12/9/19

Μεταναστευτικό - Η επόμενη φάση του πολέμου

Η Τουρκία, και να θέλει, μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ροές

Οι μεταναστευτικές ροές και οι απειλές Ερντογάν, το πρόβλημα της ασφαλείας λόγω ανεξέλεγκτης μετακίνησης Τζιχαντιστών, τα κυκλώματα δουλεμπόρων και η πίεση στο Αιγαίο

Ο μέσος Έλληνας, δασκαλεμένος από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ, είναι πεπεισμένος πως ο Ερντογάν στο προεδρικό του μέγαρο διαθέτει μία τεράστια στρόφιγγα και ανάλογα με τα κέφια του την ανοίγει ή την κλείνει. Όταν την ανοίγει από ένα αόρατο τούνελ εμφανίζονται κύματα προσφύγων και μεταναστών, που πειθαρχημένα σαν στρατιωτάκια επιβιβάζονται σε φουσκωτές λέμβους μίας χρήσης για να περάσουν στη Λέσβο. Όλα αυτά αυτοματοποιημένα και μεθοδευμένα. 

Ο μέσος Έλληνας δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να διαγνώσει ιδίοις όμμασι τι ακριβώς συμβαίνει στα στρατόπεδα προσφύγων στη νότια και νοτιοανατολική Τουρκία. Ούτε βεβαίως θα επισκεφθεί ποτέ τη συνοριακή γραμμή με τη Συρία. Ούτε θα συζητήσει ποτέ με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ούτε που φαντάζεται πώς λειτουργούν τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων. Κυρίως δεν αντιλαμβάνεται πρακτικά ο μέσος Έλληνας, διότι κανείς δεν ασχολήθηκε με την ενδελεχή ενημέρωσή του, για τον πλούτο που παράγεται σε καθημερινή βάση από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Για τη συνέχεια AthensVoice

2 σχόλια:

  1. Ωπα βρε μεγαλε...κοψε κατι.
    Ξεχασες το βασικο. Ποιος δινει τα λεφτα βρε μεγαλε..στον υποκοσμο..Αυτοι περπατανε και πληρωνωνται..Δεν δουλευουν..Πεντε χιλιαρικα εδω...τρια εκει...δυο παραπερα...κλπ. Δεν παμε κι εμεις για ...τζοκιγκ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες μας και για τους αλλους.τοσους Αφρικανους..που δεν ειναι στο δρομολογιο των μαχων..αλλα σαν πουλια πετανε στον αερα...και βρηκαν καλο μερος εκει για σταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.