12/8/19

Το σήμα που στέλνει η κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων των Total – ExxonMobil – ΕΛ.ΠΕ.


Θετικό σινιάλο στην πετρελαϊκή βιομηχανία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ερευνών υδρογονανθράκων και σε άλλες περιοχές της Κρήτης και του κεντρικού Ιονίου στέλνει η κατάθεση και κύρωση από τη Βουλή των συμβάσεων των «Total - ExxonMobil - ΕΛ.ΠΕ» για τις παραχωρήσεις «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης».
Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς με συνέντευξη του στο Euro2day.gr, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η ΕΔΕΥ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διενέργεια νέων σεισμικών ερευνών από τη νορβηγική PGS νότια της Κρήτης, αλλά και την προετοιμασία των στρατηγικών περιβαλλοντικών μελετών της περιοχής, ώστε να κινηθούν με ταχύτητα οι αξιολογήσεις μελλοντικών προτάσεων επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Μπασιάς, μιλά επίσης για πρώτη φορά και για τις προκλήσεις του project της αξιοποίησης της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα από το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως εξηγεί η ΕΔΕΥ, εκ των αρμοδιοτήτων της, δεδομένου ότι πρόκειται για εξαντλημένο κοίτασμα πρέπει να ερευνήσει γεωλογικά το υπέδαφος του, να εποπτεύσει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αλλά και να ερευνήσει τη γύρω περιοχή για το ενδεχόμενο ύπαρξης μικρών θυλάκων φυσικού αερίου.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.