7/9/19

Η Γη σε κόκκινο συναγερμό: Έρχεται φονικός αστεροειδής μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ - Βίντεο

O αστεροειδής 2019 GT3 έχει χαρακτηριστεί ως ένας πιθανώς καταστροφικό ουράνιο σώμα για τη Γη. Πλησιάζει τον πλανήτη μας λίγες μόλις εβδομάδες μετά το κοντινό, για τα αστρονομικά δεδομένα, πέρασμα ενός άλλου «Καταστροφέα Πόλεων», με την κωδική ονομασία 2019 ΟΚ.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (NASA) προειδοποιεί ότι ένας γιγαντιαίων διαστάσεων αστεροειδής πρόκειται να περάσει από τον πλανήτη μας σήμερα.

Η εκρηκτική του ισχύς υπολογίζεται ότι ξεπερνά εκείνη μιας πυρηνικής βόμβας 50 μεγατόνων κι έχει μέγεθος μεγαλύτερο από τον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.
Κινείται με την αστρονομική ταχύτητα των 49.000 χλμ/ώρα και θεωρείται ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Γη θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν κρατήρα με διάμετρο περί τα 5 χλμ.
NASA and the European Space Agency are teaming up to protect the earth from asteroids https://cnn.it/2zXUgPS 
Στο κοντινότερο σημείο της διάβασης από τη Γη υπολογίζεται πως θα απέχει μόλις 0,04996 αστρονομικές μονάδες (μία αστρονομική μονάδα είναι η μέση απόσταση της Γης από τον Ήλιο), δηλαδή περί τα 7,4 εκατ. χλμ. Απόσταση που φαντάζει μεγάλη, αλλά είναι ικανή ώστε ο συγκεκριμένος αστεροειδής 2019 GT3 να χαρακτηρίζεται από την επιστημονική κοινότητα ως «πιθανόν καταστροφικός» για τη ζωή στον «γαλάζιο πλανήτη».
NASA's Center for Near Earth Object Studies says colossal asteroid 2000 QW7 will zip by Earth in September going 14,361 mph. http://rssfeeds.usatoday.com/~/606479770/0/usatoday-techtopstories~A-skyscrapersized-asteroid-will-fly-by-Earth-in-September/ 
Στις μέρες μας, η πλανητική άμυνα αποκτά ολοένα και περισσότερη σημασία, δεδομένου και του τελευταίου περάσματος του αστεροειδή 2019 ΟΚ, που έγινε αντιληπτός μόλις λίγες ώρες πριν προσεγγίσει τη Γη.
Asteroid terror: NASA concern as huge space rock discovered days ago hurtles towards Earthhttps://www.express.co.uk/news/science/1172426/asteroid-news-latest-update-apocalypse-asteroid-2019-qy5-space-nasa 
View image on Twitter
Τέτοιου είδους διαστημικοί βράχοι, ακόμη κι αν βρίσκαμε τον τρόπο να τους καταστρέψουμε στο διάστημα, θα παρέμεναν επικίνδυνοι για τη Γη. Τα θραύσματα από την έκρηξη θα ήταν ικανά να προκαλέσουν χιλιάδες θύματα και καταστροφές στον πλανήτη μας.
NASA is already preparing for the arrival of the asteroid Apophis in 2029 https://perfectmarketresearch.com/nasa-is-already-preparing-for-the-arrival-of-the-asteroid-apophis-in-2029/ 
View image on Twitter
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του μετεωρίτη που εξερράγη στην ατμόσφαιρα πάνω από τη ρωσική πόλη Τσελιαμπίνσκ, προκαλώντας περισσότερους από 1.500 τραυματισμούς, κυρίως από σπασμένα γυαλιά, και ζημιές σε χιλιάδες σπίτια.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: Σπούτνικ

5 σχόλια:

  1. Με τετοιο κρατηρα..πανε οι μιζες ..τα Καγιεν και οι πισινες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α) Μετεωρίτης δέν εξερράγη στην ἀτμόσφαιρα πάνω ἀπό τήν ρωσική πόλη Τσελιαμπίνσκ. Διαστημόπλοιο ἤ τεχνητός δορυφόρος ἦταν, πού ἐξετράπη τῆς πορείας του.

    Β) Πάντως ἕνας συγκεκριμένος μετεωρίτης πού ἀπέχει μόλις μερικά λεπτά ταχύτητος φωτός ἀπό τή γῆ μας, καί ἔρχεται πρός τήν γῆ ἀκάθεκτος,
    ἕλκεται ἀπό τόν μαγνητισμό πού ἐκπέμπουν στό σύμπαν
    τά βαρύτατα ἕως καταχθόνια σχέδια
    τῶν λίγων ἡγετῶν πού χειρίζονται, ἐκτός τῶν μεγάλων τραπεζιτῶν, τά λοιπά βασικά στελέχη τῆς παγκόσμιας νομενκλατούρας τῶν μεγάλων πολυεθνικῶν,
    νά κυριαρχήσουν ἀπολύτως, γιά νά ἐγκαθιδρύσουν μιά παγκόσμια Τυραννία ("Βουλησιαρχία").
    Ὅ,τι ὅμως καί νά προσπαθήσουν νά κάνουν γιά νά ἀποφύγουν τόν μετεωρίτη, ἀργά ἤ γρήγορα, στά κεφάλια τους θά πέσῃ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν 75 εκατομμ.ετη επεσε
      Παλι ..σε κεφαλια δεινοσαυρων...Δεν ζει κανεις σημερα..απ τους τοτε...Ζουν οι ...τωρα. Αγνωστο καθε ποτε πευτουν..Ομως πευτουν τελικα καποτε.

      Διαγραφή
  3. "Η Γη σε κόκκινο συναγερμό: Έρχεται φονικός αστεροειδής μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ"

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΦΟΡΙΑ για το μέλλον της Γης μόνο στο infognomonpolitics:

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τράμπ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και του ζήτησε με ειδική πτήση C130 της ΠΑ, να τους στείλουμε στο KSC στο νησί Merritt, τον Πάγκαλο μαζί με ένα στρατιωτικό καζάνι φασολάδας.
    Στόχος της ΝASA είναι αφού του δώσουν γρήγορα την Αμερικανικη υπηκοότητα και φάει με μια μπουκιά το καζάνι με την Ελληνική στρατιωτική φασολάδα και του δώσουν το Medal of Honor, να τον τοποθετήσουν εντός ειδικής κεφαλής σε ειδικό πύραυλο με στόχο τον αστεροειδή προς εξουδετέρωση του.

    Σε περίπτωση αποτυχίας του παγκαλικου πυραυλικού πλήγματος, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει από το Κυριάκο Μητσοτάκη να ευχηθεί ο αστεροειδής να μην πέσει στη Ρωσία ή την Κίνα...
    Είναι σίγουρο ότι η ευχή θα πιάσει διότι από την ώρα που βγήκε ο Κυριάκος, βγήκε ο ήλιος στη χώρα, ήρθε η ανάπτυξη, τα λουλούδια άνθισαν όσο ποτέ ξανά, τα ζέπελιν πέταξαν, οι σεισμοί σταμάτησαν και οι φωτιές και οι καταιγίδες εξαφανίστηκαν.




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.