18/9/19

Ο Ιμάμογλου κόβει τις πολυτέλειες – Εξοικονομεί 50 εκατ. για την προσχολική εκπαίδευση - Ζητά το χειροκρότημα του Ερντογάν



Συνεχίζει να εφαρμόζει το προεκλογικό του πρόγραμμα σε μία προσπάθεια να εξοικονομήσει πόρους για τους δημότες της Κωνσταντινούπολης.
Με το που ανέλαβε στις 23 Ιουνίου (εκ νέου) την ηγεσία του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε να θέτει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις που είχε δώσει, πριν τις εκλογές της 30ης Μαρτίου. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου εγκαινίασε την 24ωρη λειτουργία των μέσων συγκοινωνίας και έκοψε τη χρηματοδότηση σε φιλοκυβερνητικά ιδρύματα.

Σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει πόρους προέβη σε μία ακόμα σημαντική κίνηση. Όπως ανέφερε στο Haber Global καταργήθηκαν 1250 δημοτικά οχήματα από το σύστημα, τα οποία θεωρήθηκαν πολυτέλεια για τον δήμο, καθώς το κόστος της χρησιμοποίησής του ήταν αρκετά υψηλό.

Όπως επεσήμανε ο Τραπεζούντιος πολιτικός, αυτά τα οχήματα κόστιζαν στον δήμο 50 εκατ.λίρες ετησίως, δηλαδή 250 εκατ.λίρες την πενταετία. Πρόκειται για ποσά με τα οποία θα μπορούσαν να συντηρηθούν 125 βρεφονηπιακοί σταθμοί.

«Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι προσφέρουμε προσχολική εκπαίδευση σε 13-14 χιλιάδες παιδιά», υπογράμμισε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Πόλης αποκάλυψε ποσά με τα οποία ο δήμος (προ διοίκησής του) χρηματοδοτούσε τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Mehmetçik Kut’ül Amare».

«Γιατί δόθηκαν 20-25 εκατομμύρια λίρες για μια σειρά του (καναλιού) TRT; Είναι δουλειά του δήμου να χορηγεί μια τηλεοπτική σειρά; Εάν εξοικονομήσουμε χρήματα από τέτοιες αδιαμφισβήτητες δαπάνες και τα επιστρέψουμε στην τσέπη του λαού της Κωνσταντινούπολης, αυτός που θα το χειροκροτήσει πρώτος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που διετέλεσε δήμαρχος αυτής της αρχαίας πόλης στο παρελθόν», ανέφερε ο Ιμάμογλου πετώντας το μπαλάκι στον Ταγίπ Ερντογάν.


ΧΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.