9/9/19

Η απάντηση της Λευκωσίας στον Τσαβούσογλου: Άντρο παρανομίας το τουρκικό «προξενείο» στην Αμμόχωστο

© Φωτογραφία : Achilleas Zavallis / SOOC
Μιλώντας σε Τουρκοκύπριους στα κατεχόμενα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ανέφερε πως είναι στις προθέσεις της Τουρκίας η δημιουργία ενός «προξενείου» στα Κατεχόμενα.
Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η χώρα του προτίθεται να ανοίξει «προξενείο» στην Αμμόχωστο.
«Προξενείο σε άλλο κράτος εγκαθιδρύουν κράτη με συνεννόηση και στη βάση του διεθνούς δικαίου. Ένα “προξενείο” σε κατεχόμενη με τη βία και λεηλατημένη περιοχή, η οποία δεν έχει την παραμικρή αναγνώριση από κανένα άλλο κράτος, τι είναι; Άντρο παρανομίας και επίδειξη βαρβαρότητας, ίσως;», σχολίασε ο Πρόδρομος Προδρόμου σε ανάρτησή του στο Twitter. 
Προξενείο σε άλλο κράτος εγκαθιδρύουν κράτη με συνεννόηση και στη βάση του διεθνούς δικαίου. Ένα «προξενείο» σε κατεχόμενη με τη βία κ λεηλατημένη περιοχή, η οποία δεν έχει την παραμικρή αναγνώριση από κανένα άλλο κράτος,τι είναι; Άντρο παρανομίας και επίδειξη βαρβαρότητας,ίσως;
https://twitter.com/mevlutcavusoglu/status/1170740866836770816 
​Υπενθυμίζεται ότι ο Μεχμέτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε Τουρκοκύπριους στα Κατεχόμενα, είπε πως πρόθεση της Τουρκίας είναι να ανοίξει «προξενείο» στην Αμμόχωστο.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μάλιστα, έστειλε μήνυμα προς τους Ελλληνοκύπριους σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ, δηλώνοντας πως  «όποιος και αν σας στηρίζει, η Ε.Ε. ή η Ελλάδα, κανένας από αυτούς δεν μπορεί να εμποδίσει τη δραστηριότητά μας, ούτε θα τα καταφέρει».
Πηγή: Σπούτνικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.