήσεις του ’74 και τον περιέφερε από τον πρέσβη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτεύουσα ως τους Καραμανλή, Παπανδρέου και Τσάτσο και από όλους είχε την ίδια απάντηση: είναι άνευ σημασίας.
Το ότι δεν ήταν άνευ σημασίας το αντιλήφθηκε ο μεταπολιτευτικός υπουργός Αθανάσιος Κανελλόπουλος που σε επίσκεψή του στο Βελιγράδι είδε τον τούρκο ομόλογό του να του παρουσιάζει τον ίδιο χάρτη.
Το γεγονός δείχνει και πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι οι Τούρκοι στις εθνικές διεκδικήσεις τους και πόσο χαλαρά αντιμετώπιζαν τα πράγματα οι Έλληνες πολιτικοί.
Τώρα που …ανασυγκροτείται το κράτος μήπως θα πρέπει να προβλεφθεί ένας κεντρικός κρατικός οργανισμός με τράπεζα τεκμηρίωσης, μελέτης και διαμόρφωσης στρατηγικών;
Οι εξελίξεις έχουν βγάλει την Ελλάδα από τα γνωστά όρια άσκησης εξωτερικής πολιτικής, δηλαδή, του Αιγαίου. Η Ανατολική Μεσόγειος και οι νέες διαστάσεις που προσλαμβάνει το κυπριακό δημιουργούν νέες, πιο σύνθετες ανάγκες.
Αλλά και οι διεθνείς εξελίξεις διαμορφώνουν ένα νέο, πολύ διαφορετικό τοπίο.
Η ρωσοτουρκική συνεργασία σε συνδυασμό με ατυχείς ενέργειες και δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών επι προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησαν σε ένα εξόχως ανθελληνικό δημοσίευμα σε εμβληματικό ρωσικό μέσο ενημέρωσης. Και στη Ρωσία, όπως και στην Τουρκία, τέτοια δημοσιεύματα δεν είναι τυχαία.
Η αγανάκτηση και τα αδιέξοδα που προκάλεσε η ιδεοληπτική άσκηση της εξουσίας από την προηγούμενη κυβέρνηση (Συριζα) έχουν δημιουργήσει πολλές προσδοκίες από τη σημερινή. Μένει να δούμε αν και πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί.
Πάντως, σίγουρα θα αποτύχει αν ακολουθήσει το μέχρι σήμερα αναπτυξιακό μοντέλο, από δημιουργίας ελληνικού κράτους: έναν απόλυτο συγκεντρωτισμό γύρω από την πρωτεύουσα.
Ας θυμηθούμε, επίσης, πως ωθήσεις στον ελληνισμό έδωσαν οι ιστορικές στιγμές που διευρύνθηκε είτε γεωγραφικά είτε πληθυσμιακά και συμπεριέλαβε και άλλες ομοεθνείς ενότητες, ή σημαίνοντες παράγοντες του εξωτερικού: η επανάσταση  στο Γουδί κάλεσε το Βενιζέλο από την Κρήτη, η Ελλάδα άλλαξε όψη με την ενσωμάτωση της Μακεδονίας μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, οι πρόσφυγες του ’22 της έδωσαν άλλη δυναμική με τις αστικές δυνάμεις των μικρασιατικών παραλίων και το δυναμισμό του ποντιακού ελληνισμού.
Και, σήμερα, που η κυβέρνηση αναζητά προσανατολισμό θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσει και δυναμική στον ομογενειακό ελληνισμό και τους νέους που λόγω κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό.
Δυστυχώς, τα σχόλια που διαβάζω και έχουν σχέση με την θεσμική ενσωμάτωση του οικουμενικού ελληνισμού, διακρίνονται από έναν κλασικό παλαιοελλαδισμό.
Θα δούμε ποια οδό θα ακολουθήσει η κυβέρνηση με την παροχή δικαιώματος ψήφου στους αποδήμους.

Πηγή: Pontos-news και Ανιχνεύσεις

27 σχόλια:

  1. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω της ελληνικής πολιτικής, ασχέτως πολιτικής απόχρωσης. Ακόμα και σε νησί να ανέβουν δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί εντολή για άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ίσως αφού θα είναι σίγουρη η απώλεια και η ελληνική ήττα, να επιτραπεί και καμία τουφεκιά στον αέρα, για τα μάτια του κόσμου (της ΤV δηλαδή).
    Εδώ βγήκε ο Έλληνας ΥΠΑΜ και είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταφύγουμε σε πολεμικά μέσα, τι λέμε τώρα! Μεγάλοι φιλέλληνες τελικά οι Τούρκοι. Κανονικά στην Πελοπόννησο θα έπρεπε να είχαν φτάσει, αλλά μας λυπούνται ή δεν τα πιστεύουν αυτά που τους λέμε (θα κοιτάζονται και θα λένε, δεν μπορεί πλάκα μας κάνουνε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Σ. Κομνηνός

      > Ίσως αφού θα είναι σίγουρη η απώλεια και η ελληνική ήττα<

      Αυτή η σιγουριά μάς έφερε στα σημερινά χάλια και γι αυτό ακριβώς δεν θα επιτραπεί ούτε τουφεκιά. Άλλως δίνομε αφορμή.

      >Εδώ βγήκε ο Έλληνας ΥΠΑΜ και είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταφύγουμε σε πολεμικά μέσα<

      Ποιος απ' όλους, πού και πότε; Θα μ' ενδιέφερε να το μάθω.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ο καινούργιος. Σε αυτό αναφέρεται ο Π.Σ

      Διαγραφή
    4. @ Σ. Κομνηνός

      Δεν βλέπω να αναφέρεται σε κάποιον "ΥΠΑΜ" (έτσι τον αποκαλούν στην Κύπρο. Τα αρχικά τού Έλληνα Υπουργού Εθνικής Αμύνης είναι YΕΘΑ και τού υπουργείου ΥΠΕΘΑ). Εσύ πού το βλέπεις; Γι αυτό σε ρωτώ αν έχεις κάποια πληροφόρηση για τέτοια δήλωση από συγκεκριμένο πολιτικό. Ο Π.Σ. μιλά γενικά, αν αναφέρεσαι στην φράση, που γράφω στο σχόλιό μου 4:29 μ.μ.

      Διαγραφή
    5. Άρθρο στο site του Λυγερού. Το Link στη συνέχεια:

      https://slpress.gr/ethnika/pos-tha-antidrasei-i-elliniki-kyvernisi-an-paraviastei-i-elliniki-yfalokripida/

      Το "αφού" είναι χρονικός προσδιορισμός στην ανάρτησή μου. Μεταφράζεται "όταν" όχι σαν κάτι δεδομένο.

      Όσο για το ΥΠΑΜ, δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι στην ουσία. Ή αλλάζει?

      Διαγραφή
    6. Mάλιστα...έτσι μας λένε οι αμερικανοί...να υποχωρήσουμε...ε,ωραία...
      Φωτιά και μπούρμπερη τότε...αν μπορούμε να την ανάψουμε...
      Γιατί με όλα αυτά τα αμερικανικά μπιχλιμπίδια,αμφιβάλλω αν μπορούμε,ούτε τσιγάρο να ανάψουμε...

      Διαγραφή
    7. @ Σ. Κομνηνός 11 Αυγούστου 2019 - 9:12 μ.μ.

      α) Με το άρθρο μού έδωσες την πληροφόρηση, που σού ζήτησα. Δεν νομίζω ότι εκεί αναφέρεται ο Π.Σ., διότι υπάρχει και χειρότερο προηγούμενο(*).

      β) Η διευκρίνιση τού "αφού" κάνει κατανοητό αυτό που εννοείς.

      γ) Μία πληροφορία είναι. Αν δεν σ' ενδιαφέρει, πέτα την.΄

      (*) http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_4132.html (πρώτη δήλωση).

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Αλλά, ποτέ δεν διακηρύσσεις urbi et orbi πως ό,τι και να γίνει η Ελλάδα δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία. Απόλυτος στόχος είναι η αποφυγή του αλλά δεν το λες καθημερινά. Ο άλλος θα εκμεταλλευτεί την αδυναμία σου και θα σε χορέψει, όπως και το κάνει, στο ταψί<

    Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον Π.Σ. Μόλις προχθές τα έγραφα.

    >Θα τηρηθεί το διεθνές δίκαιο ή η Τουρκία θα επιβάλλει τη βούλησή της;<

    Αυτό θα εξαρτηθεί από το τι συμφέρει τούς ισχυρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nativist.
      Ασε που το Διεθνες Δικαιο ειναι κατα την τουρκια η βουληση της.

      Διαγραφή
    2. @ Ναιας

      Όσο δεν βλάπτονται τα συμφέροντα κάποιου ισχυρού. Το λέω καθαρά πιο πάνω.

      Διαγραφή
  4. Πάντως ο κος Σαββίδης μας το ξεκαθέρισε νομίζω: "Ψήφο στους ομο-ετερογενείς τώρα!!!"
    Ας το κάνουν λοιπόν αν τους επιτρέπει ο κος Πάϊατ...(μονίμως τον ξεχνάμε από την εξίσωση κε Σαββίδη).
    Κι επίσης: " η επανάσταση στο Γουδί κάλεσε το Βενιζέλο από την Κρήτη, η Ελλάδα άλλαξε όψη με την ενσωμάτωση της Μακεδονίας μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, οι πρόσφυγες του ’22 της έδωσαν άλλη δυναμική με τις αστικές δυνάμεις των μικρασιατικών παραλίων και το δυναμισμό του ποντιακού ελληνισμού ".

    Ε.ετοιμαστείτε να δεχθούμε νέους πρόσφυγες από την Κύπρον,αυτήν την φορά...
    Νομίζω ότι αυτό θα ευχαριστήσει τον κο Σαββίδη...

    Να ρωτήσω όμως,με όλον τον σεβασμό:
    Είστε Έλλην κε Σαββίδη;
    Ή απλά φερετε Ελληνικό όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα σε ποιούς αναφέρεστε. Η πρότασή μου ζητά να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Και επειδή αναζητούν τρόπο να αναστείλουν, και πάλι, την σχετικές ενέργειες, προσπαθώ να το αναδείξω. Διαφωνείτε με την παροχή ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού; Γιατί; Ή δεν καταλάβατε τι γράφω;

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δεν καταλαβαινόμστε καθόλου κε Σαββίδη.

      Σας παραπέμπω στο άρθρο του κου Θ.Καριώτου ως προς το θέμα των ομογενο-ετερογενών:
      "Πράγματι η κινητοποίηση της της διασποράς θα ήταν πολύ χρήσιμη, αλλά η παρέμβασή της στην Ουάσιγκτον δεν προβλέπεται, διότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με την ελληνική ΑΟΖ και να απαιτήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να μην εναντιωθεί στην ανακήρυξη της ΑΟΖ από την Ελλάδα. Οι Ελληνοαμερικανοί δεν μοιάζουν στην εβραϊκή κοινότητα, για την οποία το Ισραήλ είναι πιο σημαντικό από την χώρα που τους γέννησε."

      Τέλος οι σχολιασμοί σας γιά τους πρόσφυγες του ΄22 που (αντιγράφω το κείμενό σας)"της έδωσαν άλλη δυναμική με τις αστικές δυνάμεις των μικρασιατικών παραλίων και το δυναμισμό του ποντιακού ελληνισμού."
      Οδηγούν την σκέψη κάθε νουνεχή αναγνώστη,στο ότι υπαινίσεσθε ότι αυτό θα επαναληφθεί και με την Κύπρο τρεχόντως...και δε βαριέσαι αδερφέ όλα καλά,όπως και το ΄22...
      Νομίζω,ότι εκτίθεσθε.

      Διαγραφή
    3. Πάσχετε απο φαντασιοπληξία. Ειδικά αυτό με την Κύπρο, ούτε καν πέρασε ποτέ απο το μυαλό μου. Δεν είμαι, τόσο, απαισιόδοξος στο κυπριακό, όσο εσείς. Όσο για τους ελληνοαμερικανούς, επειδή δεν παρενέβησαν στην αμερικανική κυβέρνηση για την ΑΟΖ δεν πρέπει να τους δοθεί δικαίωμα ψήφου; Τι είναι αυτά που λέτε;

      Διαγραφή
  5. Εμεις εχουμε ενα οριο ...περα του οποιου υπαρχει ..καζους μπελι ??? Ακομη δεν ξερουμε που αρχιζει ο ..βιασμος ?? Η εχουμε σκοπο να βιαστουμε ??
    Ακομη και μεταξυ μας αν κανουμε γκαλοπ...θα δουμε οτι δεν ξερουμε...νομιζω.Κανουμε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε...τα νησιά...το έδαφος δηλ. των νησιών...

      Διαγραφή
    2. Η ..Βουλτεψη κι αλλες ...που θα πολεμησουν ?? Στον ...Σκαι ..???

      Διαγραφή
    3. Το πατωμα κατω απ τα ποδια μας τοχουμε ???

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχα ... μεγαλη φράση ! Και το πάτωμα κατω αποτ α πόδια μας συζητήσιμο ειναι με τους Τούρκους γείτονες,Δε βλέπετε τι λένε στη Συρία .Διαβαζω τα τουρκικα σάιτ στα αγγλικα και λένε εμείς κάποτε ήμασταν στη Συρία αφεντικά και δε θα έχουμε λόγο ? Μηπως πρέπει να ζητήσουμε και εμείς μερίδιο απο τα πετρέλαια της Περσίας αφού κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος ηταν κύριος της Περσίας ... Τα επιχειρήματα των Τούρκων ειναι για σεμινάριο, των Ελλήνων για Δελφινάριο,

      Διαγραφή
  6. Ολα ειναι κοντα και αντι να προτεινουμε λυσεις....ακομα τρωγομαστε!Αχ Ελλαδα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε, ρώτα το πλήρωμα του τουρκικού ελικοπτέρου που πέταξε προς Ρω το 2018 και τους άλλους με το "Τσανταρλί" που το 2015 είχαν μπουκάρει στο πεδίο βολής Άνδρου την ώρα που κάναμε άσκηση. Όλοι τους γίνανε λαγοί με το κελάηδισμα των όπλων.
    Όταν εμβόλισαν το σκάφος του λιμενικού στα Ίμια πέρσι το είχαμε δηλώσει ότι την επόμενη φορά «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την πλευρά μας». Αυτοί εκεί να δουν αντιδράσεις. Το θέλανε...περίπου δύο μήνες μετά στείλανε το ελικόπτερο στη Ρω. Και πήραν ένοπλη απάντηση. Την άλλη μέρα δηλώσανε ανεπίσημα σε εφημερίδες τους ότι δεν έγινε τίποτα και δεν υπήρξε πτήση τουρκικού ελικοπτέρου.
    Και το 97 με το υποβρύχιο τους πάλι μετά τίποτα δεν είπαν. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ? ΓΙΑΤΙ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΣ?! ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    Αν απαιτηθεί άλλη φορά δεν θα πέσουν μόνο προειδοποιητικές βολές αλλά θα ζήσουν στιγμές ίδιες ή και χειρότερες με το Πάσχα του 97 στο Φαρμακονήσι. Τα μηνύματα μας προς την απέναντι πλευρά ήταν ξεκάθαρα με δηλώσεις αξιωματούχων (σε συνεντεύξεις, διαρροές συγκεκριμένων δημοσιογράφων αλλά και σε συμμάχους) αλλά και χρήση όπλων.

    Την ίδια χρονιά(πέρσι) με τις αθόρυβες κινήσεις μας αναγκάστηκαν να κλείσουν και την τράπεζα-ΜΙΤομάγαζο στη Ρόδο.

    Λιβύη ο Χαφτάρ τους τσακίζει, Ο αλ Σίσι τον υποστηρίζει, Κύπρος κανονικά συνεχίζει με εταιρείες, Ελλάδα αθόρυβα κερδίζει, το Ισραήλ στη Γάζα τους βομβαρδίζει(γραφεία Anadolu).
    Άστους να απειλούν. Αυτά τα "82 εκατομμύρια" (Τούρκων) τα λέγανε κι άλλοι σε άλλες μεγάλες χώρες σε έκταση και πληθυσμό μέχρι που τους βομβαρδίσανε μεταξύ άλλων και τη πρωτεύουσα τους. Και είχαν και τελευταίας γενιάς σοβιετικά αντιαεροπορικά της εποχής εκείνης και ουρλιάζανε φανατισμένα ο "Θεός είναι μεγάλος" την ώρα που κάνανε κουπί στις βάρκες. Είχαν δίκιο...ο Θεός είναι μεγάλος και οι αρχάγγελοι του αποφασισμένοι και με πύρινες ρομφαίες...και όποιος διάολος πάει να μπει στον Παράδεισο για να του κάνει ζημιά...τα αγγελάκια "μπαμ" εξ ουρανού θεικό πυρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζοντας το άρθρο σας διαπιστώνω για άλλη μια φορά ότι αλλού κοιτά ο λαός και αλλού η εκάστοτε κυβέρνηση !!!!! Με λίγα λόγια όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν συν - πλην κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο !!!!
    Ούτε μία δεν συμπεριφέρθηκε πατριωτικά πιθανόν λόγο ασχετοσυνης ή ανικανότητας !!!!!
    Δεν έπρεπε να επανδρωσουν την χώρα απέναντι στον γνωστό εχθρό και αντίπαλο Τούρκο ; Τόσα χρόνια τι έκαναν ; Δεν έχουν σύνταξη ούτε επιτροπή αντιμετωπισης και πρόβλεψης προβλημάτων !!!!!
    Ο Τούρκος στην κυβέρνηση του είναι κλάσης ανώτερος από τα δικά μας ανδρεικελα !!!! Ο μισθός να πέφτει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα πανε ..Νοτοπουλου.και Βουλτεψη να καθαρισουν...Εχουν ολα τα οπλα..Ειναι και το ..Σουχοι ...η Ρεπουση με την Γιαννακου σε εναεριο εφοδιασμο.. Εχουμε και την γιαγια...που λιαζεται..Κουκλα...Την εδωσες στους Τουρκους...τρεχουν τρομαγμενοι στις στεπες...Αν δωσουμε κι εκεινη με τα ...γεμιστα. καθαρισαμε...Ολοι οι Τουρκοι θαχουν γαστρεντεριτιδα...Επειδη ο Δενδιας θελει συνεταιρισμους...καποιος πρεπει να κανει τον ...συν......και καποιος την ..εταιρα..
    Ποιος λετε το δευτερο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω...πάντως κάποιο μπόνους θα αστράψει στον κο Δένδια,σε κείνο του Λάγκλεϋ τον Παναγιωτόπουλο,στον Κουουουλη (ξέρετε τώρα)...γουϊν-γουϊν...
      Ολα μέλη γάλα...
      Μιααααα χαρά...

      Διαγραφή
    2. Δεν θα το επιτρεψει αυτο ο σοφος λαος.( 5 % ειναι σοφοι..οι αλλοι θα το επιτρεψουν αν γινουν διορισμοι απ τους Τουρκους)

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.