11/9/19

Δόθηκαν οι πρώτες τραπεζικές άδειες για Bitcoin στην Ευρώπη

Η μεταφορά κρυπτονομισμάτων αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ένα πορτοφόλι και ποια είναι τα σενάρια. Πώς γίνεται η επαλήθευση των συναλλαγών και ποιος ο ρόλος του blockchain.


Την Παρασκευή που μας πέρασε, είχαμε τη θεαματικότερη μεταφορά Bitcoin από πλευράς αξίας. Από 15 διαφορετικές διευθύνσεις μεταφέρθηκαν 94.505 Bitcoin, αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα και μόνο πορτοφόλι. Πλέον ο κάτοχος όλων αυτών των Bitcoin είναι ο ιδιοκτήτης του 5ου μεγαλύτερου πορτοφολιού στον κόσμο.
Όσοι δεν έχουν οικειότητα με τα κρυπτονομίσματα, ίσως απορούν πώς έχουμε ενημερωθεί για αυτή τη συναλλαγή. Σίγουρα θα έχουν ακούσει πως οι συναλλαγές σε Bitcoin είναι ανώνυμες. Πράγματι είναι ανώνυμες, αλλά καταγράφονται. Και μάλιστα όχι μόνο καταγράφονται, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σβηστούν ή να αλλοιωθούν. Αυτός είναι ο λόγος που παρά τη φήμη που συνοδεύει το Bitcoin, οι παράνομοι το αποφεύγουν γιατί τα ίχνη τους παραμένουν. Αυτό συνέβαινε τα πρώτα χρόνια, τότε που δεν γνωρίζανε λεπτομέρειες για τη λειτουργία του συστήματος, ούτε οι παράνομοι ούτε οι αρχές.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.