21/8/19

Ρωσικά Su-35S αντιμέτωπα με Τουρκικά F-16 στη Συρία

Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει τις επιδιώξεις της και να προασπίσει τα συμφέροντά της με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από Ρωσικά, Αραβικά και Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, την Τρίτη 20 Αυγούστου, δύο Ρωσικά μαχητικά Su-35S κλήθηκαν να αναχαιτίσουν δύο Τουρκικά F-16 που είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Συρίας στην περιοχή Khan Sheikhoun, νότια της Idlib.
Θυμίζουμε ότι προχθές Τουρκική φάλαγγα 50 στρατιωτικών οχημάτων είχε δεχτεί επίθεση από την Συριακή αεροπορία. Η Τουρκική φάλαγγα περιλάμβανε και τουλάχιστον 5 άρματα μάχης. Τα Συριακά αεροσκάφη συνοδεύονταν από Ρωσικά Su-35S. Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στη Ρωσία για το περιστατικό.
Διαβάστε για το περιστατικό εδώ.


Τα δύο Ρωσικά Su-35S απογειώθηκαν από τη βάση Khmeimim της Λαττάκειας. Οι Ρώσοι πιλότοι κάλεσαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από τον Συριακό εναέριο χώρο. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταρρίπτονταν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενεργοποιήθηκαν και τα συστήματα S-300 και S-400 που υπάρχουν στη Ρωσική βάση. Στη θέα των Ρωσικών αεροσκαφών, τα Τουρκιά αεροσκάφη αποχώρησαν.

Δυτικές πηγές που παρακολουθούν τα γεγονότα στην Idlib πιστεύουν πως παρόλο που οι Τούρκοι πιλότοι διατάχτηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, είναι πιθανό να επιστρέψουν εάν οι δυνάμεις των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία αρχίσουν να χάνουν έδαφος σε σχέση με τις δυνάμεις της Συρίας που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Επομένως ο κίνδυνος μιας νέα αντιπαράθεσης Τουρκίας – Ρωσίας είναι υπαρκτός και πιθανός. Θυμίζουμε πως τον Νοέμβριο του 2015, Τουρκικό F-16 είχε καταρρίψει Ρωσικό Su-24M κατηγορώντας το πώς είχε παραβιάσει τον Τουρκικό εναέριο χώρο.
Διαβάστε για το περιστατικό του 2015 εδώ και εδώ.

Η Τουρκία αντιλαμβάνεται μόνο το νόμο του ισχυρού. Διπλωματικές κινήσεις που βασίζονται στο λεγόμενο Διεθνές Δίκαιο δεν την αγγίζουν. Αν δεν αλλάξει η Ελληνική πολιτική και δεν γίνει διεκδικητική και επιθετική, η Τουρκία θα συνεχίσει να διεκδικεί και να δημιουργεί τετελεσμένα για οτιδήποτε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, με σκοπό να κερδίσει κάτι παραπάνω από ό,τι της ανήκει.

Ειρήνη δια των ισχυρών και σύγχρονων όπλων σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, είναι η μόνη απάντηση στις πειρατικές και επιθετικές ενέργειες των εξ ανατολών ΝΑΤΟϊκών μας (δήθεν) συμμάχων.


Με πληροφορίες από τα Avia.pro, Pravda, Al Masdan News και Debka.

3 σχόλια:

  1. Μένει να δούμε αν έχει συμφωνηθεί κάτι που ακόμα δεν βλέπουμε γιατί ήδη τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Αφριν και έχει αρχίσει και κάποια επίθεση στο Μανμπιτζ και δεν ξέρω ποια επίθεση είναι ο αντιπερισπασμος... Θα δούμε, δεν θα εκπλαγώ αν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για όλα και ακόμα και κοινός σχεδιασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει να σταματήσουμε τα επιπόλαια σχόλια ότι ο Τουρκος καταλαβαίνει μόνο τη γλώσα της δύναμης κλπ. Αυτη τη γλώσα μιλούν και καταλαβαίνουν όλοι, χωρίς εξαίρεση. Τη γλωσα της ισχύος. Τα περί Δικαιου, Διεθνούς ή ότι άλλο είναι η γλω΄σα των ανήμπορων. Για την ακρίβεια όποιος έχει ισχύ μπορεί να βρει στο Δίκαιο τις... παραγράφους που τον ευνοούν! Ή να το αγνοήσει εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δυναμεις στην φυση εμφανιζονται κατα ζευγη.Εδω επιμενουν πολλοι οτι υπαρχει μονο μια και οι αλλοι υποτασσονται σ αυτην.Παραβαινοντας τον φυσικο νομο.Δηλ. δεν θελουν να κανουν το φυσικο.Να αντιδρασουν στην μια.Αν ηταν ετσι το φυσικο..κανενας πυραυλος δεν θα πετουσε ποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.