25/8/19

Stratfor : Πόσο κοντά είναι μια κινεζική επέμβαση στο Χονγκ Κόνγκ

Το μεγάλο δίλημμα που αντιμετωπίζει το Πεκίνο από τις κλιμακούμενες διαδηλώσεις. Τα μηνύματα που στέλνονται και η… μπλόφα. Ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας, η πιθανότητα κυρώσεων και ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να προσεχθούν.

Οι ταραχές στο Χονγκ Κονγκ εντάθηκαν με βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας που συνεχίζουν τις επιχειρήσεις καταστολής. Τις προηγούμενες ημέρες οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, κίνηση που οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτώσεων.
Με την κινεζική κυβέρνηση, όσο και αυτή του Χονγκ Κονγκ να αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις των διαδηλωτών και την αστυνομία έως τώρα να αποδεικνύεται ανίκανη να αποκαταστήσει την ηρεμία, δεν υπάρχει λύση στον ορίζοντα. Και αυτό θέτει το ερώτημα τι θα μπορούσε να προκαλέσει παρέμβαση της κινεζικής κυβέρνησης σε μια ημι-αυτόνομη περιοχή.
Στις 12 Αυγούστου κινέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι η αυξανόμενη βία στο Χονγκ Κονγκ, ειδικά κατά της αστυνομίας, έχει αρχίσει να αποκτά χαρακτηριστικά τρομοκρατίας. Προφανώς αναφέρονταν στην χρήση κοκτέιλ μολότοφ κατά της αστυνομίας και την εικόνα ενός διαμαρτυρόμενου που εμφανίζονταν να κρατά ένα εκτοξευτή χειροβομβίδων M320.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.