16/9/19

Στα τέλη του 2020 η δοκιμή των μελλοντικών τεθωρακισμένων οχημάτων αναγνώρισης των Πεζοναυτών



Στα τέλη του 2020 θα είναι έτοιμα για αξιολόγηση τα πρωτότυπα οχήματα του προγράμματος ARM (Armored Reconnaissance Vehicle – Τεθωρακισμένο Όχημα Αναγνώρισης), που πρόκειται να αντικαταστήσει τα διαθέσιμα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα LAV του Σώματος Πεζοναυτών.
Όπως επισημαίνει το «DVIDS», στόχος των ΗΠΑ είναι το τεθωρακισμένο όχημα που θα προκύψει από το ARM να εισέλθει σε υπηρεσία στα τέλη της επόμενης δεκαετίας. Το LAV βρίσκεται σε ενεργή χρήση από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με κύριο ρόλο την υποστήριξη των Ελαφρών Τεθωρακισμένων Ταγμάτων Αναγνώρισης τα οποία κάνουν κυρίως αποστολές αναγνώρισης.
Στο ARV θα εγκατασταθούν οι πιο ώριμες και χρήσιμες τεχνολογίες, που θα βοηθήσουν τα νέα οχήματα να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν απειλές από μεγαλύτερες αποστάσεις, και να μεταδίδουν πληροφορίες σε άλλες φίλιες δυνάμεις. Επιπλέον, τα οχήματα θα ενσωματώνουν ρομποτικές τεχνολογίες και στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το συμβόλαιο για τα πρωτότυπα οχήματα επίδειξης τεχνολογίας ανατέθηκε στις εταιρείες General Dynamics Land Systems (GDLS) και SAIC φέτος.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.