13/8/19

DW: 930 ευρώ για ένα κρεβάτι σε προσφυγικό κατάλυμα στη Γερμανία


Σε πολλές γερμανικές πόλεις η αναζήτηση κατοικίας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη πρόκληση. Έτσι πολλοί αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που δεν βρίσκουν σπίτι στην αγορά ακινήτων, συνεχίζουν να ζουν στις υποδομές προσφύγων και μεταναστών. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν δεν είναι σπάνιο να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ για ένα κρεβάτι σε ένα δωμάτιο με άλλους τρεις ενοίκους. Επίσημα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό αυτών των ανθρώπων δεν υπάρχουν.
Ο Μπερντ Μέσοβιτς από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Pro Asyl επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για καινούργιο φαινόμενο και πως πολλοί δήμοι "τρώνε πραγματικά πολλά λεφτά από τους πρόσφυγες".
Βάσει της νομοθεσίας των ομόσπονδων κρατιδίων οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να ζητούν την καταβολή ενοικίου από όλους τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, εργαζόμενους αλλά και εκείνους που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα. Τα εν λόγω ενοίκια αφορούν καταλύματα προσφύγων ή μισθωμένα διαμερίσματα. Ωστόσο σε σύγκριση με τις τιμές της αγοράς τα ενοίκια στα καταλύματα αυτά είναι ιδιαίτερα υψηλά διότι προβλέπονται συγκεκριμένες ενιαίες τιμές ανά άτομο. Η μετακύλιση όλων των λειτουργικών εξόδων (υπηρεσίες ασφαλείας, έξοδα προσωπικού, κοινωνικά προγράμματα) στους πρόσφυγες ανεβάζει συνήθως στα ύψη το κατά κεφαλήν ενοίκιο.

για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. Σαν πολλά μου φαίνονται τα 930 ευρώ/μήνα για την εξασφάλιση του ύπνου ενός λαθρομετανάστη και μάλιστα σε προσφυγικό κατάλυμα στη Γερμανία!

    Διότι δεν νομίζω πως ένας λαθρομετανάστης αμείβεται με 2000 ευρώ/μήνα στην Γερμανία, ώστε να μπορεί να διαθέτει τα μισά για την εξασφάλιση ενός κρεββατιού, όταν οι περισσότερες συντάξεις των αυτοχθόνων Γερμανών κυμαίνονται από 1000 έως 800 ευρώ!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν έχουν παράπονο να επιστρέψουν στις χώρες τους και επιδόματα και κατοικία και προστασία λόγω ασύλου αυτά τα υπερπρονομια κανένας Γερμανός δεν τα απολαμβάνει γιατι να υπάρξουν εξαιρέσεις;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.