9/9/19

Οι Ισραηλινοί θα εγκαταστήσουν μπαταρίες νέας τεχνολογίας σε τεθωρακισμένα



Ισραηλινά άρματα μάχης Merkava Mk IV έχουν ολοκληρώσει 3.000 km δοκιμών χρησιμοποιώντας μπαταρίες λιθίου, οι οποίες προορίζονται να εγκατασταθούν στο πρόγραμμα του μελλοντικού τεθωρακισμένου οχήματος Carmel αλλά και σειρά άλλων χερσαίων συστημάτων.

Όπως μεταδίδει το «Defense News», ο Ισραηλινός Στρατός αξιολόγησε τις μπαταρίες νέας τεχνολογίας στα Υψίπεδα του Γκολάν και την Έρημο Νεγκέβ και διαπίστωσε ότι παρά το διαφορετικό έδαφος και τη ζέστη, οι μπαταρίες δεν εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα. Πέρα από το Ισραήλ ενδιαφέρον για τη νέα τεχνολογία έχουν δείξει ακόμη 9 χώρες, από τις οποίες έξι είναι χώρες-μέλη του NATO.

Κύριο πλεονέκτημα των νέων μπαταριών είναι το μικρότερο βάρος και η αρκετά μεγαλύτερη επιχειρησιακή τους ζωή. Οι ίδιες μπορούν να επιχειρούν 10 φορές περισσότερο από μία συμβατική μπαταρία και προσφέρουν περισσότερη ενέργεια. Επιπλέον, η ολοένα και μεγαλύτερη χρήση τους στον εμπορικό τομέα έχει μειώσει το κόστος και οδηγήσει σε καινοτόμες επιλογές.

Οι μπαταρίες λιθίου επιτρέπουν την πληρέστερη αξιοποίηση διαφόρων εγκατεστημένων συστημάτων, π.χ. το σύστημα κλιματισμού, αισθητήρες παρατήρησης και το APS, και τη διενέργεια πολύωρων επιχειρήσεων τύπου «Silent Watch» διάρκειας μέχρι 16h. Το επόμενο βήμα είναι η μαζική εγκατάσταση της μπαταρίας σε μεγάλους στόλους οχημάτων.


ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.