31/8/19

Προσφυγικό: Αύξηση της επιτήρησης των συνόρων και αποσυμφόρηση των νησιών αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ



Τα μέτρα που αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό - Ανησυχία για την αύξηση των προσφυγικών ροών - Πιο αυστηρό το πλαίσιο για τη χορήγηση ασύλου

Αποφάσεις για το θεμα των προσφυγικών ροών ελήφθησαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), όπου μεταξύ άλλων σχεδιάζεται αλλαγή του πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών, ενώ, παράλληλα, δρομολογείται αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.

Από την κυβέρνηση αναφέρουν πως το ΚΥΣΕΑ ανέλυσε σε βάθος την κατάσταση που διαμορφώνει η σταθερή αύξηση των μεταναστών/προσφύγων που φθάνουν και παραμένουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους τελευταίους μήνες. Για το λόγο αυτό απαιτείται η διαμόρφωση μιας νέας σθεναρής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:


1. Αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.

2. Άμεση μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων παιδιών για επανένωση με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες ολοκληρώθηκε ήδη η σχετική συνεννόηση. Επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η μετακίνηση επιπλέον 250 ασυνόδευτων παιδιών σε ασφαλείς δομές της ενδοχώρας.

3. Αύξηση της επιτήρησης των συνόρων, σε συνεργασία τόσο με τη FRONTEX και τις ευρωπαϊκές αρχές, όσο και με το ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά άμεσα η υιοθέτηση – μετά από 4,5 χρόνια αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης – του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) – ένα σύστημα προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ που διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών («απλές» και θερμικές κάμερες, drones κ.λ.π.).

4. Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών με στόχο - σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης ασύλου - να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε. Πάντα με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και για την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να αναλάβει με συνέπεια τις ευθύνες που τις αναλογούν.

5. Αύξηση των ελέγχων της Αστυνομίας σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία ενέργεια και από τις οποίες η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει περίπου 1.000 πρόσωπα για τα οποία δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής τους.

6. Άμεση προμήθεια 10 νέων ευέλικτων μικρών σκαφών για ταχύτατη αντίδραση σε περίπτωση εντοπισμού κινήσεων μεταφοράς μεταναστών/προσφύγων από κυκλώματα διακίνησης που εκκινούν από τα τουρκικά παράλια προς τα Ελληνικά νησιά.

7. Στήριξη των τοπικών κοινωνιών με ενδυνάμωση των απαραίτητων υποδομών και προσωπικού (π.χ. ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Λέσβου).

Για το ζήτημα αυτό η Ελλάδα είναι σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

7 σχόλια:

  1. 1)Siege

    'Mongols ... battle tactics to grab hold of the land and the people.'

    "... refugees ... would flee to the last stronghold. ... the streaming hordes of refugees not only reduced the morale of the inhabitants and garrison of the principal city, it also strained their resources. Food and water reserves were taxed by the sudden influx of refugees. Soon, what was once a formidable undertaking became easy."

    https://en.wikipedia.org/wiki/Siege

    2)Τουρκικός εθνικός όρκος

    Ο τουρκικός εθνικός όρκος (τουρκικά: Mîsâk-ı Millî ή Millî Misak) είναι διακήρυξη έξι σημείων που ψήφισε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις αρχές του 1920, με αναφορά τις αποφάσεις της συνελεύσεων των Τούρκων εθνικιστών στο Ερζερούμ και στη Σεβάστεια. O όρκος έθεσε τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκικής Δημοκρατίας, στη βάση των πρόσφατων συνόρων της, ηττημένης στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συμπεριλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης».

    Οι όροι του τουρκικού εθνικού όρκου είναι:

    "3.Το καθεστώς της περιοχής της Δυτικής Θράκης θα καθοριστεί με την ψήφο των κατοίκων της."

    Αναβίωση
    Αν και η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 αναιρεί τον τουρκικό εθνικό όρκο, ωστόσο η σύγχρονή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας φαίνεται να τον αναβιώνει μαζί με τον τουρκικό εθνικισμό. Η Αλεξανδρέττα (προσαρτήθηκε με αμφισβητούμενο δημοψήφισμα το 1939) και η κατεχόμενη Κύπρος (από το 1979) ευρίσκονται εντός των ορίων του τουρκικού εθνικού όρκου, όπως και εδάφη ξένων και κυρίαρχων κρατών στα οποία επιχειρεί σήμερα η Τουρκία χωρίς τη συγκατάθεση τους (Ιράκ, Συρία). Σε ότι αφορά τα ελληνικά εδάφη, η δυτική Θράκη, τα δωδεκάνησα και ολόκληρη η Κύπρος περιλαμβάνονται στα όρια του αναβιούμενου τουρκικού εθνικού όρκου (βλέπε χάρτη).[6].

    Από τη Βικιπαίδεια

    3)Συμπέρασμα.

    Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους μουσουλμάνους μετανάστες για την δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού μας, με αρχικό σκοπό την προσάρτηση της Δυτικής Θράκης και των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου.
    Επιβαρύνει την Ελληνική οικονομία με την διατροφή, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, κ.λ.π. των μεταναστών και διαλύει την κοινωνική συνοχή του Ελληνικού πληθυσμού, που αντιμετωπίζει και τεράστια αύξηση εγκληματικότητας.

    Η Ελλάδα αδυνατεί παντελώς να αντιμετωπίσει τον εποικισμό της, έχοντας αποδεχθεί ηλιθίως ότι ο εποικισμός είναι 'ανθρὠπινο δικαίωμα'.
    Προφανώς η χώρα μας θα αντιμετωπίσει στο μέλλον καταστάσεις 'Γιουγκοσλαβίας' και Λιβάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " 1. Αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας. "

    Όπως εγραψα και αλλου αυτο ειναι Εποικισμος της χωρας σε δυο φασεις αντι μιας και μετονομασια του Εποικισμου σε μεταφορα σε υφισταμενες υποδομες.

    Ολο αυτο οχι απλα υπο την ανοχη, αλλα πλεον οργανωμενο και υλοποιημενο απο το ιδιο το Ελληνικο κρατος και τις Ε.Δ.

    Πιθανες εκδοχες για το μελλον της χωρας μας:

    1. Μαζικες απελάσεις , θα ενοχλησει πολλους ισως απελαθουν και αυτοι που ενοχλουνται, χωρα πιο ομοιογενης μετα και προχωράμε να τη φτιαξουμε.

    2. Πολεμος εσωτερικος τυπου Συρίας μεταφρασμενη στα εδω δεδομενα αναμεσα σε συμμαχία ξενων μαχητων (Πακιστανων,Αραβων κλπ) με αντιφρονουντες του Ακροαριστερου χωρου και απο την αλλη μερια Ελληνων (εδω θα ειναι και ξενοι πληρως ενσωματωμενοι κυριως Αλβανοι).

    3. Μετατροπη χωρας σταδιακα σε Αλ Γιουναν με νομιμοποιηση Αραβων και Πακιστανων , φερνουν γυναικες ή παντρευονται ντοπιες και κανουν απο 4 με 5 παιδια , παιδια και σπιτι κλπ επιδοτούμενα, σε 20 με 30 χρονια δεν υπαρχει Ελλάδα.

    Αυτα εχουν ξαναγινει κατα το παρελθοιν σε διαφορες φασεις της Ιστορίας, ο Κόσμος στη χωρα εχει κανει ηδη τις επιλογες του , όμως, ακομα δεν εχει σκασει η βομβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. All measures lead to a long (permanent) staying of the invading hordes in Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A message to Mitsotaki; since you won't do anything about the Treaty of Prespes, your only chance to gain monentum is solve once and for all the illegal migration problem. If not, you won't last 2 years.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο,τι έκανε κι ο ΣΥΡΙΖΑ ! Σε τρεις άξονες κινείται η εν α κυβερνηση οπως και η προηγούμενη.Ευρωπη,αποσυμφόρηση νησιών,επαναπροώθηση μέσω τηε συμφωνίας ! Ουδεμία αλλαγή πλην της μη επανεξέτασης του ασύλου και 1000 ατόμων απο 260.000 που δύνανται να επαναπροωθηθούν.Με αλλά λόγια ίδιο φαΐ απλα ο ένας βάζει διπλό αλάτι , ο άλλος μια φορά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θελουν να παραβουν τις εντολες πουχουν.Αυτο εξασφαλιζει την εξουσια τους.Δεν θελουν ομως και να φαινεται πολυ τι κανουν.Φοβουνται εκρηξη.Ετσι κανουν αυτο που βλεπουμε.Το κανουν αργα αργα.Διοτι ποιος διαφωνει οτι εποικιζουν την χωρα τελικα ? Τηρουν την εντολη και μενουν στην εξουσια.Μετατοπιζουν τα πιονια απ εδω..διπλα.Αλλαζει η εντολη ετσι ??Οχι...και κερδιζουν χρονο.Μας εξαπατουν δηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντυπωσιαζει η αποψη των τοπικων αρχοντων και κατοικων πολλων. Αν και βλεπουν οτι τα πιονια πανε μονο διπλα., χωρις κιολας αυτοι να γλυτωνουν ..αφου ερχονται νεοι.Δεν εχουν δηλ.σφαιρικη αποψη οτι ειμαστε μια μονο χωρα.Οτι οτι και να γινει ολοι πληρωνουν.Εντυπωσιακο και ενδεικτικο της συνειδησης πολιτη κι εθνους. Υπαρχει και το μπερδεμα του νου αναμεσα στις λεξεις εθνος και κρατος.Οι πιο πολλοι τα ταυτιζουν για να ξεμπερδευουν ευκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.