19/9/19

Λέξεις - βαγόνια στην αμαξοστοιχία του προτεκτοράτου…

Λάζαρος Μαύρος
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ οι μεθοδεύσεις της Άγκυρας ώστε να πετύχει, μέσα από τη «λύση» του Κυπριακού, να μετατρέψει ολόκληρη την Κύπρο σε δικό της προτεκτοράτο;
- Και πόσα κατάφερε, άραγε, να συσσωρεύσει και να τσεπώσει μέχρι τώρα, η Τουρκία Κατακτητής, ως είδος αυξανομένων και προστιθέμενων διαχρονικά κεκτημένων, στις αρξάμενες από το 1977 μεταξύ Μακαρίου - Ντενκτάς διακοινοτικές συνομιλίες, μέχρι και τις νυν προσπάθειες για «Όρους Αναφοράς» μεταξύ Αναστασιάδη - Ακιντζί, προς επίτευξη του στόχου της;

ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ επίκαιρο το ερώτημα και χρήσιμη η υπενθύμιση, καθώς ο ίδιος ο ΠτΔ κ. Ν. Αναστασιάδης φρόντισε να το θυμηθεί στις πρόσφατες, 11.9.2019, δηλώσεις του στο Γιούρονιους, όπου είπε και τα εξής:

…«Εκείνοι που απέτρεπαν και αποτρέπουν τη λύση δεν είναι άλλοι από την Τουρκία, η οποία συνεχώς αξιοί και προσπαθεί να διαμορφώσει τέτοια δεδομένα, που στην ουσία να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε ένα προτεκτοράτο, μέσω των διαφόρων αξιώσεων που προβάλλει. Κάτι το οποίο είναι αδιανόητο να αποδεχθεί οποιοσδήποτε Ε/κ ηγέτης».

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ (βαγόνι – βαγόνι) για επίτευξη, διά των συνομιλιών, του προτεκτοράτου, από το 1974 που με τα στρατεύματα εισβολής και κατοχής επέβαλε πολεμικά την εδαφική διχοτόμηση στο νησί, τη βίαιη εθνοκάθαρση στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ελληνικά εδάφη της Κύπρου, την επιβολή του δικού της τουρκικού κατοχικού καθεστώτος - ψευδοκράτους και τον τουρκικό εποικισμό - δημογραφική τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση στα εν λόγω εδάφη, υπήρξε και είναι, μεθοδικά, επίμονα και αταλάντευτα:

- Η αναγνώριση της πολιτικής ισοτιμίας αρχικά των «δύο κοινοτήτων», όχι πλέον ως τουρκοκυπριακής μειονότητας του 18% αφ’ ενός και ελληνοκυπριακής πλειονότητας του 82%, αφ’ ετέρου, αλλά ως δύο ισότιμων, εν συνεταιρισμώ, συνιδρυτικών και ισοτίμως συγκυρίαρχων επί της Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας καθεστώτων - συνιστώντων κρατών ή συνιστωσών πολιτειών.

- Η γνωστή από τις ανέκαθεν επίμονες προσπάθειες του Ραούφ Ντενκτάς «πολιτική ισότητα», την οποία πέτυχε να επιβάλει, και να την αποδεχθεί για πρώτη φορά υποχωρώντας και σ’ αυτήν την τουρκική απαίτηση η ελληνοκυπριακή πλευρά επί Γιώργου Βασιλείου το 1990.

- Ως τουρκικό κεκτημένο των συνομιλιών, έτυχε περαιτέρω εξειδίκευσης στη Δέσμη Ιδεών Γκάλι το 1992 και πολύ περισσότερο στο Σχέδιο Ανάν 2002.

- Η κύρια τουρκική στόχευση πάντα η ίδια:

- Το εν Κύπρω από το 1974 τουρκικό κατοχικό καθεστώς και από το 1983 ψευδοκράτος “KKTC” (υποτελής στην Τουρκία τοπική διοίκηση) να αναβαθμιστεί και να νομιμοποιηθεί ως ισότιμο, συνιδρυτικό και συγκυρίαρχο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος - στέιτ - πολιτεία.

- Και το μόνο νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο απ’ το 1960 κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποβαθμιστεί, να απο-νομιμοποιηθεί και να επαν-αναγνωρισθεί ως ισότιμο, συνιδρυτικό και συγκυρίαρχο ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος - στέιτ - πολιτεία.

Ε Τ Σ Ι, έχοντας πάντοτε η Άγκυρα υπό ασφυκτικό έλεγχο επί παντός θέματος το συγκυρίαρχο στην Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος να μπορέσει να εξαναγκάζει σε συμμόρφωση επί όλων των ομοσπονδιακών θεμάτων και το ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος, ούτως ώστε, επεκτείνοντας τον τουρκικό έλεγχο εφ’ ολοκλήρου της νήσου, να την μετατρέψει σε οιονεί προτεκτοράτο της.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ είδε τα κέρδη της να αυξάνονται και νέα βαγόνια να γιγαντώνουν την αμαξοστοιχία της, νέο θρίαμβο να επιτυγχάνει μετά την ελληνική 76% απόρριψη του Σχεδίου Ανάν της 24ης Απριλίου 2004, στο Κοινό Ανακοινωθέν Χριστόφια - Ταλάτ της 23ης Μαΐου 2008. Στο κείμενο του οποίου πέτυχε και την εξής θεμελιώδη, ως προς τον στόχο της, αναφορά:

…«Επαναβεβαίωσαν [οι δύο ηγέτες] τη δέσμευσή τους για μια διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτός ο συνεταιρισμός θα έχει μια Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα, καθώς και μια Τουρκοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία και μια Ελληνοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία, οι οποίες θα έχουν ισότιμο καθεστώς»...

ΛΕΞΕΙΣ «κλειδί», το «ισότιμο καθεστώς» των δύο πολιτειών…

Π Ο Λ Υ περισσότερη συγκεκριμενοποίηση του συγ-κυριαρχικού της στόχου, θριάμβευσε να αποκομίσει η Τουρκία, ως προς την… προέλευση της κυριαρχίας, στην Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη – Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014, στο κείμενο της οποίας και τα εξής:

…«Η διευθέτηση θα βασίζεται σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. Η ενωμένη Κύπρος, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μια και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα και μια και μόνη κυριαρχία, η οποία καθορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών δυνάμει του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και η οποία προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους»...

ΛΕΞΕΙΣ «κλειδί», «η κυριαρχία προέρχεται ΕΞΙΣΟΥ από Ε/κ και Τ/κ».

Β Ε Β Α Ι Ω Σ όταν αναφέρονται σε δύο ισότιμου καθεστώτος πολιτείες και γενικώς σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους δεν εννοούν πλέον ούτε τις κοινότητες, ούτε τις οιασδήποτε πληθυσμιακής συνθέσεως εδαφικές ζώνες της Διζωνικής, αλλά αφ’ ενός το νυν τουρκικό κατοχικό ψευδοκράτος και την νυν Κυπριακή Δημοκρατία, ως υπό μετεξέλιξη κρατικά μορφώματα.

ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ τους λόγους θριαμβευτικά η Τουρκία, στο 105 σελίδων Έγγραφο που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 23η Ιουνίου 2014 εις χείρας του εξ Αθηνών προεδρεύοντος τότε στην ΕΕ κ. Βαγγέλη Βενιζέλου, διά χειρών Αχμέτ Νταβούτογλου και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πρωτο-διατύπωσε και τον όρο «Εκλιπούσα» για την Κυπριακή Δημοκρατία, υμνολογώντας και τη διακηρυγμένη πολιτική της «διοίκησης των Κκούπρους-Ρουμλάρ του Νότου (των κυβερνήσεων της ΚΔ) για λύση Διζωνικού Συνεταιρισμού Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Στέιτς, Χριστόφια - Ταλάτ 23.5.2008 και Αναστασιάδη - Έρογλου 11.2.2014, με μόνη κι απαράβατη διαδικασία τις «διακοινοτικές» συνομιλίες»…

- ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ τουρκική αμαξοστοιχία προστέθηκε σιγά-σιγά και το βαγόνι της… εκ περιτροπής προεδρίας: Με τις «Null and Void» (δηλαδή… «άκυρες και μη υποβληθείσες») προτάσεις - δώρα προς τους Τούρκους του Ν. Αναστασιάδη στις 5 Ιουλίου 2017, εκεί στο Grans-Montana.

Κ Α Ι ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ επιμένουν να ενσωματώσουν εναργώς στο χαρτί ανάμεσα στους «Όρους Αναφοράς» της κ. Τζέιν Χολ Λουτ, απεσταλμένης στην Κύπρο του Γ. Γρ. του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες.

Πηγή: Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.