21/8/19

Τουρίστες και αλλοδαποί στα ελληνικά νοσοκομεία



Του Δημήτρη Καμπουράκη
Θεωρώ αυτονόητο και πέραν πάσης πολιτικής ή οικονομικής συζήτησης, ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που θα καταφύγει σε ελληνικό κρατικό νοσοκομείο με έκτακτο πρόβλημα υγείας, θα λάβει τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. Η ανθρώπινη ζωή θα σωθεί ανεξαρτήτως εθνικότητας ή οικονομικής κατάστασης του ασθενούς. Παραλλήλως όμως θεωρώ αυτονόητο ότι τα νοσοκομεία μας δεν μπορεί να είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε», ούτε πιθάρια δίχως πάτο απ’ όπου θα διασκορπίζονται προς το χάος εκατομμύρια ευρώ.
Τα γράφω αυτά διότι διάβασα με προσοχή την καινούρια εγκύκλιο του Κικίλια για την νοσηλεία των αλλοδαπών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, η οποία ομολογώ ότι με εξέπληξε. Οι εντολές της είναι απλές: Τα έξοδα όποιου αλλοδαπού μπαίνει σε νοσοκομείο, καταγράφονται και είτε πάνε μέσω ΕΟΠΥΥ στο ασφαλιστικό του ταμείο, είτε καταλογίζονται στον ίδιον. Δεν είμαι ειδήμων σε θέματα υγείας, αλλά αυτά που διάβασα μου δημιούργησαν μια απλή απορία: Δηλαδή σήμερα, όσα αυτονόητα αναφέρει η υπουργική εγκύκλιος δεν γίνονταν στα ελληνικά νοσοκομεία; Έμπαινε ο κάθε τουρίστας, ο κάθε ευρωπαίος ή ο ασιάτης που βρέθηκε στην χώρα, ο αλλοδαπός με κάρτα ή δίχως καθόλου χαρτιά παραμονής, έκανε την θεραπεία του ή έπαιρνε τα φάρμακα του κι έφευγε δίχως να καταγράφεται πουθενά, δίχως κάπου να πηγαίνει ο λογαριασμός;


για τη συνέχεια Liberal

6 σχόλια:

  1. #Δηλαδή σήμερα, όσα αυτονόητα αναφέρει η υπουργική εγκύκλιος δεν γίνονταν στα ελληνικά νοσοκομεία;#

    Άμα είσαι μάχιμη δημοσιογραφάρα επί δεκαετίες, με 140cm περιφέρεια, είδες τι μαθαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και καταφανως φαγας με χιλια χερια..Προσφερε υπηρεσιες στο ..Εθνος χρονια.Επαιζε τον ρολο της ηρωινης για να τρωει καλα.Εφαγε απ οτι φαινεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχονται με ΑΜΚΑ καποιου αλλου, Αχμετ Ουλοσου για παραδειγμα και εισαι υποχρεω,μενος να τους περιθαλψεις δωρεαν ή δινουν ενα εντελως φαντατσικο ονομα και διευθυνση (αντε βρεστους). Πως μπορει ο γιατρος να ξερει ποιον εχει απεναντι του αν δεν εχει διασταυρωθει η ταυτοτης του εξεταζομενου???????? Μπουρδες λενε ολοι αυτοι. Ενας Αλβανος προσφατα με ευρωπαικη καρτα πηγε σε νοσοκομειο για ακριβη εξεταση και προγραμματισε χειρουργειο στην Ελλαδα γιατι προφανως δεν ηταν δυνατον να κανει το χειρουργειο στην ιταλια που εργαζοταν χωρις επιβαρυνση. Χαμος στο ισωμα ...... Μαθανε οτι απαυτονωμαστε πλακωσαν και οι γυφτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ HASAN.
      Για θυμισου τα προγραμματισμενα πουλμαν απο σκοπια,τιρανα,σερβια για να νοσηλευτουν στην γενετειρα του Ξενιου Διος.
      Αναρωτιεμαι αν υπαρχει πιο ξεφτιλα κρατος στην Γη.

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή αν είναι επείγον περιστατικό μπαίνει στο νοσοκομείο για οτιδήποτε χωρίς ασφάλιση κλπ? τότε υπάρχει παραθυράκι που σίγουρα θα γίνει εκμεταλλεύσιμο.
    Επειδή όταν ο πατέρας μου μπαινοβγαινε σε υπερσύγχρονες πτέρυγες δημοσίων νοσοκομείων 2009 με 2011 η αναλογία κάθε θαλάμου ηταν δύο ηλικιωμένοι Έλληνες τέσσερις νέοι μετανάστες Πακιστανοί, Αφγανοί, οτιδήποτε για οποιαδήποτε επέμβαση.
    Είχαν ασφάλιση? ή τους πληρώνουμε ως γενναιόδωροι Έλληνες γωνιολιθοι του δυτικού πολιτισμού κλπ,κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους πληρωναμε.Απλα δεν εδινε σημασια κανεις στην αφασια του.Γωνιοηληθιοι ισως...Οι γιατροι ολοι...σιωπη..ηξεραν..Αλλα και οι εταιριες δινουν αναλογα με τον..τζιρο.Μεγαλος ?? Πολλα...Λιγος ?? Λιγα....Ομερτα ..υπερωριες..εφημεριες..επισης..κι αλλα τυχερα μαυρα..ξερεις...δωσε και τοσα μαυρα φιλε και χρεωνουμε τα κοροιδα στα παντα.Κλεισε την μυτουλα σου..ναι μποχα ειναι...κυριλε κιολας.Κανεις και μαθηματα ανθρωπισμου σ αυτους που ..λυωνεις κυνικα.Πως λες να βγαινουν οι ..Μπε Εμ Βε ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.