24/9/19

Η ύποπτη φιλολογία περί "συνεκμετάλευσης" και "να δώσουμε και κάτι στην καημένη την Τουρκία από τα πλούτη του Αιγαίου" - Μήπως πρέπει να νιώθουμε τύψεις κιόλας που απελευθερωθήκαμε από τους Οθωμανούς;

Του Σάββα Καλεντερίδη

Σημαντική μερίδα της ελληνικής ελίτ, αλλά και μέρος της κοινωνίας που εκ των πραγμάτων επηρεάζεται από αυτήν, έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της «συνεκμετάλλευσης» των ενεργειακών αποθεμάτων στις ελληνικές θάλασσες, γιατί δεν είναι μόνο το Αιγαίο αυτό που αμφισβητείται και διεκδικείται από την Τουρκία.
Ένα από τα επιχειρήματα που επικαλούνται οι αμύντορες της πολιτικής παράδοσης της Ελλάδας στην Τουρκία, είναι το εξής: «Για να αντιληφθείτε γιατί η Τουρκία ζητάει μερίδιο στα ενεργειακά αποθέματα του Αιγαίου, σκεφθείτε πώς θα νιώθαμε εμείς οι Έλληνες αν όλα τα νησιά ήταν τουρκικά. Αν δηλαδή έξω από τις ακτές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όλα τα νησιά ήταν τουρκικά. Δεν θα νιώθαμε ενός είδους ασφυξία και δεν θα ζητούσαμε κι εμείς δικαιώματα στη θάλασσα του Αιγαίου;».
Έτσι, μέσα από αυτό επιχείρημα προσπαθούν να «στρώσουν το δρόμο» στην όποια ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί αυτό που επιδιώκουν οι Τούρκοι, τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων των ελληνικών θαλασσών.
Όμως αυτό το ίδιο το επιχείρημα έχει και την αντιστροφή του.
Έχουν σκεφθεί ποτέ οι Τούρκοι πώς νιώθουν οι Έλληνες που η Τουρκία έχει τόσο μεγάλη έκταση, ενώ η Ελλάδα τόσο μικρή; Έχει σκεφθεί άραγε πώς νιώθουν οι Έλληνες που κατέχει όλες τις μέχρι πριν από έναν αιώνα ελληνικές πόλεις – όσον αφορά την πλειονότητα στην Ιωνία, την Αιολία, στις ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά, τη Θράκη και τον Πόντο;
Ένα άλλο επιχείρημα εκφεύγει της ψυχολογικής επιρροής της κοινωνίας και στοχεύει στο οικονομικό συμφέρον, στο πορτοφόλι, για το οποίο πολλές φορές ο Έλληνας είναι πρόθυμος να παραγράψει και εγκλήματα που έγιναν από τους πολιτικούς και τα κόμματα εις βάρος του και εις βάρος της ίδια της πατρίδας.
Το επιχείρημα αυτό λέει: «Οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ακόμα και πόλεμο για να μην μας αφήσουν να εκμεταλλευθούμε τα ενεργειακά αποθέματα των θαλασσών μας. Αντί να κάνουμε πόλεμο λοιπόν με τους Τούρκους, δεν είναι καλύτερο να επωφεληθούμε και οι δυο με την από κοινού εξόρυξη και εκμετάλλευσή τους;».
Είναι αυτό που λένε οι δικές μας ελίτ win-win, ενώ ο Ερντογάν και οι δικοί του λένε καζάν-καζάν,* που σημαίνει το ίδιο.
Αυτό το επιχείρημα βρίσκει το στόχο του σε πολλές περιπτώσεις. Αφενός μεν αποτρέπει τον πόλεμο και αφετέρου βάζει και το θέμα του κέρδους, ένα κέρδος που θα το νιώσει ο κάθε Έλληνας στο πορτοφόλι του. Όσον αφορά τον πόλεμο, οι αντίστοιχοι με τους δικούς μας γραικύλους Τούρκοι θα έλεγαν στην τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό: «Μα καλά, γι’ αυτά τα αποθέματα που ούτως ή άλλως δεν μας ανήκουν, θα κάνουμε πόλεμο, να χάσετε σ’ αυτόν τα παιδιά σας;».
Όμως αυτό δεν τολμάει να το πει κανένας Τούρκος, αφού όλοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, στηρίζουν τις πολιτικές της χώρας τους, ανεξαρτήτως κυβέρνησης.
Πάμε τώρα και στο... ζουμί της υπόθεσης, που είναι η «συνεκμετάλλευση», αλλά και αυτά που δεν μας λένε οι «επιχειρηματολογούντες».
Καταρχάς η συνεκμετάλλευση θα αφορά όλα τα κοιτάσματα, αφού αυτό είναι το σχέδιο και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας. Άρα, αν βρεθεί ένα κοίτασμα 6,5 μίλια έξω από το Λεωνίδιο της Κυνουρίας, σ’ αυτό η Τουρκία θα έχει δικαιώματα στα έσοδα 50%, γιατί αυτό είναι το ποσοστό που διεκδικεί.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Τουρκία επέβαλε τη θέλησή της με την απειλή πολέμου να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12νμ, την οποία οι ελίτ που προανέφερα θεωρούσαν επιθετική και επεκτατική πράξη και έπαιξαν το ρόλο τους να αποτρέψουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να το πράξουν.
Αυτό σημαίνει εκπλήρωση ενός στρατηγικού εθνικού στόχου για την Τουρκία και μια σοβαρότατη ήττα για την πατρίδα μας, μια ήττα για την οποία δεν πλήρωσε κανένας πολιτικός, αφού μας την «έφεραν» με βελούδινο τρόπο, ακριβώς για να μην είναι δυνατόν να επιμεριστούν ευθύνες στους υπεύθυνους.
Επίσης, συνεκμετάλλευση σημαίνει «νομή», και όταν νέμεσαι κάτι από μια περιοχή, τότε αυτοδικαίως απαιτείς και δικαιώματα κυριαρχίας.
Άρα, η συνεκμετάλλευση θα οδηγήσει νομοτελειακά στην απώλεια του Αιγαίου, το οποίο ήδη απειλείται από την εισβολή των ξένων, την οποία παρακολουθεί απαθής και η παρούσα κυβέρνηση.
Γι’ αυτό χτυπάμε καμπανάκι από τούτην εδώ τη στήλη προς όλες τις κατευθύνσεις.
  • Προς τις ελίτ, και τις λέμε να κόψουν το παραμυθάκι τους, γιατί τους πήραμε χαμπάρι.
  • Προς τους Έλληνες πολίτες, και τους λέμε να γίνουν πιο καχύποπτοι στα «μηνύματα» που κυκλοφορούν είτε από στόμα σε στόμα είτε έσω των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Προς την κυβέρνηση και τα κόμματα, και τους λέμε ότι δεν θα είναι ες αεί στο απυρόβλητο και ότι και αυτούς τους πήραμε χαμπάρι.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια για συμφωνία οροθέτησης και στη συνέχεια συνεκμετάλλευσης σε κοιτάσματα που βρίσκονται πάνω στην όριο γραμμή και πουθενά αλλού, δηλαδή σε κοιτάσματα που δικαιωματικά ανήκουν και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, θα πρέπει να γίνει μόνον όταν έχει ρυθμιστεί στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της πατρίδας μας.
Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια συνιστά ευθέως προδοσία εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην απώλεια εδάφους και θαλάσσιου χώρου της πατρίδας μας.
Προετοιμάστε λοιπόν κυβέρνηση και κόμματα την κοινωνία για όλα τα ενδεχόμενα, και μην ενσταλάζετε το δηλητήριο της ηττοπάθειας στους Έλληνες, προετοιμάστε το κράτος και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας και υπερασπιστείτε την Κύπρο, την Ελλάδα και τα σύνορά μας.
Και μην ξεχνάτε, σας πήραμε χαμπάρι και παρακολουθούμε κάθε βήμα σας και κάθε ενέργειά σας.
____
*Προστακτική του ρήματος kazanmak, που σημαίνει κερδίζω.
Σημοσιεύθηκε στην εφημερίδα κυριακάτικη δημοκρατία και στο Pontos-news

39 σχόλια:

  1. Τραγικός ο ακατανόμαστος 'έλληνας' (με μικρό ε)καθηγητής από τον Καναδα, τον είδα και έφριξα: τι το θέλαμε λέει και κάναμε την επανάσταση του 21 ; Δεν βλέπεις γύρω σου αχαρακτήριστε καθηγητάκο τα Αρχαία μας μνημεία ; Ο Ελληνισμός είναι σ ετούτο το χωράφι (αλλά και στο απέναντι) χιλιάδες χρόνια και το μαρτυρούν τα Μνημεία, επομέμως οι Οθωμανοι είναι που "τι ήθελαν εδώ", όχι εμείς, και το έχουν πάρει και οι Τούρκοι το βίντεο και το μοστράρουν ε ολούθε. https://youtu.be/yzkv0ByLOR8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ο Κιτσίκης, όπως και άλλοι που κάνουν πάρα πολλές δημοσιεύσεις, δεν έχουν χρόνο για να μελετήσουν την ιστορία και να βγάλουν σοβαρά αποτελέσματα. Από αυτούς τους πρόχειρους και ενθουσιώδεις καθηγητές υποφέρει σήμερα η ανθρωπότητα.

      Ωραία η Ελληνική σημαία των υποδουλομένων Ελλήνων της Τουρκίας στο βίντεο του παραβάτη, που νομίζουν ότι είναι Τούρκοι. Η ημισέληνος και το αστέρι πάνω στο δικεφαλο είναι Ελληνικό σύμβολο και υπάρχει σε πολλά αρχαία νομίσματα και Ελληνικές αρχαιότητες. Για παράδειγμα,
      της Ουρανούπολης
      MACEDON, Uranopolis. Circa 300 BC. Æ 13mm (1.44 g). Eight- pointed star and crescent / Aphrodite Urania seated left on globe.
      https://commons.wikimedia.org/wiki/File:MACEDON,_Uranopolis._Eight-pointed_star_and_crescent_-_Aphrodite_Urania._Circa_300_BC.jpg

      του Βυζαντίου
      THRACE, Byzantium/ Star and crescent.
      https://en.wikipedia.org/wiki/File:001-Byzantium-2.jpg
      κτλ

      Μέχρι το 1844 το αστέρι τους ήταν όπως το αρχαίο, οκτάκτινο. Μετά το 1844 μάγοι ξεγέλασαν τον σουλτάνο και το αντικατέστησαν με την πεντάλφα που προέρχεται από σατανιστικές εταιρείες οι οποίες υπάρχουν μέχρι και σήμερα μέσα στην Τουρκία.

      Η επιστροφή των λαών της Τουρκίας στις αρχαίες παραδόσεις και θρησκείες είναι μονόδρομος για να βρουν τον εαυτό τους.

      Η Τουρκική σημαία πρέπει να βγάλει την πεντάλφα των αθέων και σατανιστών και να επιστρέψει στο αυθεντικό Ελληνικό οκτάκτινο ή εξάκτινο, που υπήρχε και αυτό.

      Αν οι Τούρκοι δεν επαναφέρουν το Ελληνικό αστέρι στη σημαία της Τουρκίας, και αφήσουν την σατανιστική πεντάλφα, δεν θα βγει σε καλό για τη χώρα τους. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και άλλες χώρες στις σημαίες τους.

      Διαγραφή
    2. Ο Κιτσικης εχει ενα μπλογκ , στο οποιο οι σχολιαστες ολο και μειώνονται (επι της ουσιας ειναι δυο συμπεριλαμβανομενου του Κιτσικη) , αυτο δεν συμβαινει γιατι δεν το διαβαζουν ή γιατι δεν σχολιάζουν , συμβαινει απλα γιατι λογοκρινει οποιαδηποτε διαφωνία.

      Διαγραφή
    3. @ Παραβάτης

      O κ. Κιτσίκης, είναι ό,τι καλύτερο σώζεται σήμερα, από την τάξη των Φαναριωτών υψηλόβαθμων υπαλλήλων της Υψηλής Πύλης. Οπότε μην απορείτε.

      Εδώ τον καιρό που ήταν σύμβουλος του Οζάλ:

      https://i.postimg.cc/qMZ1Tb9w/hqdefault.jpg

      (2 θέσεις δεξιά του Οζάλ με το γκρίζο σακάκι). Με απλά λόγια, σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου επί Οζάλ, αυτός θα συμβούλευε τον Οζάλ πώς να νικήσει την Ελλάδα. Άρα μην απορείτε.


      Κύριε Καλεντερίδη, έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά δεν είναι μόνο η φιλολογία. Η Ελλάδα έχει ήδη παραιτηθεί από την ιδέα έστω κάποιας εξοπλιστικής ισορροπίας με την Τουρκία και θα δείτε, πως και αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για τη συνεκμετάλλευση. Εγώ πέρισυ πρώτη φορά άκουσα Έλληνα γεωπολιτικό αναλυτή, να λέει ανοιχτά "τι να κάνουμε με την Τουρκία; Γροθιά στο βράχο"; Σε αυτό το μοτίβο θα κινηθούν οι πολιτικοί και θα γίνει στο τέλος και η συνεκμετάλλευση και μη γίνουν κι άλλα ακόμα...

      Διαγραφή
  2. Σήμερα, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι απόγονοι Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της ανατολικής Θράκης και Κωνσταντινούπολης.
    Απαράδεκτη και η σημερινή και κάθε Ελληνική κυβέρνηση που δεν θέτει ζήτημα επαναπατρισμού τους, όσο και θέμα ενημέρωσης τουλάχιστον των μισών πληθυσμών στην Τουρκία σχετικά με τις Ελληνικές ρίζες τους. Τα Ελληνικά πρέπει να μπουν σε όλα τα Τουρκικά σχολεία, ως υποχρεωτική δεύτερη γλώσσα. Ο βίαιος εκτουρκισμός που έγινε κατα κύμματα και άρχισε τον 11ο αιώνα, πρέπει να αντιστραφεί αν Δύση και Ανατολή θέλουν να έχουν μέλλον.

    Αυτά πρέπει να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον κάθε ηγέτη κάθε δύναμης ο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός, και όχι με υποχωρητικές και άλλες βλακώδεις πολιτικές να σπρώχνει στην ξενιτιά όσους Έλλαδίτες και Κυπρίους υπάρχουν ακόμα.

    Η Ελλάδα με την υπογεννητικότητα, τις εκτρώσεις, τα τροχαία, τα τατουάζ, τα σκυλάδικα κτλ, έχει μπει σε ένα σπιράλ θανάτου. Μέσα στο σπιράλ κολλημένος και ο Κυριάκος, δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα για να την αλλάξει. Μόνο με σκληρή κυβέρνηση κατά της διαφθοράς, πολιτιστικής και οικονομικής, θα δούμε φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Όμως αυτό το ίδιο το επιχείρημα έχει και την αντιστροφή του" Μα αυτο ακριβως ειναι , απλα τα τα επιχειρηματα τους δεν ειναι λογικης αλλα προπαγανδας , ειναι ρητορικης και οχι διαλεκτικης.

    Αν η Ελλάδα δεν θελει πολεμο μια, η Τουρκία με εμας δεν θελει δεκα και αυτο ειναι απλο, αν χασει εχει γινει Κουρδισταν , αν μας νικησει εχει συνδιαχειρηση με το Κουρδισταν.

    Το δημογραφικο λυνεται πολυ απλα μεσα σε λιγα χρονια και δεν χρειαζονται 200.000 Ινδοι αγροτες οπως εχουν ονειρωξεις καποιοι που γραφουν εδω μεσα. Αλλα και λιγοι να ειμαστε δεν ειναι προβλημα , αν μας αντικαταστησουν ναι τοτε ειναι προβλημα για το εθνος.

    "..και μην ενσταλάζετε το δηλητήριο της ηττοπάθειας στους Έλληνες"

    Όποιος ενδιαφερεται για το Μελλον του δηλωνει παρον και το δημιουργει.

    Ειναι απλα τα πραγματα.


    ΥΓ. "Και μην ξεχνάτε, σας πήραμε χαμπάρι και παρακολουθούμε κάθε βήμα σας και κάθε ενέργειά σας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τ,

      Για να μη θέλει ο άλλος πόλεμο ή καλύτερα (γι αυτόν), τοπικό θερμό επεισόδιο, πρέπει εσύ, να έχεις πειστική αποτροπή. Και στα μέσα και στα λόγια (να εκφράζεται πειστικά η βούληση). Αφήνω καλύτερα τα λόγια... Στα μέσα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει το ίδιο βιολί, δίνοντας 500 εκ. το χρόνο για εξοπλιστικά, τη στιγμή που η Τουρκία , κρίση-ξεκρίση, πατάει γκάζει, θα φτάσουμε στο σημείο γελοιοποίησης του ποντικού που βρυχάται (όπου ποντικός, η Ελλάδα). Για την ακρίβεια δε θα βρυχάται καν, θα είναι σαν την Κύπρο, που βγαίνουν κάθε 3 και 5 στα κυπριακά ΜΜΕ πολιτικοί και λένε "εμείς δε μπορούμε να τα βάλουμε με την Τουρκία".

      Δηλαδή, το "ού πόσοι, αλλά πού", δε φτάνει να το λες, πρέπει να έχεις και τα εχέγγυα να το λες αξιόπιστα. Γιατί αυτοί που το έλεγαν, το έλεγαν με τη σιγουριά αυτού που ξέρει ότι υπερέχει έναντι οποιουδήποτε βαρβάρου, στην πολεμική τέχνη και είχε και ατρόμητο φρόνημα.

      Η Ελλάδα, με τις πολιτικές αφελληνισμού και τουρκολαγνείας που καλλιεργεί εδώ και χρόνια και με τα εξοπλιστικά στο ρελαντί, ως πότε θα "φοβίζει" την Τουρκία; Και ως πότε οι Έλληνες φαντάροι θα έχουν "ατρόμητο" ηθικό, όταν κάθε μέρα, οι Τούρκοι προκαλούν και η Ελλάδα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει (στρατηγική ψυχραιμία στη σφαλιάρα); Εμένα πέρισυ το φθινόπωρο, με πήρε τηλέφωνο συγγενής από την Ελλάδα, να με ρωτήσει "τι ακούω εδώ ότι θα γίνει με τους Τούρκους", για να δει αν θα στείλει το γιο της πίσω στο εξωτερικό, όπου είχε σπουδάσει, γιατί ο γιος μόλις είχε απολυθεί από το στρατό. Πόσους άλλους τέτοιους αξιόμαχους νέους έχει η Ελλάδα με την πολιτική που ασκεί;

      Ξέρω πολλούς που έχουν σκυλιά-φύλακες. Ασκούν αποτροπή. Δεν ξέρω όμως κανέναν, που να έχει βάλει κανίς για σκύλο-φύλακα.

      Όσο για τα "σας πήραμε χαμπάρι", κοιτάξτε. Έχω ξαναγράψει τη γνώμη μου, πως ο Τσίπρας με βάση τις ευρωεκλογές, πλήρωσε με 4% τις Πρέσπες. Και πάντως, διατηρεί δυνάμεις και νομοτελειακά, κάποια στιγμή θα ξαναγίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη ΝΔ, οι απειλές "σας πήραμε χαμπάρι", ειδικά αυτή τη στιγμή, είναι άσφαιρες, γιατί το ερώτημα είναι το εξής: Αν η ΝΔ τα πάει καλά στην οικονομία, θα τη μαυρίσει ο κόσμος αν κάνει μια συνδιαχείριση στο Αιγαίο, "για να μη γίνει πόλεμος;". Αμφιβάλλω. Να τη μαυρίσει και να ψηφίσει ΠΟΙΟΝ; Τον...Τσίπρα;;;

      Και κάτι τελευταίο. Αυτό που θα μπορούσε να περιγραφεί ως "ήττα" για την Τουρκία, είναι πολύ πιο περιορισμένο σε σχέση με την Ελλάδα. Δηλαδή, ήττα για την Ελλάδα, μπορεί να είναι: ήττα στην Κύπρο, απώλεια έστω και βραχονησίδας, απώλεια στη Θράκη. Για την Τουρκία, οι "επιλογές ήττας", είναι πολύ λιγότερες.

      Διαγραφή
  4. Αυτο το 'Ελληνικη ελιτ' μπορει κανεις να μου το εξηγησει με ορους της σημερινης Ελληνικης πραγματικοτητος ;.
    Μαλλον σκουπιδια,προδοτες,πατριδοκαπηλους,πουλημενους και κατοχους υπερακτιων λογαριασμων θα εννοει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελίτ σε κάθε χώρα, είναι το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και οι διαμορφωτές κοινής γνώμης. Υπάρχει και η πνευματική ελίτ, που στην Ελλάδα είναι μάλλον αδρανής ή ικανό μέρος της ασκείται κι αυτό στο άθλημα του εθνομηδενισμού.

      Διαγραφή
    2. Μιλαμε για την εθνικη ομοσπονδια 1000 μαφιοζων εγκληματιων υπευθυνων ολων των καταστροφων στην χωρα..Μια ενωση απ τα ..Βδεληρα γενη που καταδιωξε ο Μ .Αλεξανδρος..Τα οντα που βρωμανε πατοκορφα..και προκαλουν τοση αηδια μεσα μας..1000 Τρουβαδες που κωβουν βολτα γυρω μας τοσα χρονια..ααν βασιλιαδες.Κατι παραφρονες γεροι...Οτι ρωτανε σε μας ισχυει και για τις περιουσιες τους και την δικη τους ζωη..Δεν τους αφουγκραζομαστε.πια.οπως χθες..Μαχαιρια τροχιζουμε τωρα... Εποικιζουν την χωρα και ρωτανε ποιους ??? Εμας η τους εποικους που φερνουν ??? Πητε τιυς ολους αυτους τους γερους..οτι οι εποικοι εχουν δικη τους Ελιτ..και την παλια την πανε.για ..χαλαλ..και....γκαμεα...!!!

      Διαγραφή
  5. Κρίμα δεν είναι η καημένη η Τουρκία που κατέσφαξε τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και κατα βίασε τή Κύπρο?
    Σύγχρονοι γενίτσαροι ελεήστε τόν φτωχό ισλαμοφασιστα για να πάρει και άλλα όπλα για να μπορεί να σας π...ξει.

    Οποιος λέει να δώσουμε έστω και μία πέτρα στους δυνάστες του Ελληνισμού Τούρκους ειναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ και σίχαμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάτι περί "προδοσίας"... Έχω διαβάσει εκτιμήσεις, ότι νότια της Κρήτης μπορεί να υπάρχουν και κοιτάσματα αξίας 1 τρις. Εγώ σας λέω, πως είναι υπερβολές και είναι 200 δις. Ένα κανονικό κράτος, στη θέση της Ελλάδας, που ΔΕΝ έχει σκοπό να κάνει συνδιαχείρηση και με δεδομένα τα τουρκικά εξοπλιστικά, ρητορική περί γαλάζιας πατρίδας, κλπ, τι θα έκανε:
    1) Θα στρίμωχνες την Τουρκία διπλωματικά (μέσω ΕΕ), για να πάνε στη Χάγη;
    2) Θα κήρυσσε ΑΟΖ, ακριβώς για να στριμώξει την Τουρκία και να πάνε στη Χάγη;
    3) Θα έκανε την καρδιά της πέτρα και θα έλεγε "θα κόψω από αλλού, αλλά θα βρώ τουλάχιστον άλλο 1 δις το χρόνο για εξοπλιστικά, θα αυξήσω 3 μήνες τη θητεία, για να περάσω το μήνυμα στον άλλο, ότι δεν είμαι "ξεβράκωτος", γιατί μετά θα το πάρω πίσω πολλαπλάσια;
    4) Δε θα έκανε τίποτα;

    H Ελλάδα, κάνει το 4. Στο φτωχό μου μυαλό, το 4, το κάνεις όταν θες να πας τελικά σε συνεκμετάλλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν αυξήσεις την θητεία κατά 3 μήνες, τα πράγματα είναι απλά. Η Ελλάδα έχει κραυγαλέο παραγωγικό έλλειμμα. Το ζήτημα είναι πάνω από όλα βέβαια πνευματικό, αλλά αν θέλεις να κάνεις κάτι απλό και πρακτικό. Εσωτερική υποτίμηση για να δείξεις σιδηρά βούληση για παραγωγή. Υποτίμηση τόσο όσο να πέσει η ανεργία στο 5%. Λίπος υπάρχει. Πχ Δεν μπορώ να καταλάβω πως η σύνταξη ενός ταχυδρομικού είναι μεγαλύτερη από τον μισθό ενός courier;
      Μια τέτοια κίνηση σιδηράς βούλησης θα δημιουργούσε έκρηξη επενδύσεων και θα έδινε στο κράτος δυνατότητα να προεξοφλήσει έσοδα για πολεμικούς εξοπλισμούς.
      Προς το παρόν η χώρα είναι τεχνολογικά υποανάπτυκτη.
      Επίσης, υπομονή μέχρι τα αποτελέσματα των ερευνών νοτίως της Κρήτης. Μετά θα μπορούσε να γίνει προεξόφληση.

      Διαγραφή
  7. 1)Proverb
    "give them an inch and they'll take a mile"
    Meaning
    Granting someone a limited concession will encourage them to take greater liberties.

    2)Οι Τούρκοι δεν θέλουν μόνο την 'συνεκμετάλλευση' των υδρογονανθράκων.
    Αυτό είναι μάλλον το ελάσσων για αυτούς.
    Θέλουν την Δυτική Θράκη μέχρι την Καβάλα, ('Ο Εθνικός τους όρκος', "Mîsâk-ı Millî ή Millî Misak", το απαιτεί) και όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, (αρκετά είναι στρατηγικής σημασίας διότι ουσιαστικά είναι επέκταση των Στενών).
    Όταν μάλιστα τα πάρουν, θα έχουν και το 100% των υδρογονανθράκων του Ανατολικού Αιγαίου. Έτσι απλά.

    3)Η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει στις διαρκώς αυξανόμενες διεκδικήσεις της, ότι και να τους παραχωρήσει η Ελλάδα, διότι:
    α)Η Ελλάδα είναι οικονομικά κατεστραμμένη.
    β)Ο Ελληνικός πληθυσμός έχει, κατά σημαντικό μέρος του, εκφυλιστεί, φθίνει αριθμητικά και αντικαθίσταται από αλλοδαπούς Μωαμεθανούς και "ισλαμοποιείται".
    γ)Εξοπλισμούς, η Ελλάδα, εδώ και μία δεκαετία ουσιαστικά δεν έχει κάνει.
    δ)Με την πολυπολιτισμική και άθεη Παιδεία, η νεολαία της Ελλάδος, έχει γενικά χάσει τα πατριωτικά και τα θρησκευτικά της χαρακτηριστικά. Πολλοί, είτε αρνούνται την στράτευση, είτε την αποφεύγουν.
    ε)Οι πολιτικές του ηγεσίες είναι από κάκιστες (της αριστεράς) έως πολύ μέτριες (της δεξιάς).

    4)Τι πρέπει να γίνει?
    Χρειάζεται εσωτερικά η χώρα μας ταχύτατη αναδιοργάνωση, δηλαδή, βελτίωση της οικονομίας, της Παιδείας, άμεσους σοβαρούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς, αύξηση της στρατιωτικής θητείας με πολύ καλύτερη εκπαίδευση, να σταματήσει ο εποικισμός της χώρας και να εκδιωχθούν οι λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Φωτη μιλαμε για τον ιδιο τον Διαβολο και τα παιδια του. ( με κερατα βερνικομενα )
      Αν ερχοταν ο ιδιος με ενα ονομα..το δικο του..Ολοι μα ολοι θα ηταν εναντιον του .Ποιος δεν θαταν αν ηξερε ?? Ετσι σκεφτηκε ενα κολπο !!! Εδωσε στον εαυτο του 1.000 ονοματα αλλα !! Να μην τον διακρινει κανεις. Να μερικα απ τα πολλα :" φιλελε"....ακρο δεξιο...δεξιο...κεντρο..αποκεντρο...μεσα αριστερα..εξω.αριστερα..διαγωνια..χιαστι...ακρο αριστερο...πιο ακρο απ τα ακρα...περα απο καθε ακρο..στο υπερπεραν μεσο ακρο...κλπ..Ειπε δε..πως ετσι αυτα τα βληματα θα αφησουν εμενα ησυχο να κανω την δουλεια μου..και το πολυ πολυ να σκοτωθουν μεταξυ τους σαν χαιβανια.
      Κι αυτο εγινε..
      Γιαυτο τον λογο ο Διαβολος και τα ...δρακουλινια του ειναι παντου σε παραλλαγες παντα διαβολικες.

      Διαγραφή
    2. Βομβα Βαρβιτσιωτη νο 2..
      Θα δωσουμε εξοδο ..στα Σκοπια...στην ...θαλασσα...στον Θερμαικο !!! Αλιευτικα...λιμενικο..πολεμικο ναυτικο ισως...και γιατι οχι ..και ΑΟΖ ???? !!!!!!! Παμε για ψαρεμα ??
      Χαμος απο γκομενες και...μανες στο Βενιζελος αιρπορτ...Θυελα ..σελφυ..κλπ..Ηρθε ο ...Θεος της Τουρκιας ενας ηθοποιος ...Τον εφερε ο ..Αλαφουζος ..για την Ελληνοτουρκικη φιλια !!!!!!! Δωστε του ...λουκουμι !!!! Παντου δρακοι και ..δρακουλινια !!!! Ολα βερνικομενα....Κλειστε τις μυτες ολοι....Μποχα...

      Διαγραφή
    3. Έτρεξαν οι Ελληνίδες να υποδεχθούν τον Τούρκο ηθοποιό στο Ελ. Βενιζέλος….
      https://tourkikanea.gr/arthra-tou-istologiou/ellinofones/

      Διαγραφή
    4. Λυπηρό, δέν υπάρχει σωτηρία με τέτοια βλακεία ..

      Διαγραφή
    5. α)Να προσθέσουμε πως σχεδόν όλα τα μεγάλα Ελληνικά κανάλια, παίζουν πληθώρα τουρκικών σειρών, ενώ το 38% περίπου της Κύπρου είναι υπό Τουρκική Κατοχή.
      β)Πως σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, (που ανήκουν στην ελίτ της χώρας), αποκαλούν μονίμως τους λαθρομετανάστες ως δήθεν 'πρόσφυγες', κάνοντας 'πλύση εγκεφάλου' στον ευσυγκίνητο και γενικά ανόητο Ελληνικό λαό, διευκολύνοντας έτσι την 'ισλαμοποίηση' της χώρας μας.
      γ)Πως το Ελληνικό κράτος απαγορεύει στα ΜΜΕ να ανακοινώνουν τα ονόματα των κακοποιών, διότι πολλοί από αυτούς είναι αλλοδαποί μετανάστες.

      --------------------------------------------------------------------

      "Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος."

      "Θα έλεγε τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες, διά να αποδειχθή, ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν."

      "Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι οι Αθίγγανοι, οι γελωτοποιοί ούτοι πίθηκοι (καλώ δε ούτω τους λεγομένους πολιτικούς). Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των."

      Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

      Διαγραφή
    6. Ο πιθηκος και η αληθεια..
      (Αλντους Χαξλευ)
      Μορφες μπαμπουινων υποταγμενες σε εναν Υπατο Γοριλα..τον ιδιο τον Διαβολο αυτοπροσωπως !
      Προτεινω κατι.
      Επειδη οτι ονομα τους δινουμε ..τους αθωωνει ..τους εξιδανικευει..τους δινει αιγλη και κυρος..τους κρυβει ..τους περιποιει τιμη και δοξα..διασπα την συγκεντρωση και την σξιολογιση μας..στην αληθινη μορφη και ουσια αυτων των οντων..Προτεινω το αληθινο τους ονομα να χρησιμοποιουμε καθε μερα.!!! Διαβολοι !!!
      Το ονομα και η χρηση του σε μεγαλους αριθμους ανθρωπων θα απομυθοποιησει τις ιδιοτητες πουχουν ψευδως και παραπλανουν τον απλο κοσμο...και θα φερει την κοινωνικη ντροπη και τον διασυρμο αυτων των οντων στην κοινωνια.Ποια γυναικα η παιδι τους δεν θα ντρεπεται στο ακουσμα της ιδιοτητας του αντρα η πατερα τους ??? Πως θα παριστανουν την φιγουρα που τωρα κανουν..?? Που θα πηγαινουν οτσν ολοι τους φτυνουν.? Οταν τους θεωρουν αποβλητα ανθρωπων ?? Διοτι πολυ μας παραπλανησαν με ενα ανυπαρκτο κυρος...πισω απο ομορφες λεξεις.
      Εχουν διαλυσει την χωρα απ ακρη σ ακρη.
      Μην τους λεμε φιλελευθερους η σοσιαλιστες ..η οτιδηποτε.Τους τιμαμε ετσι.
      Ειναι διαβολοι ποταποι.Και βρωμανε φουλ ..

      Διαγραφή
  8. Μπράβο κύριε Καλεντερίδη. Πολύ καλό και χρησιμότατο το άρθρο σας (όπως και η έξοχη εθνο-ψυχαναλυτική γελοιογραφία): Μαστίγιο στήν έξωθεν καί "άνωθεν" καλλιεργούμενη διαστροφή ενός εθνικού μαζοχισμού. Καλλιεργούμενη από μιαν αθεράπευτη κληρονομική πυορροούσα εστία "ελληνοποιημένων" πρακτόρων του αφελληνισμού και ντόπιων ψυχικών, πνευματικών και κοινωνικών λυμμάτων. Καλλιεργούμενη εντατικά τις τελευταίες δεκαετίες, μέ λιπάσματα ξένων Βιομηχανιών (Ροκεφέλερ,Ρότσιλντ, Σόρος καί Σια), η εστία αυτή έχει προσλάβει θανάσιμα απειλητική έκταση, βάθος και δύναμη ελέγχου. Σε βαθμό που καθιστά αγωνιωδώς επίκαιρο και επείγον τό σάλπισμα του εικονιζόμενου στην γελοιογραφία Αθάνατου Νεο-΄Ελληνα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: "Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους".
    Γι' αυτό, το φραστικό μαστίγιο που υψώνει το άρθρο σας θα εκτίνασε σπινθήρες εμψύχωσης
    των καταπιεσμένων Ελλήνων πατριωτών, εάν είχαν την αίσθηση ότι εκφράζει μια συλλογική
    δυναμική απόφαση θεραπευτικής αντίδρασης για την τροχοπέδηση της κούρσας προς την εθνική εξαφάνιση του ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν κάθεσαι και λες , εσύ ο Έλληνας για συνεκμετάλλευση το παιχνίδι είναι χαμένο !!!!
    Όταν κάποιος σου λέει εδώ και πολύ καιρό για την ΑΟΖ , για Καστελόριζο, για το Αιγαίο και εσύ σαν πολιτισμένος δεν μιλάς, έρχεται η ώρα που αφού σε έκανε πλύση εγκεφάλου, σου βγάζει και τον χάρτη με μισό - μισό το Αιγαίο, έρχεται λοιπόν η ώρα και σου τα παίρνει αμαχητί !!!!!
    Και ο μεγαλύτερος βλακας να ήταν ηγέτης της χώρας τέτοια λάθη δεν θα έκανε !!!!
    Αυτοί όλοι που ηγηθηκαν πρέπει να δικαστουν για εσχατη προδοσία, όλοι τα τελευταία 15 Χρόνια !!!
    Τα λάθη είναι καθαρά δικά μας !!!!
    Αυτοί είμαστε, ένα μάτσο βρώμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπον κυριοι ευγενικοι..
    Παρτε και την δηλωση σοκ εθνικης αναπτερωσης και προθεσεων του κ.Βαρβιτσιωτη στην Βουλη πριν λιγο...
    "Οι αριθμοι σε κανονια κι αεροπλανα δεν ειναι ...υπερ μας..!!!! Αρα η ..διπλωματια..πρεπει....κλπ.
    Κλπ...κλπ.."....!!! !!!!!
    Λοιπον κ. Ουρακουλουμ ..Αστεριε...κι ολοι ????
    Δεν μας ...παιρνει ..λεει !!!!! Λογω ..αριθμων.!!!! Το ιδιο ειπαν και στην Σαλαμινα το ..ετος εκεινο ..Δεν τους...επαιρνε !!
    Αν αυτο το γενος δεν ειναι διαβολικο ...τι ειναι ??? Αγιο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, έτσι είπε; Να σας πω ότι εξεπλάγην; Θα σας έλεγα ψέματα. Κύριε Δημήτρη, το ελληνικο πολιτικό προσωπικό, δεν έχει εθνικό όραμα και στρατηγική. Είναι απλά μάνατζερς (και συχνά αποτυχημένοι) και διεκπεραιωτές υποθέσεων μεγαλοπαραγόντων της οικονομικής ζωής. Τον Ιούλιο είχα γράψει πως σκοπιανό και Αιγαίο έχουν ήδη κλείσει, μόνο το δημογραφικό μένει.

      Μια νορμάλ χώρα, που κάθεται σε θησαυρό 1 τρις και που ξέρει ότι έχει κακό γείτονα που τον εποφθαλμιά, δε συμπεριφέρεται "πέρα βρέχει" σαν την Ελλάδα. 500 εκ. για συντήρηση και νέους εξοπλισμούς και 9 μήνες θητείας. Τη νορμάλ χώρα, την πιάνει άγχος, για το πώς θα θωρακιστεί γρήγορα, ώστε να προλάβει να πάρει το θησαυρό, έχοντας ακόμα αποτροπή. Δεν έχεις άγχος, μόνο όταν έχεις αποφασίσει πως δεν αξίζει τον κόπο ούτε να ξοδεύεσαι ούτε να χάνεις ψήφους με επέκταση θητείας, μιας που θα το φέρεις με τρόπο στο λαουτζίκο και θα το περάσεις, όπως άλλωστε πέρασαν και οι Πρέσπες. Εντάξει, θα φωνάξουν πάλι κάποιοι γραφικοί, αλλά όπως κατάπιαν τις Πρέσπες, θα καταπιούν κι αυτό.

      Άλλωστε, προτιμάτε πόλεμο; "Γροθιά στο βράχο"; Αφού ο Τούρκος δείχνει έτοιμος για όλα. Εσείς θα ρισκάρετε το παιδί σας;

      Είχα γράψει πως οι Έλληνες πολιτικοί, θα φέρουν την Ελλάδα σε στρατηγικό αδιέξοδο και αυτοπαγίδευση. Δηλαδή, ακριβώς αφού πέταξαν λευκή πετσέτα στην άμυνα (η μείωση θητείας πριν ακόμα την κρίση), θα ανοίξει τόσο η ψαλίδα, που μετά δικαίως θα σου πουν "αφού θα μας τσακίσουν, δεν τα μοιράζουμε καλύτερα με ειρήνη;".

      Διαγραφή
    2. Το σόι Βαρβιτσιώτη εκλέγεται εδώ και 60 συναπτά χρόνια. Επομένως γιατί να μην το επανεκλεγεί και τα επόμενα 4 χρονάκια βρέξει χιονίσει?

      Ο Μπέμπες-Βαρβιτσιώτης έχει το ακαταλόγιστο ένος τοπικού ποντίφικα και ψηφίζεται αβλεπί από ρουσφέτο-αρπάχτρες. Επομένως μπορεί να δουλοπρεπεί ατιμωρητί για πάρτη μας…

      Διαγραφή
  11. Και θυμίζω, πως "ΞΑΦΝΙΚΑ", φέτος, βγήκαν (υπερκομματική στήριξη), με συναφείς θέσεις: Σημίτης, Κοτζιάς, ένας άλλος του ΣΥΡΙΖΑ που μου διαφεύγει, Δένδιας σε ξένο ΜΜΕ, ΓΑΠ και τώρα Βαρβιτσιώτης και προλειαίνουν το έδαφος.

    Πότε είχατε ακούσει τελευταία φορά, να βγαίνουν από όλα τα κόμματα σε τέτοια συγχορδία; Τυχαίο; Όχι... Οι Πρέσπες δείχνουν το δρόμο. Ο Έλληνας θα φωνάξει, θα πλαντάξει, αλλά τελικα, θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχορδια θα πει ...κεντρο ελεγχου..μαεστρος..κεντρο βαρους..στρατηγειο...πλανο..στοχος..στρατηγικη..και........πιονια. Υπαρχει βαρυτητα χωρις μαζα ?? Συστημα ηλιακο η γαλαξιακο χωρις κεντρο βαρυτητας οπου γυριζει ?? Ακτινοβολια χωρις πηγη ?? Ποταμι χωρις πηγες ?? Οχι....Καπου εδω γυρω υπαρχει ενα κεντρο.Αφανες.Και θα φαει την χωρα ολη ..με μονο οπλο την αφανεια του.!!! Γιατι οι ανθρωποι πιστευουν μονο οτι βλεπουν !!! Αν κι ο Θεος τους εδωσε μυαλο για να βλεπουν πιο περα απ τα ματια.Απ την μερα που οι Ελληνες στηριξαν την ζωη μονο στα ματια..απ το 1970 και μετα...και μπηκε κι η κοιλια στην μεση...να τι γινεται...Ο Βαρβιτσιωτης..ο Τσιπρας..ο ταδε...η ταδε ...ο ταδε λαμογιος καθηγητης..γιατρος..κλπ..Τα δρακουλινια.
      Κοιτα φιλε Ουρακολουμ..αν δεν θελει η δεν μπορει απο δειλια κι ανικανοτητα η Ιερουσαλημ να σωθει...ουτε ο Ιησους θα την σωσει.Θα σεβαστει την θεληση της...Και δεν θα χασει το συμπαν τιποτε. Η πολη θα χαθει κι οι ανθρωποι της οι χοντροκεφαλοι.Κοντευουν να μας ...πηδηξουν και ..τα Σκοπια ..κι ολοι οι πηδηχτες ...Τον βλεπεις τον Βαρβιτσιωτη...ειναι προθυμος ο τυπος για λουκουμι...

      Διαγραφή
  12. Στου" προσκυνημενου και απληστου τη πορτα οσο θελεις βροντα".Γι"αυτους η λυση ειναι η ρηση του" Γερου του Μορια".
    Οι Τουρκομογγολοι κρεμασαν Προεδρο, εμεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φανταζεσε Ουρακολουμ τους πιλοτους μας κλπ...τι τους ειπε ο Βαρβιτσιωτης ??? Παιδια χασατε.. οι αλλοι ειναι πιο πολλοι !!!! Παρατηστε τα !!!! Εγω δεν θα ξαναπετουσα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο...Ήδη είχα διαβάσει ένα άρθρο για πιλότο που έλεγε πως παραιτήθηκαν κάποιοι συνάδελφοί του, επειδή απλά δεν πετούν... Αν πηγαίνει και ο κάθε πολιτικός και τους λέει και ότι, ξέρετε, μειονεκτείτε αριθμητικά, μετά τους αφήνει και με σαράβαλα ή χωρίς ανταλλακτικά, καλύτερα να το πουν ευθέως στο λαό πού το πάνε και να αφήσουν τα προσχήματα.

      Διαγραφή
    3. Μενω κ.Ουρακολουμ κοντα στο μεγαλυτερο πολεμικο αεροδρομιο της χωρας. Το αρχηγειο . Παλια ακουγες ολη μερα βομβους κινητηρων. Ασκησεις..πτησεις..εκπαιδευσεις..χαμος. Τακτικα και ..ατακτα. Ασε τις νυχτερινες πτησεις κι ασκησεις... Δεκα κοντα χρονια τωρα..εγινε νεκροταφειο !! Σπανια πετουν...Προσεχε...με τις Τουρκικες παραβιασεις και προκλησεις στο υψιστο οριο !!!! Τοτε ηταν αυτες σπανιες !!! Μιλω εντιμως ..Δεν λεω αλλα ..ειναι κακο...Τοτε προστατευαν την χωρα απ ..τους ..Ρωσους !!! Τωρα ειναι οι Τουρκοι....δεν βαριεσαι...Δεν φταινε οι ανθρωποι...Αλλα αυτα τα καθηκια που λενε μας ..σωζουν 10 χρονια σε ολα
      !!! Αυτοι που κατεστρεψαν τα παντα !!! Και τωρα το ιδιο κανουν...!!! Τοχασε ο κοσμος ??? Τοχασε !!!
      Οχι συνδιαχειρηση θα κανουν...μονο....οχι εποικισμο που κανουν...αλλα φοβαμαι κι ολοκαυτωμα θα κανουν ..!!! Ελα ομως που ο κοσμος αν δεν το δει στην πραξη ..με τα ματια του τα ιδια να ξεκινα...δεν προκειται ποτε να το πιστεψει ???!!!! Λες και τρελαθηκαν ολοι ομαδικα !!! Ναι τρελαθηκαν...
      Ετσι αναρωτιεσαι τι ειναι ολες αυτες οι μυριες των μυριων λεπτομερειες που ολοι φανατικα κουβεντιαζουμε με τις παρεες μας κι εδω ολη μερα ??? Ειπε ο ενας ετσι...ειπε ο αλλος αλλιως
      ...εννοουσε αυτο (?) ..η το αλλο (?)...πιστευε αυτο η εκεινο...μοιαζει με την ιδεολογια μου η την εχθρευεται (?)....ειναι δικος μας η αντιπαλος (?)... ταιριαζει με τις φαντασιωσεις μου η οχι (?)...κλπ. Και αρχιζουν οι αναλυσεις χωρις τελος κι ελεος.!!! Αυτος τα λεει ομορφα...ο αλλος τα λεει μισοασχημα......μια θυελα ανοησιας χωρις τελος και συμπερασμα..Και προ παντων λογοι να μην πεις ποτε ανοιχτα δεν εχω ...πωπο για δραση καμμια και περνω την ωρα μου να φυγει η μερα χωρις ενεργεια συμμετοχης στην ζωη !!! Μια καθολικη κοπανα απ την ευθυνη μου σαν υπευθυνου πολιτη !!! Αριστερα η δεξια ..η χιαστι...κι αλλα παιδικα για μαιμουδες οταν το σπιτι καιγεται ολο...Για να μην πω εκεινο το βαρυ .." στα .......μας " τι χρωμα εχει ο τοιχος που καιγεται !!! Ειναι ολες οι λεπτομορφες χιλιαδες παραλλαγες της τρελας...Τοχουμε χασει ολοι...Εποικιζουν την χωρα διαβολε !!!! Ηρθαν οι ..Περσες !!! Θα ξυπνησει κανεις πριν μας σφαξουν εναν εναν ??? Μας δουλευουν ολους ψιλο γαζι...!! Διοτι τα νουμερα αυξανουν ραγδαια..!! Καθε μερα.!! Και δεν εχουν μειωσει τιποτε με οποιο μετρο..!! Αν πετυχαν κατι.....ας το δειξουν !!!!! Αλλα τι να δειξουν ??? Θα φανε ξυλο...!!! Κανουν με τα " θα" παιχνιδι !!! Αυτο δεν θα πει ..τιποτε !!! Απολυτως τιποτε..!! Ας δειξουν ποσοι εφυγαν !!! Κανεις!!....Μας δουλευουν φουλ ολοι !!!! Κι απορω τι τους ακουμε !!! Γιατι ?? Στο Βαθυ εχει πια 6.000 κατοικους και 8.000 ισλαμιστες !!! Πλειοψηφια πια !!! Βαθυ θα γινει ολη η χωρα !!! Θα κανουν τα ...κακα τους στην Ολυμπια...την Ακροπολη..και την Επιδαυρο !!!!! Θα συνελθει κανεις με τα κομματικα μπαζα ???

      Διαγραφή
  14. Θὰ πᾶμε στὸ ἑπόμενο γκέι πράιντ καὶ θὰ τὰ ξεχάσουμε ὅλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια παρέα μασονων και λοιπών σεχτων κάνει κουμάντο στη χώρα. Η γραμμή των προσκυνημενων είναι ίδια. Εμείς, οι Έλληνες, τί κάνουμε; πώς αντιδρούμε; η Ελλάδα μοιάζει με την καλοζωισμενη Περσία που κατέκτησε ο Αλέξανδρος σε τρεις μάχες. Κατέρρευσαν σα χάρτινος πύργος χωρίς διάθεση να υπερασπιστουν τον τόπο τους. Κι εδώ δεξιά αριστερά αυτό ακούς. Δεν είναι μόνο η ελίτ το πρόβλημα. Ο λαός ακολουθεί, σε μεγάλη πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαιδων εχετε δικιο για τον λαο.Σε μεγαλο αριθμο αυτο λεει η σκεφτεται. Κοιταξε αναλυτικα καπως.Γυναικες..80 %....Συνταξιουχοι 65 %...βγαλε παιδια ..Δημ.υπαλληλοι 70 %...κλπ..Συνολο 70 %..ορος μεσος. Κυριαρχουσα συμπεριφορα : Γυναικεια..
      Αντρικη παντως οχι....
      Πως λεγεται αυτο ??
      Ανανδρεια.....
      Που τεινει ??
      Δωστα ολα να ησυχασουμε.Συμβιβασου.
      Τι γινεται στην πραξη ? Αυτο...
      Να γιατι δεν πυροβολει κανεις τιποτε.Ο αλλος κανει οτι κανει..κι η γυναικα κοιταει το ταβανι..αδιαφορη..Λεει τελειωνε φιλε.
      Αλλες εποχες αντρων ..γινοταν φονος.Τωρα λενε : αντε μωρε..ακομη ενας..

      Διαγραφή
  16. Για να δείτε το τρισμέγιστο ψεύδος του Κιτσίκη, απαντήστε σάς παρακαλώ, στην εξής ερώτηση: Είμαστε δεν είμαστε 10000000. Μέσα σ' αυτήν την γιγάντια πανσπερμία των 128 μειονοτήτων, αν προστεθούμε κι εμείς, όπως προτείνει και νομοτελειακά θα γίνει, όπως διατείνεται, ως το 10% αυτού του πληθυσμού, πόσους βουλευτές θα βγάλουμε στο εκείσε κοινοβούλιο της Ομοσπονδίας; Κι αν σκεφτούμε ότι οι άνω των 50 ετών είναι, όσοι και όπως, λέγονται "πατριώτες", όλοι οι νέοι αριστερόστροφης προοπτικής, πόσο θα κρατήσουν; Να μην σας πω ότι κυκλοφορούν ευρύτατα μυθώδη ερωτήματα του στυλ: "Είδατε που η Δύση μας κατατρώει; Ας πάμε την αγκάλη της Ανατολής να μας προστατεύσει". και γλιστράει ο λαγός στο στόμα του φιδιού. Αυτοί είναι οι επικινδυνότατοι αναλυτές μας, που κάθε λίγο και λιγάκι τους αναζητάμε να μας διαφωτίσουν. Τι λέτε; Για ποιόν εργάζεται ο κ. Κιτσίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Δρακουλα εργαζονται τα παιδια του τερατα.Μεταξυ τους θα σκοτωθουν τελικα..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.