18/9/19

Σαουδική Αραβία: Με 18 drone και επτά πυραύλους μάς χτύπησε το Ιράν



Νωρίτερα οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι από το ιρανικό έδαφος εκτοξεύθηκαν πύραυλοι τύπου Κρουζ - Το Ιράν αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη - Οι αντάρτες Χούτι προειδοποιούν για νέα «πιο επώδυνα» χτυπήματα

Στη γωνία βάζουν το Ιράν οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία, τη στιγμή που είναι έκρυθμη η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι. Αποδεικτικά στοιχεία που ενοχοποιούν το Ιράν, για τις επίθεσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco, παρουσιάζει και το Ριαντ, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, μετά την Ουάσινγκτον που υποστήριξε ότι πύραυλοι Κρουζ εκτοξεύθηκαν από ιρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τη νεότερη εξέλιξη που απασχολεί τη διεθνή επικαιρότητα, ο υπουργός Άμυνας τη Σαουδικής Αραβίας ισχυρίστηκε ότι από το Ιράν εκτοξεύθηκαν 18 drone και επτά πύραυλοι Κρουζ που έπληξαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Παρόλο που η Τεχεράνη αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικά με τις επιθέσεις, δίνει ανοιχτά δίκιο στους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, με δήλωση - «βόμβα» στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί μίλησε για λογική κίνηση άμυνας από πλευράς των Χούτι. Οι αντάρτες, με τη σειρά τους, εξαπέλυσαν νέες απειλές κατά του Ριάντ, προειδοποιώντας για ακόμη πιο επώδυνες επιθέσεις με τη φράση: «Το πετρέλαιο δεν είναι πολυτιμότερο από το αίμα του λαού μας της Υεμένης».

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, μετά τις επιθέσεις στην Aramco.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε, ακόμη, τις επιπτώσεις από την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον και άλλες χώρες θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν την αύξηση, εφοδιάζοντας την αγορά.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού εκτοξεύθηκαν μετά τις επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι μαχητές Χούτι στην Υεμένη, τους οποίους στηρίζει το Ιράν. Τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1988 κατέγραψε η τιμή του μπρεντ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

6 σχόλια:

  1. Λενε εξω τωρα. Οτι ολα ηρθαν απ το Ιρακ...και μαλιστα - το κλου- απ το μερος που βομβαρδισαν οι Ισραηλινοι προ ημερων με τα Φ-35...Ακριβως το ιδιο λενε...Τωρα τι ειναι αληθεια....αστο. Παντως ειναι και να γελας τι λενε οι Σαουδαραβες. Εδειξαν βιντεο ναρχεται ενα ντρον ...απ τον βορα..ειπαν. Δηλ ..μονο η Περσια ειναι...βορεια..και τα ντρον δεν αλλαζουν κατευθυνση οποτε τα διαταξουν ...ουτε οι κρουζ αλλαζουν...!! Το τι λενε ειναι να γελας.. θελουν πασει θυσια ναναι το Ιραν..Οι ..Ισραηλινοι ουτε που τους περασε απ τον νου .κι ας ειναι ταχα εχθροι..Καλα τους Χουτι ..δεν τους υπολογιζουν καν....κι ας χανουν απ αυτους..Η αεραμυνα τους ειναι ολη στραμενη στο Ιραν..υπ οψιν...Αρα η ειναι για πεταμα ..η δεν ηρθαν απ το Ιραν...!!! Επειδη τα ρανταρ της δεν περιστρεφονται..και κοιτανε μονο το Ιραν..τοτε ολα ηρθαν απ το πισω τυφλο σημειο...Απλα 10 χιλ. πριν εκαναν κυκλο τα οπλα.. ..μπορει και 5 χιλ...πιθανον για καλυτερη κστοπτευση στοχου ..αφου απο βιντεο εβλεπαν οι χειριστες τον στοχο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι ξέρω ότι τουλάχιστον 3 ιπτάμενα ραντάρ από Ramstein, κάθε μέρα είναι πάνω από χώρο αυτό. Λές τα συστήματα Patriot να παιρνουν εικόνα μόνο από τα δικά τους ?Μα αυτό είναι και το πλεονέκτημά τους. Ότι είναι διασυνδεδεμένα με πλήθος από σένσορες.
    Γεμίσαμε ειδικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειμαι ειδικος.Λογικα μιλω.Τωρα τα ιπταμενα ρανταρ ποτε...ποσο..κι αν εχουν ωρες τυφλες μαλλον εσυ σαν ειδικοτερος το υπογραφεις..

      Διαγραφή
    2. Κρις εσυ εισαι ειδικος ?
      Δεν μου λες..αυτα τα ιπταμενα ρανταρ..ολη μερα εκει...ερωτηση κανω οκ (?)...εως τωρα δεν εχουν δει 1) τον πυραυλο που χτυπησε το αμερικανικο γκλομπαλ χωκ...προ ολιγου..2) ολα τα ντρον των Χουτι τα δεκαδες σε αλλες επιθεσεις στην Σαουδ.Αραβια μηνες τωρα...και τους πυραυλους τους...Πως κι ετσι ??? Πηγαν για καφε ?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.