24/9/19

Χρ. Γιανναράς: Αφήγημα εντυπώσεων κι όχι ριζικές μεταρρυθμίσεις (ηχητικό)

Ο πανεπιστημιακός, συγγραφέας και αρθρογράφος Χρήστος Γιανναράς , μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι οι απαντήσεις ακόμη και σήμερα από την πολιτική τάξη προς την κοινωνία , διαμορφώνονται και κρίνονται από την αυθαιρεσία των ατομικών εντυπώσεων. Δηλαδή, συντηρείται ακόμα το καθεστώς αυθαιρεσίας (δικτατορίας) των εντυπώσεων. Οι εντυπώσεις μάς χειραγωγούν να «αισθανόμαστε» ότι αποκαταστάθηκε κάποια «ευπρέπεια» σε δύο πτυχές του δημόσιου βίου: στην εμφανή προστατευτική αστυνόμευση και στη μηχανοργάνωση επικοινωνίας μεταξύ αλληλοεπικαλυπτόμενων πλοκάμων του κυβερνητικού Λεβιάθαν.
Ανίατη η φτηνή εντυπωσιοθηρία, λέει ο Χρήστος Γιανναράς και υποστηρίζει ότι η  χειροπιαστή και μετρητή πραγματικότητα της χώρας μας βοά (όχι δίνει την εντύπωση) πως δεν χρειάζεται έναν ευφυή, χαμογελαστό και τσαχπίνη πολιτικό ηγέτη που να κερδίζει τις εντυπώσεις, χρειάζεται έναν κοινωνικό αναμορφωτή. Που σημαίνει: χρειάζεται η χώρα όχι διαχείριση εντυπωσιακών «λύσεων» των προβλημάτων της, αλλά τολμηρές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που θα γεννήσουν λύσεις των προβλημάτων. Οι βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις γεννώνται, δεν επιβάλλονται. Ο πνιγερός απελπισμός για το μέλλον του Ελληνισμού γεννιέται, κυρίως, από το γεγονός της ανυπαρξίας αντιστάσεων στον πανίσχυρο ολοκληρωτισμό της απολυταρχίας των εντυπώσεων. Δεν υπάρχει ένα ελάχιστο έστω κόμμα, που να πιστεύει σε ριζικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1556190/hr-giannaras-afigima-eduposeon-ki-ohi-rizikes-metarruthmiseis/

3 σχόλια:

  1. Ειναι αυτος που μας ελεγε για τον Βαρουφακη και τον Συριζα. Μαλιστα, σας ακουμε. Μιλα για πραγματα που καταλαβαινεις και ασε την πολιτικη για αλλους. Ζητα συγνωμη πρωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι μαεστροι οι ΝΔημοκρατες στις δημοσιες σχεσεις και εχουν και τα μιντια με το μερος τους, αλλα και αυτο θα ξεφουσκωσει οσονουπω. Μεχρι ποτε θα κρυβεις την αληθεια? Περιμενει να δει λεφτα στην τσεπη του ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν δεν δικαιούται έχει γνώμη ο Γιανναράς, ποιός χωμένος στις συμμορίες των λήσταρχων πολιτικών δικαιούται να έχει γνώμη σε αυτήν την χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.