19/8/19

Η πυραυλική επίθεση στις Σαουδαραβικές πετρελαιοπηγές τερμάτισε τον πόλεμο στην Υεμένη

Νέα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα και πύραυλοι παρουσιάστηκαν σε έκθεση τον Ιούλιο του 2019 από τις συμμαχικές δυνάμεις των Χούτι της Υεμένης .

Moon of Alabama - Μετάφραση από αγγλικά: Wan Wert
Σήμερα η Σαουδική Αραβία έχασε τελικά τον πόλεμο στην Υεμένη. Δεν μπόρεσε να αμυνθεί έναντι των νέων οπλικών συστημάτων που απέκτησαν οι Χούτι στην Υεμένη. Αυτά τα όπλα απειλούν τη οικονομία των Σαουδαράβων. Αυτή ήταν η αποφασιστική επίθεση:
Τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα που απογείωσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν σε μια μεγάλη εγκατάσταση άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου βαθιά μέσα στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας το Σάββατο, προκαλώντας αυτό που το βασίλειο χαρακτήρισε ως "περιορισμένη πυρκαγιά" στη δεύτερη τέτοια πρόσφατη επίθεση εναντίον της ενεργειακής βιομηχανίας του.

...
Η Σαουδική επιβεβαίωση της επίθεσης ήρθε λίγες ώρες μετά την έκδοση μιας βιντεοδήλωσης από τον Yahia Sarie, στρατιωτικό εκπρόσωπο των Χούτι, με την οποία ισχυρίζονταν ότι οι αντάρτες στην "μεγαλύτερη"μέχρι σήμερα επιχείρηση τους εκτόξευσαν 10 ντρονς με βόμβες που στόχευαν τις πετρελαιοπηγές . Απείλησε μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες επιθέσεις.

Η σημερινή επίθεση είναι μια κίνηση ματ εναντίον των Σαουδάραβων. Η Shaybah απέχει περίπου 1.200 χιλιόμετρα (750 μίλια) από την περιοχή που ελέγχεται από τους Χούτι. Υπάρχουν πολύ σημαντικότεροι οικονομικοί στόχοι μέσα σαυτο το βεληνεκές :

Η απόσταση των πετρελαιοπηγών απο τα εδάφη των ανταρτών στην Υεμένη δείχνει το βεληνεκές των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών των Χούτι. Ερευνητές του ΟΗΕ ανάφεραν ότι το νέο UAV-X drone των Χούτι, που ανακάλυψαν τους τελευταίους μήνες κατά τη διάρκεια του πολέμου του συνασπισμού υπό τη ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, πιθανότατα να έχει βεληνεκές έως 1.500 χιλιόμετρα (930 μίλια). Αυτό βαζει τις πετρελαιοπηγές της Σαουδικής Αραβίας, ένα υπο κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στα Εμιράτα και το πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι εντός της εμβέλειας του. 


Σε αντίθεση με τα εξελιγμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα που χρησιμοποιούν δορυφόρους για να επιτρέπουν στους πιλότους να τα κυβερνούν εξ αποστάσεως, οι αναλυτές πιστεύουν ότι τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα των Χούτι είναι πιθανό να είναι προγραμματισμένα για να χτυπούν ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος και να μην μπορούν να ανιχνευτούν μεσω ραδιοσυχνοτήτων . Οι Χούτι χρησιμοποίησαν τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα, τα οποία είναι δύσκολο να εντοπιστούν με ραντάρ, για να επιτεθούν σε σαουδαραβικές συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ, καθώς και σε άλλα εχθρικά στρατεύματα.

Η επίθεση αποδεικνύει σαφώς ότι τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία των Σαουδαράβων απειλούνται άμεσα. Αυτή η οικονομική απειλή έρχεται να προστεθεί σε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα επτά τοις εκατό που προβλέπει το ΔΝΤ για τη Σαουδική Αραβία. Περαιτέρω σαουδαραβικοι βομβαρδισμοί κατά των Χούτι θα έχουν πολύ σημαντικό πρόσθετο κόστος που θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του σαουδαραβικού κράτους. Οι Χούτι έχουν πιάσει στην κυριολεξία τον πρίγκηπα Mohammad bin Salman από τα χαμνά .


Τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα και οι πύραυλοι που χρησιμοποιούν οι Χούτι είναι αντίγραφα ιρανικών σχεδίων που συναρμολογήθηκαν στην Υεμένη με τη βοήθεια ειδικών της Χιζμπολάχ από το Λίβανο. Πριν από τέσσερις ημέρες, αντιπροσωπεία των Χούτι επισκέφθηκε το Ιράν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημόσια ότι οι Χούτι έχουν την υποστήριξη του Ιράν:

"Δηλώνω τη στήριξή μου στην αντίσταση των πιστών ανδρών και γυναικών της Υεμένης... Άνθρωποι της Υεμένης... θα δημιουργήσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση", ανέφερε ο Χαμενεΐ σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση σε συνάντηση με τον επισκεπτόμενο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων του κινήματος Χούτι Μοχάμεντ Αμπντούλ-Σαλάμ.,.Ο Χαμενεΐ ο οποίος πραγματοποίησε συνομιλίες για πρώτη φορά στην Τεχεράνη με ανώτερο εκπρόσωπο των Χούτι, έκανε έκλυση για "ισχυρή αντίσταση εναντίον των Σαουδαραβικών συνωμοσιών που εχουν στόχο την διαίρεση της Υεμένης", αναφέρει το το ημι-κρατικο πρακτορείο ειδήσεων Fars .
"Πρέπει να ενθαρρυνθεί μια ενοποιημένη και συνεκτική Υεμένη με κυρίαρχη εδαφική ακεραιότητα. Δεδομένης της θρησκευτικής και εθνοτικής ποικιλομορφίας της Υεμένης, η προστασία της ακεραιότητας της Υεμένης απαιτεί εθνικό διάλογο", ανέφερε, η τηλεόραση.

Η επίσκεψη στην Τεχεράνη απέδειξε ότι οι Χούτι δεν είναι πλέον ένα άγνωστο, απομονωμένο κίνημα:

Αξιωματούχοι από το Ιράν, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, καθώς και το κίνημα Houthi Ansarullah της Υεμένης, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πολιτική επίλυση του παρατεταμένου πολέμου στην αραβική χερσόνησο.


Οι αντιπρόσωποι στη συνάντηση εξήγησαν τις απόψεις των κυβερνήσεων τους σχετικά με τις εξελίξεις στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών εξελίξεων και των εξελίξεων στο πεδίο των μαχών, καθώς και την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα.
...
Οι εκπρόσωποι τόνισαν την ανάγκη για άμεσο τερματισμό του πολέμου και χαρακτήρισαν τα πολιτικά μέσα ως την τελική λύση στην κρίση.




Ο πόλεμος στην Υεμένη που ξεκίνησε o Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (MbS) τον Μάρτιο του 2015 αποδείχθηκε
απρόσφορος για νίκη . Τώρα είναι σίγουρα χαμένος. Ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι Ευρωπαίοι θα βοηθήσουν τους Σαουδάραβες. Δεν υπάρχουν τα τεχνολογικά μέσα για να προστατευθεί επαρκώς η Σαουδική Αραβία από τέτοιες επιθέσεις. Η φτωχή Υεμένη νίκησε την πλούσια Σαουδική Αραβία.
Η Σαουδική πλευρά θα πρέπει να συμφωνήσει σε πολιτικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Το αίτημα των Υεμένιων για αποζημίωση θα συνοδεύεται απο ποταμό δακρύων . Οι Σαουδάραβες δεν έχουν άλλη εναλλακτική από το να υποκύψουν στις απαιτήσεις των Χούτι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν έξυπνα και αποσύρθηκαν από την Υεμένη τους τελευταίους μήνες. Στόχος του πολέμου ήταν να αποκτήσουν τον έλεγχο του λιμένα του Άντεν. Η συμμαχία τους με τους αποσχιστές της νότιας Υεμένης, που τώρα ελέγχουν την πόλη, το εγγυάται. Για πόσο καιρό όμως θα μπορούν να το κρατήσουν καθώς ο Χαμενεΐ απορρίπτει την διαίρεση της Υεμένης μένει να φανεί.

Η σημερινή επίθεση έχει μια ακόμα μεγαλύτερη διάσταση απ αυτήν του του τέλους του πολέμου στην Υεμένη. Το γεγονός ότι το Ιράν παρείχε τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα με εμβέλεια 1.500 χιλιομέτρων στους συμμάχους του στην Υεμένη σημαίνει ότι οι σύμμαχοί του στο Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ έχουν πρόσβαση σε παρόμοια μέσα.


Το Ισραήλ και η Τουρκία θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη. Οι αμερικανικές βάσεις κατά μήκος του περσικού κόλπου και στο Αφγανιστάν πρέπει επίσης να προσέχουν. Το Ιράν δεν έχει μόνο βαλλιστικούς πυραύλους για να επιτεθεί σε αυτές τις βάσεις, αλλά και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, εναντίον των οποίων τα συστήματα πυραυλικής και αεροπορικής άμυνας των ΗΠΑ είναι λίγο πολύ άχρηστα. 


Μόνο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία αγόρασαν ρωσικά συστήματα αεράμυνας Pantsir S-1 πανω σε σασί των γερμανικών φορτηγών MAN (!), έχουν κάποιες δυνατότητες να ρίξουν αυτά τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα. Το Πεντάγωνο πιθανότατα θα ήθελε να αγοράσει μερικά από αυτά.



Ήταν η χρήση κρυφών τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών των Η.Π.Α. κατά του Ιράν , που του έδωσε την ευκαιρία να καταρρίψει ένα , να το αναλύσει και στην συνέχεια να το κλωνοποιήσει. Το εκτενές πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν ήταν εγχώριας παραγωγής και αρκετά παλιό, αλλά επωφελήθηκε από την τεχνολογία που οι ΗΠΑ παρείχαν ακούσια.


Όλοι οι πόλεμοι που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Μέση Ανατολή, κατά του Αφγανιστάν (2001), του Ιράκ (2003), του Λιβάνου (2006), της Συρίας (2011), του Ιράκ (2014) και της Υεμένης (2015) κατέληξαν στο το να κάνουν το Ιράν και τους συμμάχους του πιο δυνατούς.


Υπάρχει ένα δίδαγμα που πρέπει να αποκομίσουμε από αυτό. Αλλά είναι αμφίβολο ότι οι εξωγήινοι στην Ουάσινγκτον έχουν την ικανότητα να το καταλάβουν.


Posted by b on August 17, 2019 at 20:16 UTC | Permalink


Το Ιράν, ο Ανσαρτουλάχ και οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες προτρέπουν να τερματιστεί η κρίση στην Υεμένη

18 Αυγ 2019 06:21 UTC
Εκπρόσωποι του Ιράν, του Κινήματος Ansarullah της Υεμένης και τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών τόνισαν τη σημασία του άμεσου τερματισμού του συνεχιζόμενου καταστροφικού πολέμου στην Υεμένη. 

Σύμφωνα με το Press TV, μια ιρανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Ανώτερο Βοηθό Ειδικών Πολιτικών Υποθέσεων ,του υπουργού Εξωτερικών Αλί Ασγκάρ Χατζί, εκπροσώπους του Ανσαρτουλάχ, υπό την ηγεσία του εκπροσώπου του Mohammad Abdul-Salam και πρέσβεις και επικεφαλής αποστολών των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, γνωστών ως ΕΕ Η/Ε4, πραγματοποίησε τριμερή συνεδρίαση στην Τεχεράνη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Υεμένη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις απόψεις των χωρών τους σχετικά με την κατάσταση της ρημαγμένης από τον πόλεμο αραβικής χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και ανθρωπιστικών ζητημάτων. Εξέφρασαν την βαθιά λύπη τους για τη συνεχιζόμενη κρίσιμη κατάσταση στην Υεμένη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία και τον τραυματισμό δεκάδων χιλιάδων πολιτών και την καταστροφή των υποδομών της χώρας. 

Οι αντιπροσωπείες τόνισαν ότι η συνεχιζόμενη κρίση στην Υεμένη πρέπει να διευθετηθεί μόνο μέσω πολιτικών προσεγγίσεων και προέτρεψαν σε άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Υεμένης. Η Σαουδική Αραβία και αρκετοί περιφερειακοί σύμμαχοί της ξεκίνησαν ενα καταστροφικό πόλεμο εναντίον της Υεμένης τον Μάρτιο του 2015, με στόχο να επαναφέρουν στην εξουσία την κυβέρνηση του πρώην Προέδρου Abd Rabbuh Mansur Hadi και να καταστείλουν το κίνημα της Ansarullah. Αρκετές δυτικές χώρες, οι "ΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ειδικότερα, κατηγορούνται επίσης ότι είναι συνένοχες στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα, καθώς παρέχουν στο καθεστώς του Ριάντ προηγμένα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς επίσης υλικοτεχνική βοήθεια και βοήθεια στον τομεα των πληροφοριών. 

Στο κλείσιμο των συνομιλιών τους, οι εκπρόσωποι του Ιράν, της Υεμένης και της Ευρώπης ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη στη σουηδική πρωτεύουσα της Στοκχόλμης το 2018 ως προοίμιο για την τελική διευθέτηση της κρίσης στην Υεμένη. Το Δεκέμβριο του 2018, εκπρόσωποι από την Ansarullah και την κυβέρνηση Hadi υπό την αιγίδα του Ριάντ κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας κατά τη διάρκεια ειρηνευτικών συνομιλιών υπό τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στη Σουηδία. Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν στην απόσυρση των στρατευμάτων τους και την ανάπτυξη παρατηρητών του ΟΗΕ στη παραθαλάσσια πόλη Χουνάιντα, δημιουργώντας μια σανίδα σωτηρίας για εκατομμύρια Υεμένιους.

parstoday

Long Range Attack On Saudi Oil Field Ends War On Yemen

New drones and missiles displayed in July 2019 by Yemen’s Houthi-allied armed forces 

bigger

Today Saudi Arabia finally lost the war on Yemen. It has no defenses against new weapons the Houthis in Yemen acquired. These weapons threaten the Saudis economic lifelines. This today was the decisive attack:

Drones launched by Yemen’s Houthi rebels attacked a massive oil and gas field deep inside Saudi Arabia’s sprawling desert on Saturday, causing what the kingdom described as a “limited fire” in the second such recent attack on its crucial energy industry.
...
The Saudi acknowledgement of the attack came hours after Yahia Sarie, a military spokesman for the Houthis, issued a video statement claiming the rebels launched 10 bomb-laden drones targeting the field in their “biggest-ever” operation. He threatened more attacks would be coming.
Today's attack is a check mate move against the Saudis. Shaybah is some 1,200 kilometers (750 miles) from Houthi-controlled territory. There are many more important economic targets within that range:
The field’s distance from rebel-held territory in Yemen demonstrates the range of the Houthis’ drones. U.N. investigators say the Houthis’ new UAV-X drone, found in recent months during the Saudi-led coalition’s war in Yemen, likely has a range of up to 1,500 kilometers (930 miles). That puts Saudi oil fields, an under-construction Emirati nuclear power plant and Dubai’s busy international airport within their range.Unlike sophisticated drones that use satellites to allow pilots to remotely fly them, analysts believe Houthi drones are likely programmed to strike a specific latitude and longitude and cannot be controlled once out of radio range. The Houthis have used drones, which can be difficult to track by radar, to attack Saudi Patriot missile batteries, as well as enemy troops.
The attack conclusively demonstrates that the most important assets of the Saudis are now under threat. This economic threat comes on top of a seven percent budget deficit the IMF predicts for Saudi Arabia. Further Saudi bombing against the Houthi will now have very significant additional cost that might even endanger the viability of the Saudi state. The Houthi have clown prince Mohammad bin Salman by the balls and can squeeze those at will.
The drones and missiles the Houthi use are copies of Iranian designs assembled in Yemen with the help of Hizbullah experts from Lebanon. Four days ago a Houthi delegation visited Iran. During the visit Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei for the first time publicly admitted that the Houthi have Iran's support:
"I declare my support for the resistance of Yemen's believing men and women ... Yemen’s people... will establish a strong government," state TV quoted Khamenei as saying in a meeting with the visiting chief negotiator of the Houthi movement Mohammed Abdul-Salam.Khamenei, who held talks for the first time in Tehran with a senior Houthi representative, also called for "strong resistance against the Saudi-led plots to divide Yemen", the semi-official Fars news agency reported.
"A unified and coherent Yemen with sovereign integrity should be endorsed. Given Yemen’s religious and ethnic diversity, protecting Yemen’s integrity requires domestic dialogue," he said, TV reported.
The visit in Tehran proved that the Houthi are no longer an unrecognized, isolated movement:
Officials from Iran, Britain, France, Germany, and Italy, as well as Yemen’s Houthi Ansarullah movement, exchanged views about political resolution of the protracted war in the Arabian Peninsula country.The meeting was held at the Iranian Foreign Ministry in Tehran on Saturday with delegations from Iran, Ansarullah and the four European countries in attendance.
The delegates at the meeting explained their respective governments’ views on the developments in Yemen, including political and battlefield developments as well as the humanitarian situation in the country.
...
The delegates stressed the need for an immediate end to the war and described political means as the ultimate solution to the crisis.

bigger

The war on Yemen that MbS started in March 2015 long proved to be unwinnable. Now it is definitely lost. Neither the U.S. nor the Europeans will come to the Saudis help. There are no technological means to reasonably protect against such attacks. Poor Yemen defeated rich Saudi Arabia.
The Saudi side will have to agree to political peace negotiations. The Yemeni demand for reparation payments will be eye watering. But the Saudis will have no alternative but to cough up whatever the Houthi demand.
The UAE was smart to pull out of Yemen during the last months. Its war aim was to gain control of the port of Aden. Its alliance with southern Yemen separatist who now control the city guarantees that. How long they will be able to hold on to it when Khamenei rejects a division of Yemen remains to be seen.
Today's attack has an even larger dimension than marking the end of the war on Yemen. That Iran supplied drones with 1,500 kilometer reach to its allies in Yemen means that its allies in Lebanon, Syria and Iraq have access to similar means.
Israel and Turkey will have to take that into consideration. U.S. bases along the Persian Gulf and in Afghanistan must likewise watch out. Iran has not only ballistic missiles to attack those bases but also drones against which U.S. missile and air defense systems are more or less useless. Only the UAE, which bought Russian Pantsir S-1 air defense systems on German MAN truck chassis(!), has some capabilities to take those drones down. The Pentagon would probably love to buy some of these.

bigger

It was the U.S. use of stealthy drones against Iran that gave it a chance to capture one and to analyze and clone it. Iran's extensive drone program is indigenous and quite old but it benefited from technology the U.S. unintentionally provided.
All the wars the U.S. and its allies waged in the Middle East, against Afghanistan (2001), Iraq (2003), Lebanon (2006), Syria (2011), Iraq (2014) and Yemen (2015), ended up with unintentionally making Iran and its allies stronger.
There is a lesson to learn from that. But it is doubtful that the borg in Washington DC has the ability to understand it.

Posted by b on August 17, 2019 at 20:16 UTC | Permalink

Aug 18, 2019 06:21 UTC
  • Iran, Ansarullah, European diplomats urge end to Yemen crisis
Representatives of Iran, Yemen’s Ansarullah Movement and four major European countries have stressed the importance of putting an immediate end to the ongoing devastating war in Yemen.
According to Press TV, an Iranian delegation, headed by Foreign Minister's Senior Aide for Special Political Affairs Ali Asghar Khaji, Ansarullah representatives, led by its Spokesman Mohammad Abdul-Salam and ambassadors and heads of missions of the four European countries of Britain, France, Germany, and Italy, known as the EU/E4, held a trilateral meeting in Tehran on the latest developments in Yemen.
During the meeting, the participations elaborated on their respective countries’ views regarding the war-torn Arab country's situation, including the political and humanitarian issues.
They expressed deep regret over the continued critical situation in Yemen, which has resulted in the killing and injuries of tens of thousands of Yemenis and the destruction of the country’s infrastructure.
The participating delegations emphasized that the ongoing crisis in Yemen should only be settled through political approaches and urged immediate delivery of humanitarian aid to the Yemeni people.
Saudi Arabia and a number of its regional allies launched a devastating campaign against Yemen in March 2015, with the goal of bringing the government of former President Abd Rabbuh Mansur Hadi back to power and crushing Ansarullah.
A number of Western countries, the US, France and Britain in particular, are also accused of being complicit in the ongoing aggression as they supply the Riyadh regime with advanced weapons and military equipment as well as logistical and intelligence assistance.
At the end of their talks, the Iranian, Yemeni and European representatives called for the full implementation of an agreement reached in the Swedish capital city of Stockholm in 2018 as a prelude to the final settlement of the crisis in Yemen.
In December 2018, representatives from Ansarullah and the Riyadh-sponsored government of Hadi reached a truce deal during UN-mediated peace talks in Sweden.
Under the deal, they agreed to the withdrawal of their troops and the deployment of UN monitors to the port city of Hudaydah, a lifeline for millions of Yemenis.


6 σχόλια:

  1. Αστάνα ξε-Αστάνα να τονίσουμε από όλο αυτό το μάλε-βράσε το εξής:
    "Israel and Turkey will have to take that into consideration."
    Που σημαίνει σε απλά Ελληνικά: Στο μυαλό του αρθρογράφου,Ισραήλ-τουρκία είναι σκιώδεις συν-μάχοι.
    Πράγμα που σημαίνει: Ακόμη πιστεύετε στις αμερικανικές μπούρδες περί προστασίας των Κούρδων της Συρίας;
    Θύματα τους και αυτοί.
    Οπως και τα όνειρα των Ελληνο-Κυπρίων και όποιων Ελλήνων ενδιαφέρονται ακόμη...και δεν λαδώνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε! ρε όργιο συγκλονιστικών καταστάσεων που τους περιμένει, με πρώτους και καλλίτερους τους Εβραίους, εν συνεχεία τους μάγκες Τουρκαλάδες,κατόπιν τους Γιάνκηδες και ό,τι δεν συμμαζεύεται στο τέλος θα προσγειωθεί στο κ@λ@παιδο τον Σαλμάν,από ποιούς??? απ΄τους ξυπόλητους Υεμένιους. Η συνέχεια στις οθόνες, και στα σαϊτ,μέσα κι ο Ινφογνώμονας,θάταν αδικία να μην τον ευγνωμονούμε ,τόσες και τόσες πληροφορίες μας παρέχει καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναπτύξω το σχόλιο μου, γιατί οι κοπρίτες της google κάνουν διακοπές και χάνω το κείμενο και τον ειρμό,έτσι είμαι αναγκασμένος μόλις γράψω δυό τρείς αράδες να τις περάσω στη δημοσίευση, στερώντας μου την δυνατότητα διόρθωσης και συγκροτημένης παρουσίασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο δειχνει τον δρομο προς την ελευθερια για τους δουλους λαους οπως αυτοι οι οποιοι αποκαλουνται ως ΕΛΛΗΝΕΣ αλλα ουδε μια σχεση εχουν με εκεινους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνέχεια όμως μετ΄εμποδίων σπρώξιμο προς τα μπρός?Ας προχωρήσει και κάτι χωρίς τα veto της Παξαμερικάνα,ήμαρτον πια.
    !!!Στο τέλος θα νικήσει το δίκαιο, κι ας λένε ό,τι θέλουν και νομίζουν και πράττουν,οι Ρότσιλντ και οι συν αυτώ.

    Η αγάπη μου κι ο απεριόριστος σεβασμός μου, στους ξυπόλητους αγωνιστές της Υεμένης,που δείχνουν το δρόμο σήμερα,όπως μια φορά κι έναν καιρό οι θρυλικοί ΒΙΕΤ ΓΚΟΝΓΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φτιαχνουν οι Χουτι...Ντρον...καλα...κι εδω φτιαχνουν οι πολιτικοι πασαβιολες.....Ελεος...Σε λιγο θα φτιαχνουν οι ιθαγενεις στον Αμαζονιο πυραυλους κι εδω ..βολτα..Μαρξ...Αστεριξ...και φρεντο..Τετοιας αξιας πολιτικους εχουμε και ψηφιζουμε...και γλυφουμε πατοκορφα...κλπ...Και η ...πασαβιολα παει συννεφο...μεχρι καπνο βγαζει απ την τριβη...( εξ ου και τα πολλα μηνυματα καπνου που στελνουμε ολη μερα ..σε ολους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.