24/8/19

Stratfor : Η νέα επικίνδυνη γενιά στρατηγικών όπλων της Ρωσίας

Πυραυλικά συστήματα που αναπτύσσουν απίστευτες ταχύτητες και διαθέτουν απεριόριστη εμβέλεια, αλλά και «τορπίλες» που μπορούν να διανύσουν 10.000 χλμ και φέρουν πυρηνικά στο μπαίνουν στο οπλοστάσιο. Τα προβλήματα στην ανάπτυξη, το ατύχημα στη Λευκή Θάλασσα, οι «μύθοι» και η πραγματικότητα.

Το ατύχημα από μόνο του είχε άμεσα και τραγικά αποτελέσματα: πέντε νεκροί και αυξημένη ραδιενέργεια, δεκαέξι φορές πάνω από το φυσιολογικό. Το μεγαλύτερο αντίκτυπο, όμως, από την έκρηξη ρωσικού πυραύλου cruise στις 8 Αυγούστου σε πεδίο δοκιμών στην ακτή της Λευκής Θάλασσας, ήταν ότι έστρεψε ανανεωμένο το ενδιαφέρον στην ανάπτυξη κάποιων από τα νεότερα υψηλής τεχνολογίας στρατηγικά όπλατης χώρας.
Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου όπλου ταιριάζει στην ευρύτερη προσπάθεια της Μόσχας να διατηρήσει τον πυρηνικό αποτρεπτικό παράγοντα. Ενω οι φιλοδοξίες της Μόσχας φτάνουν στα όρια των δυνατοτήτων της σε κάποια σχέδια (με ακόμα και θανατηφόρα αποτελέσματα, όπως φάνηκε από το ατύχημα), η συνολική προσπάθεια χωρίς αμφιβολία θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να αντιδράσουν.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.