28/8/19

Τσαβούσογλου: Θα αναζητήσουμε εναλλακτικές για τα μαχητικά F-35


Η Άγκυρα θα εξετάσει εναλλακτικές στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον την αποκλείσει από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 μετά την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Η Άγκυρα θα εξετάσει εναλλακτικές στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον την αποκλείσει από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 μετά την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

«Χρειαζόμαστε πολεμικά αεροσκάφη. Αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε F-35, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το Ταλίν της Εσθονίας όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «άδικη» την αμερικανική απόφαση αποκλεισμού της από το πρόγραμμα των F-35, απόφαση που έλαβε η Ουάσινγκτον έπειτα από την αγορά των S-400.

Μια δεύτερη συστοιχία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος άρχισε να παραδίδεται αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία, και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Τουρκία είχε παραγγείλει πάνω από 100 αεροσκάφη F-35. Ωστόσο, οι ΗΠΑ ανέστειλαν τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του «αόρατου» μαχητικού σε αντίδραση για την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας του ρωσικού S-400. Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει παράλληλα τους S-400 και τα F-35.

Επισκεπτόμενος χθες Τρίτη την ρωσική πρωτεύουσα για μια διεθνή αεροπορική επίδειξη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα είναι πρόθυμη να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Μόσχα στην αμυντική βιομηχανία.

Πηγή: Skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Καί τήν ὥρα πού ἡ Τουρκἰα θά ἀγόραζε ἀπό τήν Ρωσία καί τοῦτο καί κεῖνο,
    ξαφνικά, τίποτα! καί νά τά προβλήματα χρηματοδότησης στίς ρωσικές ἀμυντικές βιομηχανίες...καί μιά σοβαρή ἐπιβάρυνση τῆς οἰκονομίας κρίση γιά τήν Ρωσία.
    Εἴτε γιατί ὁ Ἐρντογκάν ξύπνησε ἄσχημα, εἴτε γιατί ὁ Ἐρντογκάν κοιμήθηκε "κάπως", εἴτε γιατί οἱ γιατροί του τοῦ συνάστησαν ἄμεση ξεκούραση....
    Μιά Τουρκία στό πιάτο, ἀλλά αὐτό μόνον τάχα, ἤ μόνον προσωρινῶς, ἴσως εἶναι ἡ τέλεια παγίδα πού ἔχουν στήσει οἱ δυτικοί γιά τήν Ρωσία καί γιά τόν Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.