9/9/19

Στη Θεσσαλονίκη και ανοιχτό προς το κοινό το θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος»!



Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρωινές ώρες του Σαββάτου 07 Σεπτεμβρίου 2019, το Αντιτορπιλικό (Α/Τ) «ΒΕΛΟΣ» Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (Μ.Α.Α.) απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και πλέει για το λιμένα Θεσσαλονίκης όπου αναμένεται να καταπλεύσει τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019 και θα παραμείνει επί τρίμηνο.

Σκοπός του πλου είναι το Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά ένα ιστορικό πλοίο, ζωντανό μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από τα ελάχιστα ομοίου τύπου που σώζονται παγκοσμίως, με εμβληματική Αντιδικτατορική δράση.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, επισκέψεις σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου και όπως αναλυτικά θα γνωστοποιούνται από την ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά την τελική φάση του πλου του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., στη Θεσσαλονίκη επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή Συλλόγων.

2 σχόλια:

  1. Τώρα, γιατί είναι θρυλικό, ένα πλοίο το οποίο """βούτηξαν""" κάποιοι από το πλήρωμά του και την κοπάνησαν για Ιταλία προκειμένου να αποφύγουν τη φυλάκιση για τη συμμετοχή τους στο πιό ηλίθιο και κακοσχεδιασμένο βασιλικό κίνημα , αυτό μόνο η ψυχιατρική επιστήμη μπορεί να απαντήσει. Και μιλάμε για τους 15-20 νοματαίους που ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως στις πολιτικές πεποιθήσεις και φυσικά τενεκέδες ξεγάνωτοι -όπως αποδείχθηκε όταν με το καλό επαναπατρίστηκαν και κούρνιαξαν όλοι τους στις αγκαλιές της σοσιαλλαγής του αντρέα. Χαρακτηριστικό, επί αρχηγείας του """ηρωα""" Παππα, το μόνο πλοίο που εντάχθηκε στο δυναμικό του ΠΝ, ήταν η ξύλινη τριήρης ""Αργώ"".
    Σα δε ντρεπόμαστε. Εχουμε ξεσκίσει κάθε έννοια ιστορικών συμβόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλιθιότητες όπως και με το Αβέρωφ που το είχαν φέρει Θεσσαλονίκη.
    Έχουν ξεπεράσει τα σόου της Χούντας και των Αφρικανικών μπανανιων.

    Με τα ίδια χρήματα(κρατικού προϋπολογισμού και δωρεών από ιδιώτες) θα μπορούσαν να ενισχύσουν το στράτευμα σε άλλους τομείς που έχει πραγματικά ανάγκη:

    1) Αύξηση μισθού στρατιώτη θητείας (αλήθεια ξέρουν οι κύριοι πόσο δυσκολεύονται οικογένειες να στηρίξουν οικονομικά τα στρατευμένα παιδιά τους? Φυσικά και δεν ξέρουν γιατί κανένα βύσμα δεν υπηρετεί Έβρο ότι κι αν λένε). Με 50 ευρώ το μήνα (για τον κάθε στρατιώτη θητείας) θα χρειαζόμασταν περίπου 18 εκατομμύρια κονδύλιο το έτος με τον αριθμό στρατιωτών θητείας που έχουμε.

    2) Προμήθεια ειδικών οχημάτων, αισθητήρων εδάφους και UAV για καλύτερη επιτήρηση συνόρων Έβρου. Κόστος προμήθειας 10 εκατομμύρια.

    3) Νέου τύπου εξαρτύσεις-γιλέκα για τους στρατιώτες και αναβάθμιση των G3 του Δ' Σώματος Στρατού. Προμήθεια χιλιάδων εξαρτύσεων-γιλέκων με συμβολικό κόστος από Αμερικανικά αποθέματα και αντιγραφή των εξαρτύσεων από τα εργοστάσια ένδυσης του Ελληνικού Στρατού. Μέσα σε ένα χρόνο με μεταχειρισμένες εξαρτύσεις γιλέκα από Αμερικάνικα αποθέματα και Ελληνικής κατασκευής αντίγραφα τους θα έχουμε ανανέωση στο 100% του Ελληνικού στρατού ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε συνολική μείωση κόστους στα υλικά παρασκευής των στρατιωτικών εξαρτύσεων. Σταδιακά μέσα σε 5 χρόνια θα μπορέσει να ανανεωθεί και το απόθεμα εξαρτύσεων και για εφεδρους-εθνοφύλακες κτλ. Άσε που μερικοί από τους Εθνοφύλακες είναι σε αυτά "έτη φωτός" μπροστά από τον ΕΣ.

    Συνεχίστε έτσι να μην πατάει κανένας για θητεία.
    Κάποτε εδώ μιλούσαμε για τα "τρελόχαρτα" που αυξάνονται. Μα όταν λειτουργείς έτσι ως κυβέρνηση(κάθε κυβέρνηση και Συριζα και ΝΔ) πως θα πείσεις τον άλλο?
    Αν δεν τον πείσεις δεν θα έρθει. Σοβαρευτείτε κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.