11/9/19

Τί άλλο θα κάνουν στην Τουρκία; - Ψάχνουν γυναίκες που έκαναν έκτρωση σε έρευνες για το κίνημα Γκιουλέν



Λίστα γυναικών που υπεβλήθησαν σε άμβλωση ή ορμονοθεραπεία ζήτησε η Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης.
Η Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε από τις υγειονομικές αρχές λίστα με τις γυναίκες, ηλικίας από 30 μέχρι 40 ετών που έκαναν έκτρωση ή ορμονοθεραπεία για συγκεκριμένο γυναικολογικό πρόβλημα, από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Birgün, η οποία έχει το θέμα πρωτοσέλιδο, η ειδοποίηση στάλθηκε στις 29 Αυγούστου με τη σήμανση του κατ'επείγοντως και εμπιστευτικού, στην οποία η Αστυνομία υποστήριζε, ότι χρειαζόταν της λίστα για μία σειρά ερευνών, όπως αυτές που διεξάγονται για το κίνημα Γκιουλέν, αλλά και για υποθέσεις χρηματισμού ή κατηγοριών στο πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν!

Δεν είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη λίστα μπορεί να βοηθήσει αυτές τις έρευνες. Είναι δεδομένο, ότι το θέμα εκ πρώτης ανάγνωσης φαίνεται παράδοξο.

Είναι αξιοσημείωτο όμως το γεγονός,ότι πολλές γυναίκες που είχαν συνδεθεί με το κίνημα Γκιουλέν, το οποίο κατηγορείται, ότι κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τούς ή μετά από τη γέννα.

Αυτές οι γυναίκες φυλακίστηκαν ενάντια στο γράμμα του τουρκικού νόμου που λέει, ότι η καταδίκη ακυρώνεται ή αναβάλλεται για έγκυες γυναίκες ή αυτές που δεν έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη γέννα.

Σχολιάζοντας το θέμα μέσω twitter, ο πρώην πρόεδρος του τουρκικού ιατρικού συλλόγου υποστήριξε το προφανές. Ο Ρασίτ Τουκέλ κατηγόρησε την Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, ότι αναζητεί ιατρικές πληροφορίες ανθρώπων χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.