15/9/19

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση…

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση...
Αξιόπιστες πηγές από την Κύπρο αναφέρουν πως εντός των επόμενων ημερών ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ προς την ηγεσία των κατεχομένων της Κύπρου η σημαία που είχε αφαιρέσει από εκεί ο 16χρονος Σάββας Κούλενδρος.  

Ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια γιατί θα πρόκειται για μια ακόμη  ντροπή!
Φανταζόμαστε τις πιέσεις που θα υφίσταται το οικογενειακό περιβάλλον.
Αντιλαμβανόμαστε πως οι γονείς του  μπορεί  να φοβούνται για την ακεραιότητα του παιδιού τους ,
Όμως οφείλουν να ΜΗΝ ΕΝΔΩΣΟΥΝ.
Αν την επιστρέψουν θα σημαίνει πως πέρασε η ¨μαγκιά της Τουρκίας¨.
Κύριε Κούλενδρε (πατέρα) αυτοί που βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία, σας βλέπουν αυτή την στιγμή…
Κι αν δεν  μπορείτε να κρατήσετε εκείνη την σημαία στείλτε την σε εμάς…

Έστειλαν επιστολή στον Ακιντζί οι γονείς του 16χρονου που κατέβασε σημαία (VID)
16ρονος σημαία κατεχόμενα
Του Γιώργου Γεωργιάδη
Πράξη ηρωισμού ή φανατισμού και μισαλλοδοξίας;

Την ώρα που στις ελεύθερες περιοχές, ακόμη συζητείται η ενέργεια του 16χρονου ε/κύπριου μαθητή να κατεβάσει την Τουρκική σημαία, απο τον ιστό σχολείου στην κατεχόμενη Λύση,  οι γονείς του προχωρούν σε μια ασυνήθιστη ενέργεια.

Απέστειλαν επιστολή στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζοντας την λύπη τους για την αναστάτωση που έχει προκληθεί, αλλά και την μεταμέλεια του γιου τους για την ενέργεια του.

Επιστολή προς Ακιντζί
"Ευχόμαστε όπως το γεγονός,  να μην αποτελέσει αφορμή για να χαλάσει η επικοινωνία και συνεργασία Ελληνοκυπρίων προσφύγων και Τουρκοκυπρίων που διαμένουν στην Λύση."

Παράλληλα διαβεβαιώνουν, πως η σημαία θα επιστραφεί μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στα κατεχόμενα, τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.

Με την εξέλιξη, αυτή, πιθανότατα θα ακυρωθεί και το ένταλμα σύλληψης που εξεδόθη απο τις κατοχικές αρχές για τον μαθητή.

Στα κατεχόμενα, κάποιοι πάντως, συνεχ΄ζουν να επιχειρούν πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

`Οπως για παράδειγμα, ο λεγόμενος Πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, ο οποίος αύριο προτίθεται να παραστεί, σε τελετή έπαρσης της Τουρκικής σημαίας, απο το δημοτικό σχολείο απο όπου κατέβηκε. 
Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/esteilan-epistoli-ston-akintzi-oi-goneis-toy-16hronoy-poy-katebase-simaia-vid

10 σχόλια:

  1. Απο θεση ουδετεροτητος τα παντα ειναι ευκολα.Ευκολο πραμα και η κριτικη των γονεων του νεαρου.Διατι αμφισβητειτε κυριοι την πραγματικοτητα? Η πραγματικοτης ειναι οτρι η ελλας ουδεποτε απεδειξε οτι ειιναι εγγυητρια δυναμη οτα χρειασθηκε να πραξει τουτο.ΕΙς ΤΗν περιπτωση της κυπρου πασιφανες εις την περιπτωση της βορειου ηπειρου αφανες.
    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
    Η λοιπον η κυπρος ειναι ελληνικη οποτε παμε πολεμο η αποδεχομαστε τα δρωμενα.
    Απλα.
    Προσωπικα πιστευω οτι οφειλουμε παμε πολεμο δια πολους λογους,
    Ουρτως η αλλως ειναι μονοδρομος.
    Δηλαδη εαν αυριον η τουρκια επιτεθει κατα της νοτιας κυπρου , η ελλας θα αντιδρασει δια πολεμικων μεσων , η θα εκλιπαρει παλι τους συμμαχους, τους οποιους μονον ο τουρκος ξερει διαχειριστει καθοτι αντεληφθη ενωριε τι λογης κουμασια ειναι και σου λεει αφου κανουνε αυτα στην κυπρο και στην ελλαδα, φαντασου τι θα κανουνε αυριο σε μας και ετσι τους χορευει στο ταψι και καλα κανει.
    Τωρα ως προς την σημαια.Οι τουρκοι απεδειξαν με ισαακ σολομο και σολομο οτι η σημαια δεν ειναι δια να την παιρνει ο ανεμος (παγκαλος σιμιτης ιμια_) ουτε και ειναι αναφαιρετο δικαιωμα καθενος να καιει την σημαια(βαρβιτσιωτης) και φυσικα ουδεις δικαιουται να κατεβαζει σημαια σε κρατος το οποιο εχει αναγνωρισθει επισημως απο ΟΗΕ και Ρψωσια(μενιεντεφ ομιλησε για σημοκρατια βορειου κυπρου)
    Το εαν στην ελλαδα ο καθε βαρυμαγκας αλβανος κατεβαζει οποτε γουσταρει ελληνικες σημαιιες διοτι δεν βρεθηκε ενας να του κοψει την χερα του, δεν σημαινει οτι και αλλα κρατη υποχρεουνται να ανεχθουν αυτο.
    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόκληρο κατεβατο ...λιγότερα καταλάβαμε το παραλήρημα

      Διαγραφή
    2. @ ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ

      Συμφωνώ με τον προλαλήσανατα. Ασυναρτησίες, που ασφαλώς δεν βγάζουν νήμα. Τι σχέση έχει η Ελλάδα και το αν έδειξε ότι είναι εγγυήτρια δύναμη, με την ραγιάδικη συμπεριφορά των γονέων τού μαθητή κι αυτών που τούς έβαλαν -διότι είμαι σίγουρος ότι κάποιοι τούς έβαλαν- να γράψουν τέτοια ραγιάδικη επιστολή. Νομίζω ότι τα ελληνικά σου θέλουν ακόμη δουλειά.

      Διαγραφή
  2. Ἡ σημαία τῆς Τουρκίας δέν ἔχει τήν ἔγκριση κανενός διεθνοῦς φορέως γιά νά βρίσκεται ἐπί τῆς Κύπρου σήμερα.
    Κατά τόν ἀνωτέρω ὅπως φαίνεται τοῦρκο, πού λέγεται "Σαγγάριος", δέν ἔχει καμία διαφορά τό ὅτι ἡ Ἐλληνική σημαία πού ἀφαιρεῖται στήν Ἑλλάδα ἀπό ἀλλοδαπό, βρίσκεται σε΄Ἑλληνικό ἔδαφος, μέ τό ὅτι ἡ τουρκική σημαία πού ἀφαιρέθηκε ἀπό τόν νεαρό Ἐλληνοκύπριο, βρίσκεται ἐκτός Τουρκίας, σέ παράνομη ἀποστολή στρατιωτικῆς τουρκικῆς κατοχῆς ἐπί τῆς Κύπρου, χώρας μέλους τοῦ ΟΗΕ πού ὑφίσταται ρατσιστική τουρκική ἐπίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν ξέρουν τούς Τούκρους αὐτοί πού λένε ὅτι:"Με την εξέλιξη, αυτή, πιθανότατα θα ακυρωθεί και το ένταλμα σύλληψης που εξεδόθη απο τις κατοχικές αρχές για τον μαθητή῾
    Φυσικά δέν θά ἀκυρωθῆ, ἀλλά καί ἄν τυχόν τυπικά ἀκυρωθῆ, οἱ Τοῦρκοι θά ζητήσουν προσωπικά ἐκδίκηση ἤ προσκύνηση τῆς σημαίας τους ἀπό τόν ἴδιο τόν 16χρονο καί εἰ δυνατόν καί ἀπό τήν οἰκογένειά του.
    Καλά οἱ γονεῖς του, μέσα στήν ταραχή τους δέν τό καταλαβαίνουν (καί γιἀ αὐτό δέν ξέρουν τί ἀκριβῶς λένε, δηλαδή ἀπό ποιούς ζητᾶνε "κατανόηση"...).
    Κανείς ὑπεύθυνος δέν βρίσκεται νά τά καταλάβῃ αὐτά στή Κύπρο, καί νά τούς τά πῆ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γονείς ήδη προσκύνησαν. Ο μαθητής, αυτό το 16χρονο αγόρι, είμαι βέβαιος ότι θα ντρέπεται για λογαριασμό των. Το ω τού ραγιαδισμού.

      Διαγραφή
  4. If my parents had written a similar letter, I would had changed family. They don't deserve him. But then again, Kolonaki's left elite rewards their kids for burning the Greek flag with a new car.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασχημο πραγμα οι γονεις να κανουν το παιδι τους να ντρεπεται για αυτους , ξεφτιλισμενοι ραγιαδες , πως καταντησε ετσι αυτος ο λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.