23/9/19

Σ. Κουρτς: Κυρώσεις σε Ερντογάν για το μεταναστευτικόΓια τον κίνδυνο νέου προσφυγικού κύματος προς την Ευρώπη προειδοποιεί ο τέως καγκελάριος της Αυστρίας και υποψήφιος εκ νέου στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ασκεί δριμεία κριτική στην Ισπανία και την Ιταλία, για τη «στροφή» τους σε ό,τι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική, ενώ αντιθέτως «βλέπει θετικά» τα μηνύματα των πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας.

«Δεν έχω απλώς την αίσθηση ότι εδώ κάτι ετοιμάζεται, αλλά έχω και την αίσθηση ότι εμείς στην Ευρώπη φέρουμε εν μέρει και την ευθύνη για αυτό» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD. Τονίζει δε ότι θα πρέπει να δοθεί αποφασιστικό μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ότι η ρήξη με την Ευρώπη θα έχει συνέπειες: «από τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, την οποία ζητούμε από καιρό, έως και άλλες οικονομικές συνέπειες». Αν παίξουμε στο δικό του γήπεδο, λέει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος καγκελάριος, «θα πρέπει να τον πληρώνουμε όλο και περισσότερο και θα έχει όλο και περισσότερο την εντύπωση ότι μας έχει στο χέρι». Σε αυτό το πλαίσιο, τάσσεται κατά ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, προκειμένου να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος στην αλλαγή πολιτικής από την Ιταλία και την Ισπανία, ο Σεμπάστιαν Κουρτς υποστηρίζει ότι η λογική των ανοιχτών λιμανιών και των ανοιχτών συνόρων στέλνει τα λάθος μηνύματα στους διακινητές και στους επίδοξους μετανάστες από την Αφρική. Θετικά, αντιθέτως, αξιολογεί ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας το γεγονός ότι, όπως λέει, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας έστειλαν το μήνυμα ότι είναι «πολύ αποφασισμένοι» ενάντια στη συνέχιση της λογικής ενθάρρυνσης των προσφύγων και μεταναστών να έρθουν στην κεντρική Ευρώπη.

Ο κ. Κουρτς επικρίνει, όμως, και την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δέχεται στη χώρα έναν στους τέσσερις πρόσφυγες που διασώζονται στις ακτές της Ιταλίας. «Όταν διασώζονται άνθρωποι στη Μεσόγειο, θα πρέπει να κάνουμε το παν προκειμένου να επιστρέφουν στις χώρες τους» σημειώνει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2 σχόλια:

 1. Τη στιγμή που έφυγε ο Σαλβίνι και μπήκε η κεντροαριστερά στην κυβέρνηση, ήταν επόμενο να ανοίξουν αμέσως τα ιταλικά λιμάνια πάλι.

  Ο Κόντε προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες με τη νέα συμφωνία : Ιταλίας-Μάλτας-Γερμανίας-Γαλλίας-τρίτων προθύμων, σύμφωνα με την οποία, σε 1 μήνα από την άφιξη σε Ιταλία-Μάλτα, θα υπάρχει μεταφορά προφύγων και λαθρομεταναστών σε άλλες χώρες, αναλογικά, αρκεί αυτοί να "σώζονται" είτε από πολεμικά πλοία είτε από πλοία ΜΚΟ.

  https://www.corriere.it/politica/19_settembre_23/migranti-lamorgese-chi-arriva-italia-arriva-europa-5b603c3e-de0a-11e9-b3ae-814cb7847a2b.shtml

  Φυσικά, αυτό ναι μεν θα κερδίσει χρόνο στην ιταλική κυβέρνηση γιατί θα κρατάει λιγότερους, σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, αλλά δε λύνει το πρόβλημα, γιατί μόλις μαθευτεί αυτό, θα γίνει κράχτης για πλοία ΜΚΟ και για λαθρομετανάστες που θα ψάχνουν πολεμικά και πλοία ΜΚΟ για να τους σώσουν, ώστε να πάνε Γαλλία-Γερμανία.

  Οπότε, μπορεί βραχυπρόθεσμα ο Κόντε να το εμφανίζει σα νίκη, όμως φασούλι το φασούλι, στο τέλος και η Ιταλία θα βρεθεί με την αναλογία της, που θα είναι μεγάλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κυρώσεις είναι η σωστή απάντηση στον Ερντογάν όχι κίνητρα και υποχωρήσεις γιατι να είναι να παίρνει οικονομική βοήθεια θα εκβιάζει ευρώπη εσαεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο.
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.