15/9/19

Είναι ένα μυστήριο: Γιατι ο Αλέκος Μαρκίδης δεν επέτρεψε στον Κληρίδη να λύσει το Κυπριακό;

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αλέκος Μαρκίδης. Φωτογραφία Sigma
Όπως και του κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση του πρώην υπουργού και πρώην ανώτερου στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αλέκου Μαρκίδη, ο οποίος συμμετέχει στην ίδια κίνηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, για …ενημέρωση επί της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
  • Ενημέρωση, φαντάζομαι, που θα αφορά την …καλύτερη λύση που προσφέρθηκε ποτέ στους Ελληνοκύπριους!!! Κούνια που σας κούναγε… Όχι μόνο δεν είναι η καλύτερη λύση, αντίθετα είναι χειρότερη. Όπως και η διχοτόμηση, η διζωνική σχηματίζει σύνορα μεταξύ των δύο κρατιδίων. Αλλά δεν είναι μόνο ποτέ. Παραδίδει όλο το νησί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

Αλλά ξεκίνησα να γράφω για τον αγαπητό κ. Μαρκίδη. Δεν πρέπει να εξηγήσει κάποτε γιατί «σκότωσε» την πρόταση του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει στην εξουσία για ακόμα 16 μήνες επειδή πίστευε ότι μπορούσε να λύσει το Κυπριακό, στη βάση μίας εκ των μορφών του σχεδίου Ανάν;
Γιατί δεν βοήθησε τον Κληρίδη να παραμείνει στην εξουσία; Η υποψηφιότητα του τότε δεν ήταν εναντίον της λύσης της διζωνικής που πρέσβευε ο Κληρίδης και τώρα απαιτεί να μας επιβάλει ο ίδιος; Και αν δεν δεν με απατά η μνήμη μου τότε τον υποστήριζαν οι λεγόμενοι απορριπτικοί. Έτσι δεν είναι;
  • Και επανέρχομαι στο βασικό ερώτημα: Γιατί ο κ. Βασιλείου και ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν τόλμησαν να βάλουν την υπογραφή τους σε τόσα σχέδια λύσης που τους έβαλαν στο τραπέζι; Και γιατί όλοι όσοι τους υποστηρίζουν ζητούν από τον κ. Αναστασιάδη να κάνει ότι αρνήθηκαν να κάνουν ο κ. Βασιλείου και ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Είπαμε να μας θεωρούν αρνιά τα «ορφανά» του σχεδίου Ανάν. Αλλά εμείς αρνούμαστε να γίνουμε …μαλαγάνες!
Ως κατάληξη να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά: Τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία σκαρφίστηκε και επέβαλε ο Χένρι Κίσιγκερ με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει την κατοχική δύναμη Τουρκία.

Καταδικάζει την εξαγγελία του Νετανιάχου ο Γ.Γ. του ΟΗΕ: Αλλά για την Κύπρο σιωπά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.