16/8/19

Το τελευταίο άλμα του Γάλλου καταδρομέα της S.A.S. Jack L. Sibard


Ο Jack L. Sibard ετάφη στις 9 Αυγούστου σε στενό οικογενειακό κύκλο όπως επιθυμούσε, παρουσία της συζύγου του, με την οποία συμπλήρωναν 74 χρόνια γάμου αυτό το μήνα, των δυο παιδιών και των εγγονιών του, στο Merignac

Επιμέλεια: Γιώργος Λαμπράκης
Στις 4 Αυγούστου 2019, ο Γάλλος καταδρομέας αλεξιπτωτιστής της S.A.S. Jack L. Sibard, έκανε το τελευταίο άλμα της ζωής του, όπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει..
Ο Jack Sibard γεννήθηκε στο Παρίσι στις 29 Μαρτίου 1921. Το Σεπτέμβριο του 1939 εργάστηκε στο γαλλικό εμπορικό ναυτικό. Στις 3 Νοεμβρίου 1941 παρουσιάστηκε και εντάχθηκε στις Ελεύθερες Γαλλικές Δυνάμεις. Εκπαιδεύτηκε ως αλεξιπτωτιστής στο στρατόπεδο της νεοσυσταθείσας βρεταννικής Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας (S.A.S.) στην Καμπρίτ της Αιγύπτου.
Στις 13/14 Ιουνίου 1042 έλαβε μέρος σε μια από τις πρώτες αποστολές των γαλλικών δυνάμεων της S.A.S., εκείνη του σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διαφυγής της ομάδας από τα νότια παράλια της Κρήτης, ο Sibard και δύο Γάλλοι σύντροφοι του, αιχμαλωτίστηκαν από τους Γερμανούς και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων στη Γερμανία. Ο Sibard κατάφερε να δραπετεύσει στις 13 Φεβρουαρίου 1943 και να διασχίσει την κατεχόμενη Ευρώπη. Ένα μήνα αργότερα, η μητέρα του συνελήφθη από τη Γκεστάπο και παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τη λήξη του πολέμου.

Για τη συνέχεια Defenceline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.