6/9/19

Η αποκατάσταση του Παύλου Μελά - Επανέρχονται ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι στα βιβλία της Ιστορίας

Επανέρχονται ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι στα βιβλία της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου, με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η αποκατάσταση του Παύλου Μελά | tovima.gr
Επανέρχονται ο Παύλος Μελάς (φωτογραφία) και οι Μακεδονομάχοι στα βιβλία της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως: «Ηταν δίκαιο, γίνεται πράξη» λένε πηγές του υπουργείου Παιδείας και σημειώνουν ότι η αφαίρεση κεφαλαίων από την Ιστορία που αφορούν τους Μακεδονομάχους και τον Παύλο Μελά έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον τότε υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου, όπως είπε (άκουσον-άκουσον), «να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην Γ’ Λυκείου».
Στην πραγματικότητα η αφαίρεση των κεφαλαίων που αφορούν τους Μακεδονομάχους έγινε λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
***
Η επαναφορά του Παύλου Μελά στα βιβλία θα γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ εξετάζεται να επανέλθει στην εξεταστέα – διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου και η Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία επίσης εξαιρέθηκε (κατά τη ΝΔ, αναιτιολόγητα) από την προηγούμενη κυβέρνηση.

2 σχόλια:

  1. προδότες Συριζαιοι , εύχομαι η ΝΔ να τα πάει καλά ( αν και δεν είμαι ΝΔ) για να εξαφανιστειτε μια και καλή !!! Την προδοσία την έχετε στο αίμα σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο προπαπους της κ. Κεραμεως κατα τελη του 19ου αιωνα ειχε απαχθει στην Ανατολικη Θρακη απο οπου καταγοταν, απο Βουλγαρους κομιτατζηδες, οι οποιοι ζητησαν λιτρα για να τον ελευθερωσουν.
    Ηταν η πρωτη πραξη των Βουλγαρων που ηθελαν να χρηματοδοτησουν τον αγωνα τους, που ξυπνησε το κεντρο των Αθηνων για να οργανωσει τον Μακεδονικο αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.