13/9/19

Ρουμανία: Το “Ελ Ντοράντο” για τις ελληνικές επιχειρήσεις




Πώς οι ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης και η άνοδος των μισθών στη βαλκανική αυτή χώρα προσελκύουν επενδύσεις από την Ελλάδα - 410 νέες ελληνικές εταιρείες ιδρύθηκαν στη Ρουμανία μόνο το 2017
της Δήμητρας Μανιφάβα
Η πρόσφατη ανακοίνωση της “Γρηγόρης Μικρογεύματα” για επαναδραστηριοποίησή της στη Ρουμανία δεν αποτελεί...μεμονωμένο περιστατικό. Η βαλκανική αυτή χώρα εξελίσσεται σε “Ελ Ντοράντο” για τις ελληνικές επιχειρήσεις -και όχι μόνο- καθώς η διαρκής αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια και η χαμηλή ανεργία αρχίζει και φέρνει πλέον και αυξήσεις στους μισθούς, ενισχύοντας την κατανάλωση.
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ρουμανίας το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,9% το 2017 σε σύγκριση με το 2016 έναντι αύξησης 4,8% το 2016. Αποτελεί μάλιστα το υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης από το 2008 και το υψηλότερο μεταξύ των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανεργία στη Ρουμανία ήταν το 2017 μόλις 4,9%, ενώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός αυξήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2018 στα 407 ευρώ από 323 ευρώ που ήταν το διάστημα Φεβρουαρίου - Δεκεμβρίου 2017. Δεν είναι τυχαίο ότι η κατανάλωση αυξήθηκε το προηγούμενο έτος κατά 5,8% και αναμένεται περαιτέρω βελτίωσή της.

Για τη συνέχεια businessnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.