28/9/19

Η Αλβανία ζητά ξένους μετανάστες – Δεν είναι ανέκδοτο

Η Αλβανία ζητά ξένους μετανάστες – Δεν είναι ανέκδοτο
Η Αλβανία ζητά ξένους μετανάστες. Ίσως να ακούγεται ως ανέκδοτο -και πιθανότατα να είναι- αλλά αυτό ισχυρίζεται ο υπουργός Γεωργίας της χώρας.
Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, πριν από μερικές εβδομάδες, ο υπουργός Γεωργίας, Μπλέντι Τσούτσι, επισκεπτόμενος μια μονάδα επεξεργασίας φυτών, εξέφρασε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη μεταποιητική βιομηχανία λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.
Μα, θα απορήσει εύλογα κανείς, αφού υπάρχουν θέσεις εργασίας γιατί οι Αλβανοί δεν πάνε να εργαστούν;

Γιατί κανένας άνθρωπος με φιλοδοξίες δεν θέλει να μείνει να ζήσει στην Αλβανία.
Γι’ αυτό και οι πολίτες της θέλουν σε ποσοστό 60% να την εγκαταλείψουν.

Ζητούνται ξένοι μετανάστες στην Αλβανία

Ο υπουργός Γεωργίας είπε ότι έχει έρθει η στιγμή η Αλβανία να ανοίξει την αγορά εργασίας σε αλλοδαπούς, δηλαδή μετανάστες.
Αυτό που ανακοινώθηκε από τον υπουργό πριν από μερικές εβδομάδες, φαίνεται να νομοθετείται.
Κοινό σχέδιο νόμου των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, παρέμβαση στη νομοθεσία που ρυθμίζει τις άδειες εργασίας των αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι προτεινόμενες αλλαγές στις διατάξεις που διέπουν την άδεια εργασίας των αλλοδαπών αποσκοπούν στη μείωση της χρονικής διάρκειας που απαιτείται για την απόκτηση άδειας εργασίας που μέχρι σήμερα ήταν χρονοβόρα.
Το σχέδιο νόμου αποσαφηνίζει τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για την εργασία στη Δημοκρατία της Αλβανίας, προσδιορίζοντας σαφώς τις εμπλεκόμενες αρμόδιες Αρχές και το ρόλο τους στη διαδικασία.
Στοχεύει, επίσης, να δίνει τα ίδια οφέλη στους μετανάστες για εργασία στην Αλβανία, όπως ισχύει για τους πολίτες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν, για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους.
Βεβαίως όλα αυτά μπορεί να είναι και αλβανικές προπαγάνδες ψυχροπολεμικής σχολής.
Όταν η Αλβανία τελούσε υπό κομμουνιστική τυραννίδα, το καθεστώς έλεγε στους Αλβανούς ότι εκείνοι ζούσαν σε κομμουνιστικό παράδεισο και ότι στην Ελλάδα ο λαός πεινούσε.
Όταν βεβαίως άνοιξαν τα σύνορα φάνηκε και η αλήθεια.
Τώρα λένε ότι ψάχνουν για μετανάστες, οι Αλβανοί, που οι ίδιοι συνωστίζονται να φύγουν μετανάστες σε άλλες χώρες μετανάστες.

4 σχόλια:

  1. Αυτή η είδηση δείχνει γιατι τα σύγχρονα μακροοικονομικά μεγέθη δεν δείχνουν απολύτως τιποτα για μια οικονομία,Η Αλβανία εχει μικρότερη ανεργία απο την Ελλαδα και ζητάει εργάτες απο το εξωτερικό οταν ολοι οι Αλβανοί ειναι στην Ελλαδα που εχει μεγαλύτερη ανεργία.Το ΑΕΠ και η ανεργία απο μόνα τους δεν ειναι δείκτες που δείχνουν κατι για τις δυο οικονομίες,Ο ελεύθερος χρόνος,τα δικαιώματα αλλά και τα πολιτικοκοινωνικά αγαθά που δεν μετρώνται ειναι απείρως σημαντικότερα σε μια οικονομία.Βρισκόμαστε απο το 2010 και μετα σε μια νεα οικονομική δυναμική κατάσταση στην οποία η εργασια στον αφρό της βορείου Κορέας και ΗΕ εργασια στην καλύτερη πολυεθνική της Ουάσινγκτον εχουν ταυτόσημο ελευθερο χρόνο για τον εργαζόμενο.Οτι ξέραμε για την οικονομία και την πολιτική απο τον προηγούμενο αιώνα μαζι φυσικά και η λεγόμενη αριστεροδεξια πόλωση ειναι για σκουριασμένος εγκεφαλους.Δεν ειναι το μονο παράδοξο , υπάρχουν πολλα αλλά παράδοξα στην σύγχρονη οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κάνε αναλύσεις επί αναλύσεων, δεν βλέπεις το προφανές, εμπρός σου το έχεις στην πράξη υφίσταται μετακίνηση μουσουλμανικών τουρκογενών κυρίως πληθυσμών και εποικισμός των εδαφών της χερσονήσου του Αίμου, με εκδίωξη των γηγενών πληθυσμών σκέψου μόνον την παρουσία τέτοιων πληθυσμών περιμετρικά των συνόρων και εντός της ενδοχώρας τα νέο-οθωμανικά όνειρα του αείμνηστου Οζάλ γίνονται πράξη από τον Ερντογάν -ακόμη να αποκωδικοποιήσεις στο μυαλό σου το προφανές

      Διαγραφή
    2. διάβασε και το προηγούμενο δημοσίευμα http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/09/1922.html

      Διαγραφή
  2. Να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια ... $1000 η ντουζίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.