21/9/19

Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για το προσφυγικό – Αυξημένες οι ροές στο Βόρειο Αιγαίο

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy
Το προσφυγικό και οι λεπτομέρειες για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη θα συζητηθούν σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Σύσκεψη για το προσφυγικό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και παρουσία των συναρμόδιων υπουργών.
Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθούν και οι λεπτομέρειες για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Επικρατείας. Άκης Σκέρτσος, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο.
Ιδιαίτερα αυξημένες εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα οι αφίξεις προσφύγων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας Βόρειου Αιγαίου, από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή έφτασαν στην Ελλάδα πάνω από 2.000 άνθρωποι. Οι πλειοψηφία εξ αυτών πέρασαν στη Λέσβο, ενώ μικρότερος αριθμός βρέθηκε σε Χίο και Σάμο.
Η σημερινή σύσκεψη είναι η δεύτερη που γίνεται σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στα τέλη Αυγούστου οπότε και η κυβέρνηση αποφάσισε τη μεταφορά αιτούντων άσυλο από το κέντρο υποδοχής της Μόριας προς την ενδοχώρα.
Πηγή: Σπούτνικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.