1/9/19

Πόσο παλιά είναι άραγε η ιστορία της λαθρομετανάστευσης; Και ποιος ειναι ο εμπνευστής της;



Κάποτε, το καλοκαίρι του 2002, είχα πει σε τηλεοπτικό σταθμό της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στο TVM : «Εάν δεν φυλάξουμε τα σύνορα του νησιού, σε 10 με 20 χρόνια, η Λέσβος δεν θα ανήκει στους Ελληνες και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα». Είχα ήδη ξεκινήσει την πολύκροτη –τότε- έρευνα για τα «μυστικά περάσματα των Δουλεμπόρων»( τότε μπορούσαμε ακόμη να τους αποκαλούμε έτσι!), και είχα πάρει ήδη μια συνέντευξη από στρατηγό του Ντοστούμ, του Τούρκου πολέμαρχου στο Αφγανιστάν που είχε βρεθεί ως … λαθρομετανάστης, σε έναν καταυλισμό της Μυτιλήνης, στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του αεροδρομίου.
Και καθώς παρατηρούσα στενά το ζήτημα, τόσο εγώ όσο και οι 40 αρθρογράφοι των AegeanTimes, υπέπεσε στην αντίληψή μου, μια λεπτομέρεια, την οποία και ερευνήσαμε δημοσιογραφικά. Ολες οι βάρκες που χρησιμοποίησαν οι λαθρομετανάστες, μπορεί να διέφεραν σε μήκος αλλά ήταν ίδια μάρκα. Όπως επίσης και οι μηχανές οι οποίες χρησιμοποιούσαν αυτά τα σκάφη. Πράγμα που σήμαινε ότι ο προμηθευτής στην Τουρκία ήταν ένας και μοναδικός.

Την επόμενη χρονιά, αν και είχα δεχτεί πιέσεις τεράστιες από το λόμπυ της …. «Ελληνοτουρκικής Φιλίας», που στην ουσία σχεδίαζε όσα συμβαίνουν σήμερα στα νησιά μας, λόγω του ότι ήταν η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, άπαντες ήθελαν … ηρεμία και ασφάλεια. Με αποτέλεσμα να ανοίξουν στόματα. Και τα στόματα έδειξαν ότι ένας Τούρκος πολιτικός από το κόμμα του Ερντογάν, που πολιτεύεται στο Αϊβαλί, είχε ένα αδερφό, ο οποίος ήταν ο προμηθευτής του 80% των σκαφών που χρησιμοποιούσαν οι Διακινητές στις μεταφορές τους…
Με βάση την δικιά μας έρευνα, συνελήφθησαν αργότερα, Τούρκοι πολιτικοί καθώς και μια Γαλλίδα διπλωματική υπάλληλος που διατηρούσε επιχείρηση πώλησης σωστικών μέσων και σκαφών στην Αλικαρνασσό! Καθώς και πολλοί άλλοι που οι παλιοί θυμούνται…
Από τότε μέχρι σήμερα, ΔΕΝ άλλαξε απολύτως τίποτα! Απλά η Ελλάδα έχασε τον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων καθώς και την Διοίκηση των νήσων Λέσβου και Σάμου. Χρειάστηκε να παραιτηθεί ένας παραλίγο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, ο Εντ Μίλιμπαντ και να προσληφθεί ως Διοικητής μιας τεράστιας ΜΚΟ, για να καταλάβουν άπαντες, ότι ο έλεγχος, η διαχείριση και η Διοίκηση των νησιών, έχουν παραδοθεί σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΚΟ, οι οποίες κάνουν απόλυτο κουμάντο. Οι Ελληνικές Αρχές έχουν σηκώσει προ πολλού τα χέρια ψηλά και η Τουρκία ετοιμάζεται να διεκδικήσει τα νησιά αυτά, μιας και ήδη ελέγχει τις συγκεκριμένες ΜΚΟ.
Και να φανταστείτε, ότι όλο αυτό το σχέδιο, το έχει εμπνευστεί ένας τούρκος Δημαρχάκος κι ο επιχειρηματίας αδερφός του…
Λύσεις υπάρχουν ακόμη και τώρα. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι που κατέχουν τις λύσεις, δεν ακούγονται . Ισως γιατί κανείς δεν αντέχει να ακούσει πόσο ΑΠΛΗ είναι η αλήθεια και πόσο ακόμη πιο απλούστερη είναι η εφαρμογή μιας μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης!!!
ΥΓ.
Τότε η Μυτιλήνη ευτύχησε να έχει Λιμενάρχη και αρχηγό της ΕΥΠ δύο Κρητίκαρους. Που έκαναν το παν για να σώσουν το νησί. Και έκαναν πολλά παραπάνω από όσα μπορούσαν. Και φυσικά αντί για να τους τιμήσει το Ελληνικό Κράτος, πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην μετέπειτα καριέρα τους!!! Κι έμεινε καταευχαριστημένη και η σύζυγος του Ερντογάν, η Εμινέ με την πρόωρη καρατόμηση τους! Τι; Είπα κάτι λάθος;;;

5 σχόλια:

  1. Στην Κυριακάτικη Δημοκρατία έχει σήμερα και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κ. Φ. Κρανιδιώτη, με μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης.

    Καλό θα ήταν η κυβέρνηση, να σοβαρευτεί. Η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία είναι για επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στην Τουρκία και όχι στην Νέα Καβάλα.

    Κάποιοι προφανώς θέλουν την διάλυση και την καταστροφή της Ελλάδος.
    Η χώρα μας επιβαρύνεται με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, με τρία άθλια Μνημόνια (μαζί με την υποθήκευση της χώρας μας κάτω από εξευτελιστικούς όρους), με την εισβολή και εγκατάσταση εκατομμυρίων αλλοδαπών (κατά το πλείστον μουσουλμάνους) στην Ελλάδα και με ελεεινή Παιδεία.

    Η Ελλάδα κινδυνεύει. Η Τουρκία κοιτάζει να αρπάξει την Δυτική Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Αλβανία την Θεσπρωτία, και τα Σκόπια θέλουν την Μακεδονία.

    Εάν η ΝΔ αποτύχει να ανακάμψει δυναμικά η χώρα μας και να διορθώσει ταχύτατα τα κακώς κείμενα, η Ελλάδα θα κινδυνέψει να συρρικνωθεί στα 2/3 της σημερινής έκτασης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, Γιώργο Αδαλή, δεν είπες τίποτε λάθος. Όπως πάντα, παρουσιάζεις γυμνή την αλήθεια σε όλη της την φρίκη. Οι κυβερνώντες την Ελλάδα συμπράττουν στο έγκλημα τής αλώσεως τής χώρας από τούς λαθροεποίκους. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, αλλά έτσι είναι. Δεν το έκρυψαν ποτέ, άλλωστε. Ο Παυλόπουλος τούς ευχαριστούσε από τηλεοράσεως που επέλεξαν την χώρα μας. Η ζημιά που πάθαμε στην Μεταπολίτευση είναι ίσως πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι φαίνεται, ή μπορεί να αισθανθεί ο μέσος Έλληνας.

    Μήπως είναι τυχαίο που καθιερώθηκε ο γελοίος "πολιτικώς ορθός" (από πού κι ως πού ορθός;) όρος "παράτυπος" μετανάστης, ενώ η παραβίαση των σαυνόρων είναι έγκλημα; Μήπως είναι τυχαίο που έχει δοθεί γραμμή στα ΜΜΕ, κυρίως τηλεοπτικά, να μην αναφέρουν αν ο εγκληματίας είναι αλλοδαπός ή Έλληνας; Και τα έντυπα ΜΜΕ το αναφέρουν ολοένα και λιγότερο.

    Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα, στην οποία να δρουν τόσο ασύδοτα τόσο πολλές ΜΚΟ, κάποιες από τις οποίες μάλιστα χρηματοδοτούνται από το κράτος.

    Όσον αφορά στην Εμινέ, είναι μία πολύ σκοτεινή γυναίκα, που κρύβεται πίσω από έναν ισχυρό άνδρα. Ο ρόλος της δεν είναι καθόλου καθαρός, αλλά αυτό το ξέρεις ήδη. Απλώς θέλει να περνά σαν ένα σπάταλο γύναιο υπερσυντηρητικών αρχών, αλλά αυτό είναι απλώς βιτρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνει πολλές νυχτερινές δουλειές στην Β. Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κύριε Γιώργο, μαζέψτε λίγες χιλιάδες Μυτηλινιούς, Χιώτες και Σαμιώτες στην Αθήνα, σε σκηνές, έξω από τη Βρετανική, Γερμανική και Αμερικανική πρεσβεία. Αίτημα όλων το άσυλο στις χώρες αυτές λόγω της επιβολής της λαθρομετάνεστευσης.
    Επίσης, έχουν δικαίωμα οι ντόπιοι να μπουν σε βάρκες και να σταματήσουν αυτοί με κάθε τρόπο την εισοβολή. Με σκληρή αντιμετώπιση και κίνημα διεθνές κίνημα υπέρ των ντόπιων η υπόθεση θα γίνει μπούμεραγκ.
    Με δέκα άτομα να κάνουν διεθνη ενημέρωση του προβλήματος, με ελάχιστα βιντεάκια και άρθρα μεταφρασμένα, όλα θα αλλάξουν. Όλη η Ευρώπη βράζει κατά των λαθρό και κατά του Ισλάμ. Αν γίνει ενημέρωση πολλά κόμματα και πολιτικοί θα μάθουν πράγματα που δεν γνωρίζουν και θα πράξουν ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τυχαίνει να μην γνωρίζω το υπονοούμενο για την Εμινέ, αλλά κ. Αδαλή φωνάξτε πιο δυνατά την λύση για την σωτηρία του Αιγαίου μας. Ο Ερντογάν μιλούσε με τον χάρτη του μισού Αιγαίου να είναι τουρκικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.