11/8/19

FT : Πώς η ρωσική αρκούδα πάταξε τη φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ

Υπερυπολογιστές και τεχνητή νοημοσύνη επιστράτευσε η Μόσχα. Πώς παρακολουθεί «ζωντανά» το σύνολο των συναλλαγών σε όλη την επικράτεια και διεξάγει στοχευμένους ελέγχους. Οι ανησυχίες για «μεγάλο αδελφό» και οι κινήσεις χωρών της Δύσης για την αύξηση των κρατικών εσόδων.

Λίγα λεπτά περπάτημα από την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα βρίσκεται ένα υψηλής ασφαλείας κτίριο της σοβιετικής εποχής, που στεγάζει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Φορολογίας της Ρωσίας. Μέσα δεν υπάρχει τίποτα το σοβιετικό σε ότι αφορά την τεχνολογία.
Στεκόμενος μπροστά σε μια τεράστια οθόνη τοίχου ο Mikhail Mishustin, επικεφαλής της υπηρεσίας ετοιμάζεται να επιδείξει τις ικανότητές της. «Που έμεινες εχθες;», ρωτά. Όταν απάντησα το προσωπικό εστίασε στον χάρτη στο ξενοδοχείο Budapest. «Ήπιες καφέ;». Τότε οι υπάλληλοι παρουσίασαν τις αποδείξεις για φαγητό και ποτά που έκοψε το ξενοδοχείο το περασμένο βράδυ. «Κοίτα πωλήθηκαν τρεις καπουτσίνο, ένας εσπρέσο και ένας λάτε. Ενας εξ αυτών είναι δικός σου», δήλωσε μεγαλοπρεπώς. Είχε δίκιο.

Για τη συνέχεια Euro2Day

3 σχόλια:

  1. Ειδικα το θεμα αυτο το ειχαν λυσει απο εποχες Σταλιν,Βασιλιαδων και οποιασδηποτε πολιτικης μετεξελλιξης με τον πιο απλο και σιγουρο τροπο : Το χρημα δεν υπηρχε ουτε στην φαντασια του λαου ενω οι νομενκλατουρες που ανηκαν στο κομμα δεν ενοχλουσαν.
    Ολα λυνονται οταν το μονο που εχεις νομιμα ειναι η καραβανα που ηλπιζαν να γεμισουν περιμενοντας στην ουρα μεσα στο κρυο.
    Οπως πολυ σωστα αναφερεται στο αρθρο ,ενας Μεγαλος Αδελφος στηνεται στο ονομα της παταξης της φοροδιαφυγης λες και ο καθε Αμπραμοβιτς εχει τα λεφτα 'του' στην Ρωσια και περιμενει να πληρωσει τα ψωνια του.
    Οι Δυτικοι ,λεγε με ΗΠΑ γνωριζουν και ποιος παρηγγειλε τον καφε και κυριως γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντωμεταξύ, όποιος διαβάσει το άρθρο βλέπει ότι λέει καθαρά ότι τέτοια συστήματα είναι καλά για καταπιεστικά καθεστώτα, αλλά όχι για "ώριμες δημοκρατίες", όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλ.κ.Κομνηνε δεν λεει αλλα αντι αλλων ...επειδη ετσι τον συμφερει .??? Λεει..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.